«Άλλο επίπεδο με Κατσουράνη»

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Ελλάδα Δημοσιεύτηκε Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012

Ως παίκτη που μπορεί να αλλάξει το επίπεδο μιας ομάδας χαρακτήρισε τον Κώστα Κατσουράνη ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Ο διεθνής επιθετικός του ΠΑΟΚ μίλησε στα «Σπορ του Βορρά» και τοποθετήθηκε γύρω από πολλά ζητήματα που αφορούν στην ομάδα αλλά και τον ίδιο.

Πιο αναλυτικά δήλωσε:

Για το δεύτερο μισό του 2012: «Είχα την ατυχία στην αρχή της περιόδου να σπάσω το δάχτυλο μου και στη συνέχεια προσπάθησα να βρω και πάλι τον ρυθμό μου. Συνολικά, πάντως, θεωρώ ότι είχα ένα καλό εξάμηνο και, φυσικά, θέλω να δώσω στη συνέχεια περισσότερα στην ομάδα, γιατί ξέρω ότι μπορώ να το κάνω».

Για τον Γιώργο Δώνη: «Τόσο με τον Γιώργο Δώνη, όσο και με το υπόλοιπο προπονητικό επιτελείο, έχουμε μια καλή συνεργασία. Προσπαθούμε να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό, είτε στις καθημερινές προπονήσεις, είτε στη διάρκεια των αγώνων. Μιλάμε για έναν νέο άνθρωπο και είναι φυσιολογικό να διακατέχεται από καινούργιες ιδέες».

Για το που του αρέσει να παίζει μέσα στο γήπεδο: «Δεν είμαι ο αρμόδιος για να απαντήσω σ' αυτή την ερώτηση. Εμείς θα πρέπει κάθε φορά να προσαρμοζόμαστε σε αυτά που μας ζητά ο προπονητής. Να πειθαρχούμε και να εκτελούμε τις εντολές του. Προσωπικά, δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα, είτε παίζω δεξιά, είτε παίζω μπροστά. Αυτό που μ' ενδιαφέρει είναι να κάνω όσο το δυνατό καλύτερα τη δουλειά μου. Για έναν επιθετικό, που θα έχει δίπλα του έναν ακόμη κυνηγό, είναι πιο εύκολο να φθάσει στο γκολ. Εξαρτάται, όμως, και από το παιχνίδι. Εφόσον η ομάδα έχει την επιθετική ορμή και την κυριαρχία, θα είναι επίσης κοντά στο γκολ ακόμη κι όταν παίζει με δύο πλάγιους και έναν φουνταριστό στη γραμμή κρούσης. Δεν μιλάμε για δύο όμοιες περιπτώσεις, αφού έχουν να κάνουν με τις ιδιαιτερότητες του κάθε αγώνα».

Για τις μεταγραφές και την ενίσχυση του ΠΑΟΚ με παίκτη κλάσης: «Εγώ ξέρω ποιος είναι ο παίκτης που περιγράφετε, αλλά δεν θέλω να σας πω. Δεν είναι αυτή η δουλειά μου. Αυτή, πάντως, είναι μια καλή ερώτηση για τον προπονητή. Αλλά, δυστυχώς, δεν είναι εδώ για να μας απαντήσει».

Για την αλλαγή του μεταγραφικού πήχη του ΠΑΟΚ: «Είναι φυσιολογικό να συμβαίνει αυτό, αφού μιλάμε για μια υγιή ομάδα, την οποία χαρακτηρίζει η σταθερότητα. Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς βλέποντας την ομάδα απ« έξω, αλλά, πολύ περισσότερο, το βιώνουμε εμείς οι παίκτες μέσα στα αποδυτήρια. Κι αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν όλοι οι συμπαίκτες μου. Οποιοσδήποτε παίκτης θα ήθελε να αποτελεί μέλος μιας ελκυστικής ομάδας, όπως είναι αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ».

Για τη πρώτη «χειμερινή» μεταγραφή του Δικεφάλου: «Πολλά μπορεί να προσφέρει ο Κώστας Κατσουράνης, αφού πρόκειται για έναν έμπειρο παίκτη, που έχει αφήσει το στίγμα του σε όποια ομάδα κι αν αγωνίστηκε. Αν μου επιτρέπετε ν' αναφερθώ στα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά, θα έλεγα ότι πρόκειται για έναν παίκτη, που μπορεί να παίξει με την ίδια ευχέρεια και στην άμυνα και στη μεσαία γραμμή. Σε κάθε περίπτωση, η ποιότητά του μπορεί ν« ανεβάσει το επίπεδο της ομάδας, σύμφωνα με τις επιθυμίες και της τεχνικής ηγεσίας. Αν μη τι άλλο, ο προπονητής ξέρει καλύτερα απ' όλους μας».

Για τη πρωτιά στο πίνακα των σκόρερ του ΠΑΟΚ από καταβολής επαγγελματικού πρωταθλήματος: «Είναι μια κολακευτική διάκριση για μένα. Φυσικά, δε θα μπω στη διαδικασία σύγκρισης του εαυτού μου με παίκτες-'ιερά τέρατα' που έχουν περάσει από την ομάδα. Μετρώντας συνεχώς γκολ και αριθμούς, μπαίνεις αυτομάτως σε διαδικασία σύγκρισης. Κι αυτό είναι κάτι που δεν θέλω να κάνω, ούτε και να το σκέφτομαι. Σέβομαι και αναγνωρίζω τη σπουδαιότητα των παικτών, που έχουν αγωνιστεί κατά το παρελθόν στον ΠΑΟΚ και, την ίδια στιγμή, χαίρομαι και για την προσωπική μου επιτυχία».

Για τη νέα γενιά του Δικεφάλου: «Πρόκειται για παιδιά που διακατέχονται από όνειρα και φιλοδοξίες. Ξέρουν καλά πού βρίσκονται και καταβάλλουν καθημερινά μεγάλη προσπάθεια. Βλέπω την έντονη επιθυμία τους να καθιερωθούν στην ομάδα και να της προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι κάποιες φορές τους πειράζει και τους προκαλεί στενοχώρια όταν δεν αγωνίζονται. Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο, και το γνωρίζουν καλά».

Για το 2013: «Εύχομαι να έρθουν τα χαμόγελα στα πρόσωπα όλων των ανθρώπων και να παραμείνουν και μετά τις γιορτές. Δεν μπορώ να ευχηθώ κάτι άλλο, μετά φυσικά από την υγεία, πέρα από το να βλέπουμε στη νέα χρόνια χαμογελαστά πρόσωπα και μια αλλαγή προς το καλύτερο στην καθημερινότητά μας. Όλος ο κόσμος αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες, αν και κάποιοι από εμάς είμαστε περισσότερο τυχεροί κι αυτό θα πρέπει να το αναγνωρίζουμε».

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.