Θα μείνει ο Μπλάνκο.

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Ελλάδα Δημοσιεύτηκε Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009

Συμφωνία δεν υπήρξε, αλλά θα υπάρξει νέο ραντεβού. Και το πιο σημαντικό είναι ότι ΑΕΚ και Μπλάνκο είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα ώστε να ανανεώσουν τη μεταξύ τους συνεργασία. Από τη συνάντηση που είχε ο Νίκος Θανόπουλος με τον ατζέντη του Αργεντίνου, Χουάν Μπέρος, προκύπτει μεν μια διαφορά στο οικονομικό, η οποία ωστόσο μπορεί να καλυφθεί. Πράγμα που επιβεβαιώνουν και οι δύο πλευρές. Ο Μπέρος μάλιστα δήλωσε χαρακτηριστικά στο SPORT 24: "Μου φαίνεται δύσκολο να χαλάσει η συμφωνία".

Θανόπουλος και Μπέρος συναντήθηκαν το πρωί της Παρασκευής και τα είπαν για κάμποση ώρα σε εξαιρετική ατμόσφαιρα, όπως προκύπτει απ' όσα έλεγαν μετά το ραντεβού και οι δυο τους. Χέρια δεν έδωσαν, βέβαια, ούτε πλησίασαν σε κάποια συμφωνία, όμως αμφότεροι επιβεβαίωσαν τη διάθεσή τους να τα βρουν.

Συμφώνησαν επίσης να τα πουν ξανά από κοντά μέσα στο Νοέμβριο κι αυτό πιθανότατα έγινε κατόπιν επιθυμίας του Νίκου Θανόπουλου, ο οποίος επεσήμανε στον ατζέντη του Ίσμαελ Μπλάνκο ότι επί του παρόντος δεν μπορεί να δεσμευθεί για τίποτα λόγω της ασάφειας που επικρατεί στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ. Τα πράγματα, ωστόσο, θα έχουν προφανώς ξεκαθαρίσει μετά από μερικές εβδομάδες, επομένως θα μπορεί να γίνει πιο ουσιαστική κουβέντα για το θέμα.

Μπέρος: "Δύσκολο να χαλάσει η συμφωνία"

Το SPORT 24 επικοινώνησε μετά το τέλος της συνάντησης με τον Χουάν Μπέρος, ο οποίος δεν ήθελε να πει πολλά. Από όσα είπε, ωστόσο, επιβεβαιώνεται απόλυτα το κλίμα αισιοδοξίας που καλλιεργείται σε σχέση με την επέκταση του συμβολαίου του Μπλάνκο.

"Είμαστε σε καλό δρόμο. Η επικοινωνία μας με τον πρόεδρο της ΑΕΚ υπάρχει και σε άλλο επίπεδο, όχι μόνο καθαρά επαγγελματικό. Και οι δύο πλευρές επιθυμούν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους και μου φαίνεται δύσκολο να χαλάσει στο τέλος η συμφωνία", δήλωσε ο ατζέντης του Αργεντίνου.

Διαφορά 200.000 Ευρώ

Ανάμεσα στην ΑΕΚ και την πλευρά του Μπλάνκο υπάρχει διαφορά στο οικονομικό. Αυτό είναι δεδομένο. Αν και ούτε ο Νίκος Θανόπουλος ούτε ο Μπέρος άφησαν να διαρρεύσουν ποσά, εντούτοις φαίνεται πως αυτή η διαφορά κυμαίνεται γύρω στα 200.000 Ευρώ.

Ο Μπλάνκο, που φέτος έχει να παίρνει κάτι παραπάνω από 400.000 Ευρώ, θέλει να έχει απολαβές ίδιες με αυτές του πιο ακριβοπληρωμένου ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι ο Μαϊστόροβιτς με 800.000 Ευρώ ετησίως. Η ΑΕΚ από τη δική της πλευρά δεν μπορεί, με τα σημερινά δεδομένα, να του δώσει περισσότερα από 600.000 Ευρώ ετησίως. Η διαφορά είναι σημαντική, αλλά όχι χαώδης.

Το πιο σπουδαίο, πάντως, είναι πως και οι δύο θέλουν να τα βρουν. Ο μεν Μπλάνκο έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ευχαριστημένος, αφού είναι το πρώτο βιολί στην επίθεση της Ένωσης και ταυτόχρονα απολαμβάνει καθολικής αποδοχής από τον κόσμο. Η ΑΕΚ από την άλλη θέλει να τον κρατήσει και δεν αλλάζει γνώμη ούτε από την γκίνια που έχει ως τώρα στην τρέχουσα περίοδο ο Αργεντίνος. Και σαν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός...

Προπόνηση και δείπνο

Το απόγευμα θα γίνει η προπόνηση, βάσει της οποίας θα καταρτιστεί η αποστολή για τον αγώνα με τον Πανθρακικό, που θα γίνει την Κυριακή. Το καλό για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι πως λείπουν τα προβλήματα, δεδομένου ότι ο Νάτσο Σκόκο, παρά την προσωπική τραγωδία που βιώνει, δηλώνει παρών, ενώ επιστρέφουν και οι τραυματίες, εκτός αυτών φυσικά που είναι πιο σοβαρά (Άλβες, Αλεξόπουλος). Απών θα είναι και ο Νέμεθ, που βρίσκεται ακόμα στην Αίγυπτο με την Εθνική νέων της Ουγγαρίας, όμως όλοι οι άλλοι Ενωσίτες είναι ετοιμοπόλεμοι.

Μετά το τέλος της προπόνησης παίκτες και τεχνικό επιτελείο θα φύγουν όλοι μαζί από τους Θρακομακεδόνες με προορισμό κάποιο εστιατόριο, όπου θα δειπνήσουν.

Πηγή:www.sport24.gr

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.