«Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι για το πρωτάθλημα»

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Ελλάδα Δημοσιεύτηκε Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2012

Ο Παναγιώτης Γλύκος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό SentraFM, τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι έτοιμος να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, ωστόσο με την έλευση του Ιβάν Σαββίδη κάτι τέτοιο θα αλλάξει. Ο πορτιέρο του Δικεφάλου σχολίασε΄μεταξύ άλλων τις αποβολές αλλά και την δική του μεγάλη απόκρουση.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τον αγωνιστικό χώρο στο γήπεδο της Βέροιας: «Είναι πολύ δύσκολο να αγωνίζεσαι σε τέτοιο γήπεδο. Είναι θέμα υγείας, το να καταφέρεις να βγεις σώος και αβλαβής από έναν τέτοιο αγωνιστικό χώρο, ενώ με το τέλος του αγώνα σκεφτόμουν αν έχω αγωνιστεί ξανά σε ανάλογο περιβάλλον».

Αρχικά φανταστείτε ότι η μπάλα δεν κυλούσε. Μετά από τα πρώτα πατήματα άρχισε να κυλάει η μπάλα, όμως ο χώρος παρέμεινε αντίξοος και έμοιαζε περισσότερο με βούρκο

Για το αν έδινε πλεονέκτημα η κατάσταση του γηπέδου στην Βέροια: «Η Βέροια έπαιζε στην έδρα της και μπορεί να πει κανείς ότι γνώριζε καλύτερα τον αγωνιστικό χώρο, από εμάς. Από την πλευρά μας, δεν έχουμε συνηθίσει να αγωνιζόμαστε σε τέτοιες συνθήκες, χωρίς να θέλω να μειώσω την ομάδα της Βέροιας με αυτό που λέω».

Για τον αν επηρέασε ο αγωνιστικός χώρο στο χαμένο πέναλτι των γηπεδούχων: «Η Βέροια είχε την ευκαιρία με το πέναλτι, μπορεί και ο αγωνιστικός χώρος να έπαιξε τον ρόλο του όμως έπεσα στην πορεία της μπάλας και είδα ότι πήγαινε έξω. Πάντως σίγουρα μπορεί να πει κανείς ότι έπαιξε ρόλο στο χτύπημα του πέναλτι».

Για τους βαθμούς που έχει ο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα: «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι ούτε εγώ, ούτε οι συμπαίκτες μου κυρίως για τα εκτός έδρας παιχνίδια, όπου θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει περισσότερους βαθμούς».

Για το εάν είναι έτοιμος να διεκδικήσει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα: «Ας είμαστε ρεαλιστές. Αυτή την στιγμή δεν είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο και η ομάδα χρειάζεται χρόνο. Η έλευση του κ. Σαββίδη θα μας δώσει την ευκαιρία να μπορέσουμε να κοιτάξουμε τον Ολυμπιακό στα μάτια και να κάνουμε το βήμα παραπάνω».

Για τις αλλαγές που υπάρχουν με την έλευση του Σαββίδη και το πριμ: «Αν ξέρεις ότι θα έχεις τον μισθό σου κάθε μήνα και εντάξει δεν είναι μόνο τα χρήματα... Όταν έχεις έναν άνθρωπο δίπλα σου για ότι χρειαστείς, τότε νιώθεις μεγάλη ασφάλεια. Το πριμ δεν σας κρύβω ότι προκάλεσε έκπληξη και σε εμάς. Μας είπε ότι αυτό που ήθελε να δει ήταν ψυχή και πάθος κόντρα στον Ολυμπιακό και για αυτό θεωρώ ότι προχώρησε σε αυτή την κίνηση».

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ: «Το κύπελλο είναι ο μεγάλος στόχος για εμάς και από εκεί και πέρα ότι καλύτερο στο πρωτάθλημα γιατί από εκεί θα εξασφαλίσουμε την έξοδο μας στην Ευρώπη».

Για τον μεγάλο αριθμό αποβολών: «Το συζητάμε με τους ανθρώπους της ομάδας. Πραγματικά δεν έχει συμβεί κάτι ανάλογο στο παρελθόν. Είναι προσωπικό θέμα του κάθε παιδιού για τον τρόπο με τον οποίο αντιδρά σε τέτοιες περιπτώσεις. Πάντως θέλω να αναφέρω ότι δεν τίθεται θέμα πειθαρχίας και εμείς οι ίδιοι δεν μπορούμε να εξηγήσουμε την αιτία».

Για την δική του επιστροφή στο βασικό σχήμα: «Έχω μάθει να μην τα παρατάω. Έχω περάσει σοβαρούς τραυματισμούς και πάντα κατάφερνα μέσα από την συνεχόμενη προπόνηση και την πίστη στον εαυτό να είμαι έτοιμος όταν η ομάδα με χρειάζεται, όπως έγινε και στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Για την φάση με την Βέροια: «Όταν είσαι μέσα στο γήπεδο δεν μπορείς να καταλάβεις φάσεις σαν και αυτή. Όταν είδα τα highlights αρκετές φορές στο βίντεο, δεν σας κρύβω ότι με έκανε να νιώσω ιδιαίτερα χαρούμενος για την απόκρουση, η οποία βοήθησε την ομάδα μου να πάρει τον βαθμό. Οποιαδήποτε σωστή ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο εξάλλου ακόμα και μία απλή πάσα αλλάζει την ψυχολογία ενός αθλητή».

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.