«Με την ΑΕΚ τελευταία και ο Μουρίνιο πρέπει να φύγει»

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Ελλάδα Δημοσιεύτηκε Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2012

Μήνυμα ενότητας προς τον κόσμο της ΑΕΚ έστειλε ο ηγέτης της Original 21, Δημήτρης Χατζηχρήστος, που αναφέρθηκε παράλληλα στα διοικητικά και αγωνιστικά προβλήματα του συλλόγου.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Χατζηχρήστος αναφέρθηκε και στην πιθανή έλευση του Αγγελου Αναστασιάδη στην «Ενωση», τονίζοντας πως είναι «άνθρωπος ειδικών αποστολών», ενώ για την πιθανή παραίτηση του Θωμά Μαύρου τόνισε πως αποτελεί σύμβολο για την ομάδα και ευχήθηκε να το ξανασκεφτεί και να μείνει.

Αναλυτικά ο Δημήτρης Χατζηχρήστος είπε:

- Για την απόλυση Βλάχου: «Όποιος και να ήταν δεν θα μπορούσε σταθεί στην θέση του. Όταν έχεις την ΑΕΚ τελευταία με ένα βαθμό φεύγεις. Τέλος. Παρότι είναι ο τελευταίος που φταίει. Με την ΑΕΚ τελευταία και ο Μουρίνιο πρέπει να φύγει...».

- Για την πιθανή παραίτηση Μαύρου: «Δεν ξέρω αν ξεκάθαρα τοποθετήθηκε ο Μαύρος για το αν φύγει. Πικράθηκε για την απομάκρυνση Βλάχου, αλλά μακάρι να το σκεφτεί ξανά. Είναι σύμβολο για την ΑΕΚ ο Μαύρος. Είναι συμβολική η θέση του, όχι τόσο ουσιαστική. Του το έχω πει και από κοντά μία φορά στο μαγαζί του και μία στα Σπάτα, ότι αν δεν βρει ανθρώπους με λεφτά είναι δύσκολο.

Αυτό είναι το ζητούμενο. Ας έρθουν τα χρήματα από τους επενδυτές και βλέπουμε. Ο κόσμος δικαιολογημένα δεν πιστεύει τίποτα. Πιστεύει μόνο αν δει. Μόνο με τον κόσμο στο γήπεδο μπορεί να ζήσει η ΑΕΚ, το έχω ξαναπεί. Αν δεν γίνει και τώρα κάτι με τους επενδυτές δεν ξέρω... Σε δύο μήνες θα δούμε μπροστά μας το φάσμα της πτώχευσης».

- Για την πιθανή έλευση Αναστασιάδη: «Ο Αναστασιάδης είναι άνθρωπος ειδικών αποστολών. Δεν έχουμε πολλές επιλογές. Εμείς θα στηρίξουμε όποιος και αν είναι. Τώρα πρέπει ο κόσμος ακόμα πιο κοντά. Μπορεί να παίζουν αυτοί οι παίκτες στην ΑΕΚ, αλλά σύντομα αλλάζουν όλα. Σε δύο χρόνια δεν ξέρουμε πως θα είναι η ΑΕΚ».

- Για το ματς με την Κέρκυρα: «Πρέπει να κερδίσουμε την Κέρκυρα με κάθε τρόπο το Σάββατο. Πρέπει να τους κερδίσουμε όλους παντού. Ας αναστηθεί η ΑΕΚ. Δεν υπάρχουμε αγωνιστικά το βλέπετε».

- Από πότε ξεκίνησε όλο αυτό: «Από το 2008 ξεκίνησαν όλα αυτά... Εκεί που πήραμε το πρωτάθλημα και το χάσαμε στα χαρτιά. Όπως σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γκρέμισμα του γηπέδου το οποίο θα το πληρώνουμε για πολλά χρόνια ακόμη. Για Μόρα, Μάντζιο, Κουτσιανικούλη αν είχαν έρθει θα ήμασταν καλύτερα και πιο ψηλά. Πήραμε Κατσικοκέρη - Φουρτάδο όμως. Αυτά είναι επιμέρους προβλήματα. Είναι βαριά και ασήκωτα τα προβλήματα της ΑΕΚ.

Όπως όταν έδωσε ο Παππάς τις μετοχές του σε ανθρώπους που δεν μπορούσαν να σηκώσουν το βάρος. Και το παραδέχθηκαν μετά. Ο Μαύρος πικράθηκε από το Δ.Σ. για την αποχώρηση Βλάχου. Οταν συναντηθήκαμε ήθελε 40.000 διαρκείας και μιλάγαμε για 7 εκατ. ευρώ. Είχε πει αν δεν έχει διαρκείας θα έφευγε. Δεν στηρίχθηκε από ανθρώπους με λεφτά. Ήταν μόνος του. Χάναμε καλές μεταγραφές για λίγα χρήματα. Με τρεις καλούς παίκτες θα μπορούσε να ήταν τρίτη η ΑΕΚ. Έγινε εγκληματική διάλυση της ομάδας το καλοκαίρι».

- Για ποιο λόγο δεν ακούγεται η Original: «Μας κατηγορούν γιατί επεμβαίνουμε. Όταν δεν κάνουμε τίποτε, μας λένε ότι δεν κάνουμε τίποτα γιατί τα παίρνουμε. Η φαρσοκωμωδία των τελευταίων Γ.Σ. με τους μικρομετόχους πρέπει να σταματήσει. Να έρθει ένας να πάρει το 51% να τελειώνουμε. Τέλος, το μοντέλο των διαχειριστών, απέτυχε πλήρως».

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.