«Αν πέσει η ΑΕΚ, σταματάω το ποδόσφαιρο»

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Ελλάδα Δημοσιεύτηκε Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2012

Η αγάπη και η αφοσίωση του Μιχάλη Παυλή για την ΑΕΚ είναι γνωστή σε όλους.

Ο νεαρός επιθετικός, πέρα από ποδοσφαιριστής της ομάδας, τυγχάνει και οπαδός της, μιλώντας πάντα από την καρδιά του για την "Ένωση".

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Goal", εξέφρασε την σιγουριά του ότι η ΑΕΚ θα καταφέρει να σωθεί, αν όμως δεν συμβεί αυτό, τότε θα σταματήσει το ποδόσφαιρο.

Όσο για τους λόγους που φοράει την φανέλα με το Νο11, ήταν αφοπλιστικός: "Λόγω Νικολαϊδη. Υπάρχει προσωπολατρεία. Αυτό είναι αλήθεια".

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τους λόγους που βρίσκεται η ΑΕΚ σε αυτή την κατάσταση: "Είναι πολλά τα ζητήματα που έφεραν την ΑΕΚ σε αυτή τη θέση. Υπάρχουν και εξωγενείς παράγοντες. Η διαιτησία για παράδειγμα. Θα μπορούσαμε να είχαμε σίγουρα έξι βαθμούς παραπάνω κατά τη γνώμη μου. Υπάρχει και κακή ψυχολογία, το βάρος των οικονομικών προβλημάτων με όλους τους παίκτες να είναι απλήρωτοι".

Για την πίεση στο δεύτερο γύρο: "Δεν θέλω να μπαίνω καν στη διαδικασία πως η ΑΕΚ θα μαζεύει πόνο με πόντο για να σωθεί. Η ΑΕΚ δεν είναι για να σωθεί απλά. Ευελπιστώ ότι με την προσθήκη των νέων παιδιών που μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα, θα καταλάβουν όλοι πως δεν είναι επιτρεπτό το ενδεχόμενο υποβιβασμού γι' αυτή την ομάδα".

Για το αν πιστεύει ότι μπορεί να σωθεί η ΑΕΚ: "Για να πω την αλήθεια δεν μπορώ να διαχωρίσω το συναισθηματικό από το επαγγελματικό για τη συγκεκριμένη ομάδα. Πιστεύω ακράδαντα πως δεν υπάρχουν χειρότερες ομάδες. Θα μπορούσα να αναφέρω τα παραδείγματα του Άρη ή της Κέρκυρας, οι οποίες κινούνται στο ίδιο καζάνι με εμάς".

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παίκτες: "Ισχύει πως υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν να φάνε ή να βάλουν βενζίνη. Και θα βάλω τον εαυτό μου μέσα. Δεν ντρέπομαι γι' αυτό. Ισχύει πως πάμε στο ξενοδοχείο και τρώμε δύο πιάτα φαγητό. Γιατί; Γιατί δεν έχουμε να φάμε. Αυτό δεν είναι δικαιολογία και δεν το λέω για να μας λυπηθεί κάποιος και να πει τα καημένα τα παιδιά. Ο καθένας ξέρει που είναι και ποια είναι η κατάσταση. Πηγαίνουμε πέντε-πέντε στην προπόνηση με ένα αυτοκίνητο. Δεν έχουμε χρήματα για σωστή διατροφή. Είμαστε και σε ηλικία όπου ο καθένας έχει τη δική του προσωπική ζωή. Δεν είναι μόνο το φαγητό".

Για την απόκτηση επιθετικού: "Είμαστε 3-4 παιδιά στην επίθεση και δεν έχουμε δώσει λύση στο γκολ. Φαίνεται από τους αριθμούς του καθένα από μας. Χωρίς να θέλω να δικαιολογηθώ πάντως, πρέπει να πω ότι για να σκοράρεις πρέπει να πάρεις και την κατάλληλη πάσα. Εάν ήμουν ο Μέσι ή ο Μαραντόνα, θα έπαιρνα την μπάλα, θα περνούσα δέκα παίκτες και θα έβαζα γκολ. Πέρα από το ότι οι επιθετικοί δεν βάζουν γκολ, πρέπει να προσπαθούμε να κάνουμε και άλλες δουλειές. Να δείχνουμε τουλάχιστον μαχητικότητα, να βλέπει ο κόσμος ότι τα έχεις δώσει όλα για τη φανέλα".

Για το νούμερο "11": "Λόγω Νικολαϊδη. Υπάρχει προσωπολατρεία. Αυτό είναι αλήθεια".

Για το μέλλον του: "Δεν βλέπω τίποτα. Αν πέσει η ΑΕΚ, σταματάω το ποδόσφαιρο".

Για το τι σημαίνει η σιγουριά του ότι δεν θα πέσει η ΑΕΚ: "Πως δεν σταματάω το ποδόσφαιρο. Δεν θέλω να σκέφτομαι το μέλλον. Θα ήθελα να μου κάνει πρόταση ανανέωσης η ομάδα, γιατί δεν θέλω να φύγω από εδώ".

Για την έλλειψη ηγετών στην ομάδα: "Σίγουρα. Υπάρχουν και τώρα κάποια παιδιά, αλλά δεν μπορώ να μπω στον χαρακτήρα του καθένα. Ο Αραμπατζής, ο Λαγός, ο Ρότζερ ή ο Ρίκκα που είναι αρχηγοί, ο Ντίμι που είναι μεγάλος και κάποια άλλα παιδιά που έχουν ηγετική φυσιογνωμία. Αλλά στην ΑΕΚ υπάρχουν πολλά που λειτουργούν λανθασμένα".

Για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε: "Με επηρέασε πολύ, διότι όταν γράφονταν πράγματα, υπήρχε κόσμος που νόμιζε ότι υποφέρω από πράγματα που δεν υπήρχαν. Με επηρέασε ψυχολογικά διότι βγήκε πολύ στη δημοσιότητα. Αυτό μου χαράμισε γύρω στις τρεις μεταγραφές. Πήγαινε σε ομάδες και με έδιωχναν, γιατί πίστευαν πως ταλαιπωρούμε από πράγματα τα οποία δεν υπάρχουν. Πιστεύω πως αποδεικνύω ότι είμαι καλά. Και όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν τι άνθρωπος είμαι. Με πήγε πίσω, κυρίως ψυχολογικά. Ήταν πολύ άσχημο αυτό που πέρασα τα δύο τελευταία χρόνια. Πήγαινα σε ομάδες Δ' εθνικής, απλά για να μη σταματήσω το ποδόσφαιρο. Υπήρχαν δύο περιπτώσεις, πρόπερσι τον Ιανουάριο και ακόμα μία, που είπα πως σταματάω το ποδόσφαιρο. Ήμουν πολύ απογοητευμένος".

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.