«Στον ΠΑΟΚ έγινα πραγματικά ποδοσφαιριστής»

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Ελλάδα Δημοσιεύτηκε Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012

Στην αποφασιστική σημασία που είχε στην εκ νέου κλήση του στην εθνική Ρουμανίας η παρουσία του στον ΠΑΟΚ αναφέρθηκε ο Κοστίν Λάζαρ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της πατρίδας του «Prosport.ro».

«Έχουμε πολλούς νέους παίκτες που καταφέρνουν να μετατρέψουν την ομάδα σε αυτό που υποσχόμαστε. Η απόδοση μας μπορεί να είναι καλή, αλλά μόνο αν οι φίλαθλοι είναι κοντά μας και αρχίσουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είμαστε η «χρυσή γενιά» θα πετύχουμε κάτι καλό. Η Ρουμανία δεν είναι όπως πριν από 10 χρόνια. Δεν ξέρω αν αυτό θα γίνει. Έχουμε δυνατότητες, αλλά όχι τόσο μεγάλες», δήλωσε αρχικά ο μέσος του ΠΑΟΚ και πρόσθεσε σχετικά με τους νεαρούς παίκτες της Εθνικής Ρουμανίας:

«Είναι ακριβώς ό, τι χρειαζόμαστε. Έχουν μέτριο ταλέντο, αλλά διαθέτουν προσωπικότητα κι δεν έχουν ψηλά τη... μύτη. Χρειαζόμαστε παίκτες που δεν θα τρελαίνονται όταν παίρνουν δύο ή τρεις συμμετοχές».

Στη συνέχεια μίλησε επί προσωπικού: «Ίσως το γεγονός ότι κατάγομαι από την παλιά ποδοσφαιρική σχολή και ότι ξεκίνησα από πολύ μικρός με έκανε να εκτιμώ όσα κερδίζω από το άθλημα και όχι να κοροϊδεύω. Βοήθησε ότι ξεκίνησα με πίεση».

Στη συνέχεια ερωτηθείς για το αν όταν έφυγε από την Ρουμανία φοβήθηκε μήπως χάσει την θέση του στην Εθνική απάντησε: «Ο προπονητής μου τότε δεν συμφωνούσε με την απόφασή μου να φύγω από την Ραπίντ. Πήρα την ευθύνη πάνω μου. Όταν άρχισα, πάντως, να παίζω στον ΠΑΟΚ ήρθε και η κλήση στην Εθνική. Η μεταγραφή μου με βοήθησε πολύ να γίνω πραγματικά ποδοσφαιριστής».

Για τα παιχνίδια με Τουρκία και Ολλανδία: «Περιμένουμε δύο αγώνες πολύ, πολύ δύσκολους. Σχεδόν καθημερινά βλέπουμε στην τηλεόραση τους παίκτες των δύο ομάδων. Παίζουν σε ισχυρά πρωταθλήματα και σε ομάδες με καλά ονόματα στην Ευρώπη. Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας».

Για το τι θα σημάνει για τον ίδιο η συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο: «Θα είναι μεγάλη χαρά. Ως παίκτης θα πρέπει να θέλω να συμμετέχω με την ομάδα μου σε όλες τις σημαντικές διοργανώσεις».

Για το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Ραπίντ: «Η ομάδα θα είναι πάντα στην καρδιά μου. Είναι μεγάλος σύλλογος. Άρχισα να αντιμετωπίζομαι άσχημα εκεί και η μεταγραφή μου στο εξωτερικό ήταν ένα λογικό βήμα. Αλλά θα φορούσα ξανά την φανέλα της Ραπίντ αν μου το ζητούσαν, όταν, βέβαια, τα πράγματα θα πάνε καλύτερα απ' ότι τώρα. Νομίζω ότι το πρόβλημα με τη διοίκηση παραμένει».

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.