«Στόχος μου να πετύχω στην ΑΕΚ»

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Ελλάδα Δημοσιεύτηκε Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2013

Για την απόφαση να μεταγραφεί στην ΑΕΚ και τους προσωπικούς του στόχους σχολίασε ο Δημήτρης Ανάκογλου στην πρώτη του συνέντευξη σαν ποδοσφαιριστή των «κίτρινων»

Ο νεαρός μέσος που μίλησε στο συνδρομητικό κανάλι της «Nova», αρχικά αναφέρθηκε στις πρώτες του εντυπώσεις από τους νέους του συμπαίκτες και την ΆΕΚ. «Μέχρι στιγμής τα πράγματα είναι πολύ καλά. Οι άνθρωποι της ΑΕΚ και τα παιδιά με υποδέχθηκαν πολύ όμορφα κι αυτό είναι πολύ καλό για έναν ποδοσφαιριστή που έρχεται σε μια τέτοια ομάδα. Το θέμα τελείωσε όπως ήθελα να τελειώσει, αλλά τώρα αυτό που χρειάζεται είναι δουλειά. Να προσαρμοστώ με τους συμπαίκτες μου, με τους προπονητές και να κάνω ό, τι καλύτερο μπορώ».

Στην συνέχεια ο πρώην παίκτης του Πανσερραϊκού, ανέλυσε τους λόγους για την απόφαση του να συμφωνήσει με την ΑΕΚ, παρά το ενδιαφέρον που υπήρχε από τον Παναθηναϊκό. «Με τον μάνατζέρ μου πήγαμε να συζητήσουμε με τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν τα βρήκαμε. Είχαμε μια πολύ καλή πρόταση από την ΑΕΚ κι έτσι κατέληξα σ' αυτή. Συζητήσαμε με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, αλλά δεν τα βρήκαμε. Η πρόταση της ΑΕΚ ήταν καλύτερη, οι άνθρωποι της ομάδας ενδιαφέρθηκαν περισσότερο και αυτός είναι ο λόγος που βρίσκομαι εδώ. Είχαμε μιλήσει και πριν, είχε γίνει η πρόταση, αλλά η τελεσίδικη απόφαση πάρθηκε στα γραφεία του Παναθηναϊκού. Θέλω να καθιερωθώ στην ομάδα, επειδή είναι το πιο σημαντικό για έναν νέο ποδοσφαιριστή. Είναι εύκολο να πας σε μια μεγάλη ομάδα, αλλά το δύσκολο είναι καθιερωθείς».

Έπειτα μετά από σχετική ερώτηση, ο διεθνής με τις «μικρές» ομάδες της Ελλάδος, θέλησε να ευχαριστήσει τον οπαδό του συλλόγου που φαίνεται ότι βοήθησε για την ολοκλήρωση της μετακίνησης του. «Είναι συγκινητική ιστορία. Είναι πολύ "μεγάλο" και ανθρώπινο αυτό που έκανε. Εμένα με τιμάει προσωπικά γιατί έτυχε να γίνει για τη δική μου μεταγραφή. Νομίζω ότι αυτός ο άνθρωπος έδειξε πόσο πολύ αγαπάει την ομάδα και πραγματικά του αξίζουν τα καλύτερα. Πήγαμε σπίτι του και τους είπαμε να έχουν κουράγιο και φυσικά θα περιμένουμε το παιδί να έρθει στο γήπεδο. Κι εγώ και όλοι οι συμπαίκτες μου θα του αφιερώσουμε το επόμενο γκολ».

Καταλήγοντας, ο Ανάκογλου, αναφέρθηκε και στον αγώνα της 21ης αγωνιστικής κόντρα στην Κέρκυρα. «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας. Θέλουμε να πάρουμε αυτούς τους τρεις βαθμούς γιατί είναι πολύτιμοι και για να συνεχίσουμε τα καλά αποτελέσματα ώστε να "ανέβουμε" και βαθμολογικά και ψυχολογικά. Δεν υπάρχει κάτι που να φοβόμαστε, απλά το ματς είναι ζωής και θανάτου και για την Κέρκυρα. Θα κάνουν ό, τι καλύτερο μπορούν, αλλά αυτό θα κάνουμε κι εμείς. Σε κάθε αλλαγή προπονητή κάποιες ομάδες εμφανίζονται καλύτερες, ενώ άλλες χειρότερες. Αυτό θα το δούμε στο παιχνίδι της Κυριακής».

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.