«Γιατί όχι την πρώτη θέση;»

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Ελλάδα Δημοσιεύτηκε Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται πέντε βαθμούς από τον Ολυμιακό, ωστόσο ο Ματέους Βιβιάν βλέπει θετικά την προοπτική η ομάδα του να προσπεράσει τους «ερυθρόλευκους» στο νήμα για την πρώτη θέση!

Διαβάστε όσα είπε στον «Sport103 FM»:

«Είναι δυσάρεστο να τραυματίζεσαι μετά από πέντε χρόνια που δεν είχες κανένα πρόβλημα. Δε γνωρίζω αν θα είμαι έτοιμος για το παιχνίδι με την ΑΕΚ αλλά έχω εμπιστοσύνη στο ιατρικό τιμ. Είναι καλό που υπάρχει η διακοπή γιατί με βοηθάει να κερδίσω χρόνο. Θέλω πολύ να παίξω μπροστά στον κόσμο μας στην Τούμπα, γιατί ζήλεψα από την ατμόσφαιρα των τελευταίων αγώνων».

Για την έως τώρα πορεία του ΠΑΟΚ: «Ακόμα και σε παιχνίδια που δεν παίζει καλά καταφέρνει και κερδίζει. Στόχος σε κάθε παιχνίδι, να παίρνουμε περισσότερη δύναμη. Εχουμε πολλά θετικά πράγματα να δείξουμε. Δεν έχετε δει τίποτα ακόμα. Στο τέλος θα φανεί τι έχουμε κάνει. Εύχομαι και πιστεύω ότι θα δούμε πολύ σύντομα έναν ανταγωνιστικό ΠΑΟΚ. Ο κόσμος δε θα χρειαστεί να περιμένει πολύ. Θα είναι αδιανόητο να πέσει κάτω από τη δεύτερη θέση και την επόμενη χρονιά να παίξει στη μεγάλη διοργάνωση της Ευρώπης».

Για την προοπτική της κατάκτησης της δεύτερης θέσης και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ: «Υπάρχει αυτός ο στόχος της δεύτερης θέσης που σε οδηγεί στο Τσαμπιονς Λιγκ, αλλά δε βάζουμε όριο και ταβάνι. Εφόσον υπάρχει η πρώτη θέση γιατί να μην την αναζητήσουμε; Αν υπάρχει μία καλύτερη ομάδα για την πρώτη θέση, να το κατακτήσει, αλλά αν είμαστε κοντά γιατί να μην προσπαθήσουμε να την κατακτήσουμε. Δε μπορούμε να βάλουμε όριο στη δεύτερη θέση, αν μπορούμε να διεκδικήσουμε την πρώτη».

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να κερδίσει στην Τούμπα τον Ολυμπιακό έτσι ώστε οι «ερυθρόλευκοι» να υποστούν την πρώτη τους ήττα: «Ελπίζω πολύ πιο νωρίς να σπάσει αυτό το αήττητο. Δεν πρέπει μόνο να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό, γιατί υπάρχουν και όλες οι υπόλοιπες ομάδες που μπορούν να κλέψουν βαθμούς. Πρέπει να κερδίσουμε όλα τα επόμενα παιχνίδια και ειδικά μέσα στην έδρα μας. Αν το κάνουμε αυτό και κερδίσουμε όλα τα άλλα παιχνίδια, όταν φτάσουμε σε εκείνον τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, θα το σκεφτούμε».

Σχετικά με τον αποκλεισμό από τη Ραπίντ: «Δε μπορώ να βρω κάτι θετικό στον αποκλεισμό. Ηταν κάτι πολύ σκληρό και μας προσγείωσε απότομα. Πρέπει να μαθαίνεις από αυτό. Αν ψάξουμε κάτι θετικό, πλέον τώρα έχουμε έναν ξεκάθαρο στόχο στο πρωτάθλημα και μία βδομάδα για να προετοιμαστούμε για κάθε παιχνίδι. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για ήττες και στραβοπατήματα μέσα στο πρωτάθλημα. Ολοι θέλαμε να συνεχίσουμε στο Γιουρόπα Λιγκ, να κάνουμε μία καλή πορεία, αλλά τώρα έχουμε μπροστά μας το πρωτάθλημα».

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.