«Η ΑΕΚ εκεί που της αξίζει»

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Ελλάδα Δημοσιεύτηκε Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

Ο νεαρός αμυντικός της ΑΕΚ, Μαυρουδής Μπουγαϊδης, μίλησε για την ομάδα του, ενώ ο ίδιος τόνισε πως ο στόχος παραμονής για την «Ένωση» δεν έχει επιτευχθεί ακόμα.

Τέλος, πρόσθεσε πως δεν επιτρέπει στα οικονομικά προβλήματα της ΠΑΕ να επηρεάσουν την απόδοσή του.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Μαυρουδής Μπουγαϊδης στον «NovaΣΠΟΡ FM»:

Για τα καλά αποτελέσματα της ΑΕΚ στις τελευταίες αγωνιστικές:

«Από την αρχή της χρονιάς κάνουμε μια δουλειά, αλλά σίγουρα οι προσθήκες που έγιναν το χειμώνα μάς βοήθησαν πολύ και πήραμε τα αποτελέσματα που θέλαμε στα τελευταία παιχνίδια. Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση».

Για την προσωπική του απόδοση:

«Προσπαθώ να είμαι στη φόρμα που πρέπει για να πάρω ευκαιρίες. Ίσως στην αρχή της χρονιάς να μη μου δόθηκαν. Ο προπονητής έκρινε ότι τώρα είμαι έτοιμος, με τον Γιώργο Κουτρουμπή και με τα άλλα παιδιά έχουμε μια καλή συνεργασία και παίρνουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε κι έχουμε ανάγκη».

Για τους στόχους της ΑΕΚ στο υπόλοιπο της σεζόν:

«Όταν μιλάμε για την ΑΕΚ, δεν πρέπει να αναφερόμαστε καθόλου στον υποβιβασμό. Οι δυσκολίες είναι πολλές, βρεθήκαμε για πολύ καιρό στις τελευταίες θέσεις, αλλά πλέον το ξεπερνάμε. Στόχος είναι να απομακρυνθούμε κι άλλο από τις χαμηλές θέσεις και αφενός να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας και αφετέρου να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται. Όλα τα ματς που απομένουν είναι τελικοί. Δεν έχουμε εξασφαλίσει ακόμη την παραμονή μας. Θέλουμε να φέρουμε την ΑΕΚ εκεί που της αξίζει. Στο μυαλό μας είναι πρώτα η σωτηρία και αν καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή μας στα play offs θα είμαστε ακόμη πιο ευχαριστημένοι, τόσο εμείς όσο και ο λαός της ΑΕΚ».

Για τις οικονομικές δυσκολίες της ΑΕΚ:

«Όταν είμαι σε μια ομάδα προσπαθώ να την αγαπήσω, να τη βιώσω και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Υπάρχουν οικονομικά προβλήματα, αλλά προσπαθώ να μην τα υπολογίζω. Θεωρώ πως αν ασχοληθώ με αυτά τα θέματα θα αποπροσανατολιστώ. Προσπαθώ να βλέπω τα θετικά για να μην επηρεάζομαι από αρνητικά πράγματα και να σκέφτομαι μόνο το αγωνιστικό κομμάτι».

Για την κατάληψη στα Σπάτα:

«Τα παιδιά δεν μας έχουν ενοχλήσει σε κάτι, εν εξαιρέσουμε ένα περιστατικό που έγινε (σ.σ. την επίθεση στον Φουρτάδο). Για ποιο λόγο κάνουν την κατάληψη, αν είναι σωστό ή όχι, δεν είμαι εγώ σε θέση να το κρίνω».

Για το επερχόμενο ματς με τον ΠΑΟΚ:

«Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Η προπόνηση γίνεται καθημερινά σε υψηλό επίπεδο για να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που είναι στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας. Είναι ένα ντέρμπι, έτσι το βλέπουμε εμείς και μακάρι να ανταποκριθούμε στις δυσκολίες του αγώνα και να πάρουμε αυτό που θέλουμε».

Για τις βλέψεις του σε επίπεδο εθνικών ομάδων:

«Όνειρο όλων των παικτών είναι να βρεθούν στην Εθνική ομάδα. Εγώ τη χώρα και τη σημαία μου την υπεραγαπώ. Η ελληνική σημαία δεν είναι ένα... πανί. Για μένα είναι τα πάντα. Η Εθνική έχει σταθεί στο πλάι μου και σε δύσκολες στιγμές. Είναι τιμή μου που έχω αγωνιστεί στις μικρές εθνικές ομάδες. Είναι μεγάλη υπόθεση η συμμετοχή μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Πόλης το καλοκαίρι. Έχω κι αυτό στο μυαλό μου, πέρα από τις υποχρεώσεις με την ΑΕΚ. Μακάρι να μας βοηθήσει ο Θεός και να κάνουμε κάτι καλό για τη χώρα μας».

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.