«Διπλό στο Ηράκλειο για να τιμήσουμε τη μνήμη των παιδιών»

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Ελλάδα Δημοσιεύτηκε Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2012

Μόνο τη νίκη στο παιχνίδι του Σαββάτου (06/10, 19:30) με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο θέλουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ για να την αφιερώσουν στη μνήμη των έξι οπαδών που χάθηκαν στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών την 4η Οκτωβρίου 1999, όπως τόνισε ο Παναγιώτης Γλύκος.

Παράλληλα, ο νεαρός τερματοφύλακας του «Δικεφάλου» μίλησε και για την αγωνιστική κατάσταση των ασπρόμαυρων αλλά και για την δική του παρουσία κάτω από τα δοκάρια της ομάδας του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στα «ΣΠΟΡ του Βορρά»:

Για το πώς βιώνει ο ίδιος την τραγωδία στα Τέμπη: «Όταν συνέβη το θλιβερό περιστατικό ήμουν μόλις 13 ετών. Ωστόσο έχοντας βρεθεί αρκετές φορές πλέον ως παίκτης του ΠΑΟΚ σε μνημόσυνο στα Τέμπη μου έρχονται έντονα συναισθήματα στη σκέψη και μόνο της θλιβερής επετείου.

Στο πέρασμα του χρόνου νιώθουμε και οι παίκτες που ήρθαμε μεταγενέστερα στην ομάδα σαν να χάσαμε κάποιον δικό μας, όπως νιώθουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Και δεν κρύβω ότι κάθε φορά που περνάω από εκεί για να πάω στο Βόλο που είναι η ιδιαίτερη πατρίδα μου νιώθω μία έντονη συναισθηματική φόρτιση».

Για την υποχρέωση των παικτών του ΠΑΟΚ: «Εμείς το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε από την πλευρά μας είναι να μην ξεχνάμε αυτή τη μέρα για να τιμάμε τη μνήμη των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους και παράλληλα να δίνουμε το παρών μας στα μνημόσυνα που γίνονται κάθε χρόνο δίνοντας δύναμη και στις οικογένειές τους.

Επίσης ως παίκτες του ΠΑΟΚ οφείλουμε να δώσουμε το κάτι παραπάνω στα αμέσως επόμενο παιχνίδι και στην προκειμένη περίπτωση να χτυπήσουμε το διπλό με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο για να το αφιερώσουμε και να τιμήσουμε τη μνήμη των παιδιών που χάθηκαν. Αυτά είναι τα ελάχιστα που μπορούμε να κάνουμε και πιστεύω ότι η 4η σερί νίκη μας στο πρωτάθλημα μπορεί να έρθει στην Κρήτη και να αφιερωθεί στα παιδιά που έχασαν τις ζωές τους στα Τέμπη».

Για την αγωνιστική κατάσταση του ΠΑΟΚ: «Αγωνιστικά έχουμε βρει έναν καλό ρυθμό στα τελευταία παιχνίδια και οι τρεις συνεχόμενες νίκες έχουν δώσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην ομάδα. Παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και το κυριότερο είναι ότι παίρνουμε αυτό που θέλουμε μέσα στα γήπεδο».

Για όσους που αμφισβήτησαν την ορθότητα της κλήσης του στην Εθνική ομάδα: «Εγώ απαντώ μόνο μέσα στο γήπεδο συνεχίζοντας τη σκληρή δουλειά».

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.