«Δε νοείται πρωτάθλημα χωρίς ΑΕΚ»

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Ελλάδα Δημοσιεύτηκε Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2013

Δεν νοείται πρωτάθλημα χωρίς ΑΕΚ και ελπίζω σύντομα άνθρωποι με οικονομική ευρωστία και πραγματική αγάπη για την ομάδα, να την βγάλουν από το ιδιοκτησιακό τέλμα.

Εγώ από την πλευρά μου θα προσπαθήσω να πετύχω γκολ, να δώσω ότι έχω σε όλα τα ματς και να κριθώ για την παρουσία μου μέσα στα γήπεδα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Έλληνας επιθετικός σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα "Aek1924.gr".

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Αντώνη Πετρόπουλου:

Εξ όσων γνωρίζω, υπήρχαν για σένα προτάσεις με καλύτερα χρήματα και προφανώς περισσότερη ασφάλεια από την ΑΕΚ. Τον επόμενο μήνα κλείνεις τα 27 σου, πως και δεν σκέφτηκες να γαντζωθείς σε ένα καλύτερο συμβόλαιο;

"Σε όλη την ζωή και την καριέρα μου έμαθα να παλεύω και να μην το βάζω κάτω στα δύσκολα. Έχω περάσει πολλά, έχω υποστεί δανεισμούς, έχω αγωνιστεί σε όλες τις κατηγορίες. Δεν σταμάτησα ποτέ να προσπαθώ και να βγάζω στο γήπεδο τον καλύτερο Αντώνη που μπορούσα. Εδώ μιλάμε για την ΑΕΚ, δεν αναφερόμαστε σε οποιαδήποτε ομάδα. Και τώρα στα δύσκολα, παραμένει ένα τεράστιο μέγεθος. Επιθυμώ η δική μου επιστροφή σε ρόλο πρωταγωνιστικό, το να ξαναφτιάξω το όνομά μου, να συνδυαστεί με την αντεπίθεση της ΑΕΚ σε όλα τα επίπεδα, αγωνιστικά και μετοχικά Έτσι το σκέφτηκα. Ναι, ήταν ένα ένστικτο και πιστεύω ότι θα με οδηγήσει σωστά. Μέσα από αυτήν τη πρωτόγνωρη για την ομάδα κατάσταση, θέλω να πατήσω κι εγώ ξανά στα πόδια μου και να γίνω ο Πετρόπουλος που γνωρίζω καλά ότι μπορώ να είμαι".

Πως αντιμετωπίζεις το ενδεχόμενο να μην αποκτήσει η ΑΕΚ φορολογική ενημερότητα που απαιτείται και να μην έχεις δικαίωμα συμμετοχής απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης;

"Είναι κάτι που απεύχομαι, αλλά και για το οποίο δεν μπορώ να κάνω κάτι. Δεν το συζητάμε ότι θέλω να είμαι εκεί και να αγωνιστώ, άλλωστε γι αυτό ζήτησα άδεια από τον Παναθηναϊκό, ώστε να βρεθώ όσο το δυνατόν περισσότερες ημέρες γινόταν στις προπονήσεις με τους νέους συμπαίκτες μου, να κατανοήσω τις απαιτήσεις του προπονητή, να μπω στο νόημα της ομάδας. Νιώθω έτοιμος, δούλευα καλά στον Παναθηναϊκό κι ας μην είχαν σημαντικό χρόνο συμμετοχής με την προηγούμενη ομάδα μου και γενικά ανυπομονώ να μπω στο γήπεδο και να ψάξω το γκολ. Αυτό θέλει από εμένα η ΑΕΚ και το γνωρίζω. Και μέσα από την προσπάθειά μου αυτή θα κριθώ και από τον κόσμο".

Είναι πολύ νωρίς ώστε να έχεις άποψη ολοκληρωμένη για τους νέους συμπαίκτες σου, ωστόσο από όσα έχεις συμπεράνει ως σήμερα, θεωρείς ότι η ΑΕΚ έχει το υλικό να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία; Ειδικά τώρα που φαίνεται ότι χάνει δύο από τους εμπειρότερους παίκτες της, τον Κοντοέ και τον Λαγό.

"Αν δεν το πίστευα δεν θα βρισκόμουν εδώ. Υπάρχουν 4-5 ποδοσφαιριστές με υψηλή ποιότητα ενώ τα νέα παιδιά διαθέτουν ταλέντο, απλώς έπεσαν γρήγορα στα βαθιά και αυτό δύσκολα αντιμετωπίζεται όταν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες και η ανάγκη για τα αποτελέσματα γίνεται ολοένα και πιο πιεστική. Σίγουρα, αν οι Κοντοές και Λαγός αποχωρήσουν, θα πρόκειται για απώλειες σημαντικές διότι είναι ποδοσφαιριστές έμπειροι και ικανοί. Αυτά τα κενά θα πρέπει να καλυφθούν με μεγαλύτερη προσπάθεια και συγκέντρωση από όλους μας".

Πως ήταν η πρώτη επαφή σου με τον Λίνεν, πως σε υποδέχθηκε, τι σου είπε;

"Είναι ένας άνθρωπος εργασιομανής, το ψάχνει πολύ, βιώνει και εκείνος μία κατάσταση που ενδεχομένως να μην είχε αντιμετωπίσει ξανά στο παρελθόν σε τέτοιο βαθμό. Μου είπε ότι ζητούσε έναν ποδοσφαιριστή με τα δικά μου χαρακτηριστικά, ότι με θυμόταν από το Αιγάλεω αλλά παρακολούθησε την πορεία μου έκτοτε μέσα από DVD και ότι πιστεύει στις δυνατότητές μου. Θα έχουμε καλή συνεργασία, είμαι βέβαιος για αυτό, άλλωστε ουδέποτε στην ως σήμερα μικρή καριέρα μου - διότι θεωρώ ότι ακόμα είναι μικρή - έδωσα δικαιώματα για να ειπωθεί κάτι αρνητικό για την προσωπικότητα ή τον χαρακτήρα μου. Πιστεύω ότι η ανταπόκριση και η ζεστασιά που ένιωσα από τους παράγοντες και τον προπονητή της ΑΕΚ θα με βοηθήσουν να παρουσιάσω έναν ωραίο Αντώνη".

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.