Close Menu
  • Αρχική
  • Τοπικά
    • Ποδόσφαιρο
      • Αναγέννηση Ασφενδιού
      • ΑΟ Πυλίου
      • Δόξα Καρδάμαινας
      • Καλυμνιακός
      • ΠΑΟΚ Κω
      • ΑΕ Κως
      • Αντίμαχος
      • ΑΕ Λέρου
      • Νικαγόρας
      • Αργοναύτες
      • ΑΟ Βαθύ
      • Ξάνθος Πάτμου
      • Αστυπάλαια
      • Κωακός Αθλητικός Όμιλος Φιλίνος
      • Ανταγόρας
      • Α.Ο. Αθλοπαιδιών Κω
      • Άγιος Γεώργιος Καλύμνου
      • ΑΟ Λειψών
    • Μπάσκετ
      • Φοίβος
      • ΕΑΚΑ
      • Ιπποκράτης
      • ΑΕ Δικαίου
      • Αίολος Κεφάλου
      • Ακαδημία Καλύμνου
      • Έσπερος
      • Ηρακλής 2000
      • Πανιώνιος Λέρου
      • Ξάνθος Πάτμου
    • Στίβος
    • Ποδηλασία
    • Βόλεϊ
    • Διάφορα
    • Στίβος
    • Τέννις
    • Άλλα Σπορ
  • Κως
    • Ποδόσφαιρο
    • Μπάσκετ
    • Βόλεϊ
    • Στίβος
    • Διάφορα
    • Τέννις
  • Ελλάδα
    • SuperLeague 1
    • Basket League
    • Στοίχημα
  • Βαθμολογίες
  • Συνεντεύξεις
  • Vlog Giafkasports.gr
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΣΤΙΒΟΣ
  • ΒΟΛΕΙ
  • ΤΕΝΝΙΣ
  • ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
YouTube Facebook X (Twitter) Instagram
Giafkasports.grGiafkasports.gr
  • Αρχική
  • Τοπικά
    • Ποδόσφαιρο
      • Αναγέννηση Ασφενδιού
      • ΑΟ Πυλίου
      • Δόξα Καρδάμαινας
      • Καλυμνιακός
      • ΠΑΟΚ Κω
      • ΑΕ Κως
      • Αντίμαχος
      • ΑΕ Λέρου
      • Νικαγόρας
      • Αργοναύτες
      • ΑΟ Βαθύ
      • Ξάνθος Πάτμου
      • Αστυπάλαια
      • Κωακός Αθλητικός Όμιλος Φιλίνος
      • Ανταγόρας
      • Α.Ο. Αθλοπαιδιών Κω
      • Άγιος Γεώργιος Καλύμνου
      • ΑΟ Λειψών
    • Μπάσκετ
      • Φοίβος
      • ΕΑΚΑ
      • Ιπποκράτης
      • ΑΕ Δικαίου
      • Αίολος Κεφάλου
      • Ακαδημία Καλύμνου
      • Έσπερος
      • Ηρακλής 2000
      • Πανιώνιος Λέρου
      • Ξάνθος Πάτμου
    • Στίβος
    • Ποδηλασία
    • Βόλεϊ
    • Διάφορα
    • Στίβος
    • Τέννις
    • Άλλα Σπορ
  • Κως
    • Ποδόσφαιρο
    • Μπάσκετ
    • Βόλεϊ
    • Στίβος
    • Διάφορα
    • Τέννις
  • Ελλάδα
    • SuperLeague 1
    • Basket League
    • Στοίχημα
  • Βαθμολογίες
  • Συνεντεύξεις
  • Vlog Giafkasports.gr
Giafkasports.grGiafkasports.gr
Home » “Φόβος του σκοταδιού”
Διεθνή

“Φόβος του σκοταδιού”

Γιώργος ΠίτσηςBy Γιώργος ΠίτσηςOctober 7, 20104 Mins Read
Share Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Reddit Telegram Email

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSaEzRcrR1XdQ-YqE_PC3IZDEd5W1Hj-eo7IYtrxiWVl1_56Ps&t=1&usg=__IypWzrXNWKYC4s-NQLHPzf4huWU=

Μία μή εξουσιοδοτημένη βιογραφία καίει τον Ρονάλντο. Ο λόγος για το βιβλίο “Φόβος του σκοταδιού” που φέρνει στη φόρα πολλά μυστικά του “φαινομένου”: από τα αναβολικά στην Psv και τις πολλές ερωμένες μέχρι τη “χυλόπιτα” από την Κουρνικόβα και το σκάνδαλο με τις τρανσέξουσαλ.

“Ο Ρόνι φοβάται πράγματι το σκοτάδι. Ο τίτλος έχει συμβολικό νόημα”, τονίζει χαρακτηριστικά ο συγγραφέας του βιβλίου Έντζο Παλαντίνι ο οποίος έχει ζήσει από πολύ κοντά τον Βραζιλιάνο άσο, με την ιταλική εφημερίδα “Gazzetta dello Sport” να προχωράει στην προδημοσίευση μερικών αποσπασμάτων από το βιβλίο, οι οποίες αναμένεται να προκαλέσουν συζήτηση.

Ορισμένα από τα επίμαχα σημεία του βιβλίου, όπως τα έχει καταγράψει ο Παλαντίνι.

Η σκιά του ντόπινγκ
Ένα μεγάλο πέπλο μυστηρίου κάλυπτε τον πρώτο σοβαρό τραυματισμό του Ρονάλντο, που είχε να κάνει με την ταχύτατη σκελετική και μυική ανάπτυξή του κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Ολλανδία (PSV).

Ένα μυστήριο που ήρθε στο φως από τον γιατρό Μπερναρντίνο Σάντι, συντονιστή του ιατρικού επιτελείου αντιντόπινγκ της βραζιλιάνικης ομοσπονδίας.

“Στην Ολλανδία έδωσαν αναβολικές ουσίες στον Ρονάλντο. Η μυική κατασκευή του έγινε ασυναγώνιστη με τη δομή των κοκκάλων στα γόνατά του.

Μίλησα με Ολλανδούς συναδέλφους και με άτομα που εργάζονται γύρω από την PSV Αϊντχόφεν, χωρίς να έρθω σε άμεση επαφή με τους γιατρούς του συλλόγου.

Παρείχαν αρκετά συμπληρώματα βιταμινών στον Ρονάλντο, αλλά ανάμεσά τους υπήρχαν και αναβολικές ουσίες που βοηθούσαν τον οργανισμό να αναπτυχθεί περισσότερο από όσο είχε προβλέψει η φύση.

Η ανάπτυξη ενός άνδρα ολοκληρώνεται στα 20 χρόνια, εκείνος από τα 17 χρόνια κιόλας ήταν κάτω από ειδική ιατρική μεταχείριση”.

Η Νάντια
Στο Μπέλο Οριζόντε ο 17άχρονος Ρονάλντο γνώρισε την 20άχρονη Νάντια Φράνκα. Μία κοπέλα που συναναστρεφόταν με αρκετούς παίκτες και τα είχε με εκείνον τον Κατέ που μερικά χρόνια μετά πέρασε και από τη Σαμπντόρια.

Ο Ρονάλντο ένιωσε το αίμα του να παγώνει όταν η Νάντια του έδειξε ένα τεστ εγκυμοσύνης που δεν άφηνε πολλά περιθώρια στη φαντασία.

“Είμαι έγκυος”. Η Νάντια έφτασε να πει ότι μετά τη γέννηση σκεφτόταν να ποζάρει γυμνή για να δείξει στον πρώην ερωμένο της τί είχε χάσει, υπόσχεση που τήρησε το 1998. Όμως η ιστορία αυτή έληξε με άσχημο τρόπο επειδή η γυναίκα αυτή έχασε το παιδί.

Η Ζουλιάνα
Η Ζουλιάνα Φεράζ ήταν για ένα φεγγάρι η επίσημη αγαπημένη του Φαινομένου. “Γνωρίζω τον Ρονάλντο από όταν ήταν νεαρό παιδί και έπαιζε στην Κρουζέιρο. Με αυτόν έχασα την παρθενιά μου όταν ήμουν 14 ετών.

Έζησα στο σπίτι του Ρονάλντο ακόμα και όταν ήταν παντρεμένος με τη Μιλένε. Δεν του άρεσε να είναι με εκείνην, όμως υπήρχε ένα παιδί στη μέση. Έτσι, για πλάκα, με φώναζε θεία.

Διάβαζα στις εφημερίδες ότι η Μιλένε περίμενε παιδί, μόλις έναν μήνα νωρίτερα εγώ είχα χάσει έναν γιο του Ρονάλντο γιατί ήταν φυσικό θέλημα.

Τον Ιούλιο του 2003 έμεινα και πάλι έγκυος, μετά από κάποιες διακοπές του Ρονάλντο στο Ρίο, αλλά έπειτα έχασα ξανά το παιδί”.

Η Κουρνικόβα
Του άρεσε τρελά η Ρωσίδα τενίστρια Άννα Κουρνικόβα. Το 1999 ο Ρονάλντο βρισκόταν στη Ρώμη και έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να έρθει σε επαφή με την Άννα που βρισκόταν στο ξενοδοχείο “Cavalieri Hilton” για το Open της Ιταλίας.

Έπειτα το Φαινόμενο νοίκιασε ένα ιδιωτικό αεροπλάνο για να πετάξει στη Μόσχα, επισήμως για μία ροκ συναυλία αλλά στην πραγματικότητα επειδή ήλπιζε τουλάχιστον σε ένα ρομαντικό δείπνο μαζί της. Που όμως εκείνη του αρνήθηκε.

Οι τρανσέξουαλ
Εδώ πιάστηκε στα πράσα στα τέλη του Απρίλη το 2008. Εκείνη τη βραδιά το Φαινόμενο ήταν σε μία ντισκοτέκ στη Μπάρα ντε Τιζούκα. Κάποια στιγμή βγήκε από εκεί μαζί με τρεις γυναίκες, οδηγώντας τες σε ένα μοτέλ.

Μόλις έφτασε εκεί, αντιλήφθηκε πως ήταν και οι τρεις τραβεστί και τους προσέφερε 1000 ρεάις (350 ευρώ) έκαστος για να τελειώσει εκεί η βραδιά, εντελώς φιλικά. Οι δύο δέχτηκαν.

Αλλά η τρίτη, η Αντρέ Λουίς Ριμπέιρο Αλμπερτίνι ή αλλιώς Αντρέια ζήτησε 50.000 ρεάις για να μην αποκαλύψει το περιστατικό.

Η έρευνα της αστυνομίας για τη σχέση του Ρονάλντο με τις τραβεστί κατέληξε σε αδιέξοδο, καθώς η Αντρέια πέθανε και οι υπόλοιπες έκλεισαν τα στόματά τους.

Ένα απόγευμα με τον Ντίντα
Βραζιλία-Γερμανία, ο τελικός στη Γιοκοχάμα στις 30 Ιουνίου 2002. “Άρχισα να σκέφτομαι ότι το 1998 η αδιαθεσία έφτασε λίγο μετά το μεσημεριανό. Δεν ήθελα να μείνω μόνος.

Τελικά αποφάσισα να περάσω από τον Ντίντα. “Σε παρακαλώ μείνε μαζί μου, δεν θέλω να κοιμηθώ”. Ο Ντίντα έκατσε και κουβέντιασε μαζί μου όλο το απόγευμα.

Πήγαμε επίσης στο πάρκο του ξενοδοχείου για να παίξουμε γκολφ. Και έφτασε η στιγμή να πάμε στο στάδιο”.

Η επιχείριση
Από τότε που ο Ρονάλντο απέκτησε μάνατζερ τον Φαρά σχηματίστηκε μία επιχείριση που αριθμεί 120 υπαλλήλους. Αυτή η εταιρία ελέγχει τέσσερα μεσιτικά γραφεία, ένα κέντρο φυσιοθεραπείας, μία εταιρία που διαχειρίζεται την αδειοδότηση των προϊόντων που φέρουν το όνομα του Φαινομένου και άλλες δύο που ασχολούνται με το ίματζ του.

Πηγή:www.sport24.gr

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleΜειώθηκε στις 6 αγωνιστικές η τιμωρία του Ολυμπιακού
Next Article Δηλώσεις του Γκοβού στο στο Canal+
Γιώργος Πίτσης
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • Instagram

Σχετικά άρθρα

Διεθνή

Στην Κω για διακοπές ο Γιαμάλ

July 19, 2024
Διεθνή

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Σίτι

June 11, 2023
Διεθνή

Ο Γκουντογκάν χάρισε το Κύπελλο στους «πολίτες»

June 3, 2023

Recent Posts

  • Man-to-Man | Παναγιώτης Σπάρταλης: «Είχαμε πολύ μεγάλη πίεση και κάποιοι χαιρόντουσαν στις ήττες»
  • «Μan-to-man»: YAVA MVP της 11ης αγωνιστικής ο Βασιλώττος
  • Live Streaming: Κλεάνθης Παραδεισίου – Α.Ο Πυλίου
  • Το απόλυτο στο Πρωτάθλημα Πολιτιστικών Συλλόγων Αττικής ο Δωδεκανησιακός!
  • Σπάρτακος Κω: 1η θέση στο κύπελλο Ελλάδας Ανδρών – Γυναικών

Recent Comments

No comments to show.
Giafkasports.gr
YouTube Facebook X (Twitter) Instagram
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΣΤΙΒΟΣ
  • ΒΟΛΕΙ
  • ΤΕΝΝΙΣ
  • ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
© 2025 giafkasports.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Διαχείριση συγκατάθεσης
Χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Αυτό το κάνουμε για να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης και να προβάλλουμε εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.
Functional Always active
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Manage options Manage services Manage {vendor_count} vendors Read more about these purposes
Προβολή προτιμήσεων
{title} {title} {title}