«Δεν μας ενδιαφέρει τι κάνει ο Παναθηναϊκός»

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Ελλάδα Δημοσιεύτηκε Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2012

Ο Έβαλντ Λίνεν, σε δηλώσεις του ενόψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, τόνισε ότι οι παίκτες της ΑΕΚ πρέπει να πιστέψουν στις ικανότητές τους.

Ο έμπειρος τεχνικός υπογράμμισε στην κάμερα της «ΝΟVA» πως η ΑΕΚ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τον Παναθηναϊκό, ενώ αναφέρθηκε και στην απόφαση των παικτών να μην πάνε στο ξενοδοχείο πριν το ντέρμπι.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Έβαλντ Λίνεν:

Για την απόφαση των παικτών να μην καταλύσουν σε ξενοδοχείο πριν το ντέρμπι:

«Συζήτησα με τους παίκτες για το θέμα. Κάνουμε κανονικά την προετοιμασία. Μετά την προπόνηση του Σαββάτου θα γευματίσουμε μαζί και το πρωί της Κυριακής θα φάμε μαζί πρωινό και θα προετοιμάσουμε το παιχνίδι ως συνήθως στο ξενοδοχείο. Με προπόνηση, με γεύμα, με ομιλία, με τα πάντα. Η μόνη διαφορά είναι ότι το βράδυ δε θα διανυκτερεύσουμε στο ξενοδοχείο. Αυτό μόνο και θα εξοικονομήσουμε χρήματα μ' αυτό».

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Παναθηναϊκός:

«Κάθε ομάδα μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι της και να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο, αλλά δε σκεφτόμαστε τι κάνει ο Παναθηναϊκός. Μας ενδιαφέρει μόνο τι κάνουμε εμείς. Αν έχουν παίξει υπέροχα παιχνίδια ή αν δεν έχουν αρχίσει καλά στο πρωτάθλημα δε μας ενδιαφέρει. Πρέπει να μας νοιάζει τι κάνουμε εμείς. Να παίξουμε καλά τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά και φυσικά να ξέρουμε κάπως πώς παίζει ο αντίπαλος. Πού είναι ισχυροί και πώς μπορούμε να τους σταματήσουμε».

Για την αλλαγή ψυχολογίας στην ΑΕΚ μετά την πρώτη νίκη:

«Αυτή είναι μια νίκη και τίποτα περισσότερο. Έχουμε ακόμα 22 παιχνίδια μέχρι το τέλος και προσπαθούμε για το καλύτερο σε κάθε ματς. Σίγουρα είναι καλό να παίρνεις τη νίκη σε ένα παιχνίδι, αλλά δεν αλλάζει τη ζωή μας. Έχουμε πολύ δυνατό αντίπαλο μπροστά μας και χρειάζεται να συνεχίσουμε με την ίδια νοοτροπία και να πιστέψουμε στις ικανότητές μας».

Για το πώς θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ τον Παναθηναϊκό:

«Η άμυνα είναι πάντα η βάση της ομάδας. Αν θες να νικήσεις τον αντίπαλο πρέπει να μην του επιτρέψεις να σκοράρει και να έχει κατοχή μπάλας. Με τον ΠΑΟΚ προσπαθήσαμε να παίξουμε και επιθετικά, αλλά δεν τα καταφέραμε. Δε θέλαμε να παίξουμε μόνο αμυντικά. Με τον Πλατανιά, αλλάξαμε κάπως τον τρόπο παιχνιδιού και τώρα θέλουμε να συνεχίσουμε σ' αυτή τη λογική».

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.