«Φεύγω το καλοκαίρι»

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Ελλάδα Δημοσιεύτηκε Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2012

Μιλώντας σε πολωνική εφημερίδα ο Ρότζερ Γκερέιρο εμφανίστηκε σίγουρος ότι αυτή θα είναι η τελευταία του σεζόν με την ΑΕΚ.

Επιπλέον, μίλησε και για την κίνησή του να μοιράσει στους χαμηλόμισθους 1.000 ευρώ ως πριμ για τη νίκη επί του ΠΑΣ.

«Το θέμα είναι ότι εγώ θα φύγω κατά πάσα πιθανότητα το καλοκαίρι από την ΑΕΚ, όταν και θα λήξει το συμβόλαιό μου, αν και δεν ξέρει κανείς τι μπορεί να γίνει τον χειμώνα», είπε αρχικά ο Βραζιλιάνος.

Για το πριμ που έδωσε: «Είναι αλήθεια ότι έδωσα ένα επιπλέον κίνητρο στους νεαρούς παίκτες της ΑΕΚ αλλά δεν ήθελα να δημοσιοποιηθεί. Στην Ελλάδα όμως δεν μπορείς να κρύψεις τίποτα, πάντα υπάρχους διαρροές. Για πρώτη φορά ήμουν αρχηγός της ΑΕΚ και ένιωθα ότι είχα μία επιπλέον ευθύνη απέναντι στην ομάδα. Θέλαμε πολύ να νικήσουμε και γι' αυτό τον λόγο ήθελα να παρακινήσω τους συμπαίκτες μου. Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολη και αυτά τα παιδιά δεν παίρνουν αρκετά χρήματα. Τα λεφτά που τους έδωσαν θα είναι πολύτιμα γι' αυτά. Ωστόσο δεν είναι αλήθεια ότι έδωσα σε κάθε παίκτη της ΑΕΚ 1.000 ευρώ για τη νίκη αυτή. Θα ήταν πάρα πολλά, τη στιγμή που έχουν καθυστερήσει κι εμένα να μου καταβάλουν κάποιους μισθούς».

Για την επιθυμία του να επιστρέψει στην εθνική Πολωνίας: «Εξακολουθώ να πιστεύω ότι μπορώ να επιστρέψω στην εθνική Πολωνίας και γι' αυτό το λόγο θα ήθελα να συνεχίσω σε ομάδα της Ευρώπης και όχι της Βραζιλίας. Ήξερα τον προηγούμενο προπονητή, Φράντισεκ Σμούντα και δεν με είχε καλέσει στην ομάδα αλλά ίσως ο νέος προπονητής θα ήθελε να με δει να παίζω στην Ελλάδα. Θα ήταν εκπληκτικό. Ονειρεύομαι ακόμα να παίξω στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το 2014 με την Πολωνία και θα ήθελα να κάνω πολλά για αν γίνει αυτό».

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.