Close Menu
  • Αρχική
  • Τοπικά
    • Ποδόσφαιρο
      • Αναγέννηση Ασφενδιού
      • ΑΟ Πυλίου
      • Δόξα Καρδάμαινας
      • Καλυμνιακός
      • ΠΑΟΚ Κω
      • ΑΕ Κως
      • Αντίμαχος
      • ΑΕ Λέρου
      • Νικαγόρας
      • Αργοναύτες
      • ΑΟ Βαθύ
      • Ξάνθος Πάτμου
      • Αστυπάλαια
      • Κωακός Αθλητικός Όμιλος Φιλίνος
      • Ανταγόρας
      • Α.Ο. Αθλοπαιδιών Κω
      • Άγιος Γεώργιος Καλύμνου
      • ΑΟ Λειψών
    • Μπάσκετ
      • Φοίβος
      • ΕΑΚΑ
      • Ιπποκράτης
      • ΑΕ Δικαίου
      • Αίολος Κεφάλου
      • Ακαδημία Καλύμνου
      • Έσπερος
      • Ηρακλής 2000
      • Πανιώνιος Λέρου
      • Ξάνθος Πάτμου
    • Στίβος
    • Ποδηλασία
    • Βόλεϊ
    • Διάφορα
    • Στίβος
    • Τέννις
    • Άλλα Σπορ
  • Κως
    • Ποδόσφαιρο
    • Μπάσκετ
    • Βόλεϊ
    • Στίβος
    • Διάφορα
    • Τέννις
  • Ελλάδα
    • SuperLeague 1
    • Basket League
    • Στοίχημα
  • Βαθμολογίες
  • Συνεντεύξεις
  • Vlog Giafkasports.gr
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΣΤΙΒΟΣ
  • ΒΟΛΕΙ
  • ΤΕΝΝΙΣ
  • ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
YouTube Facebook X (Twitter) Instagram
Giafkasports.grGiafkasports.gr
  • Αρχική
  • Τοπικά
    • Ποδόσφαιρο
      • Αναγέννηση Ασφενδιού
      • ΑΟ Πυλίου
      • Δόξα Καρδάμαινας
      • Καλυμνιακός
      • ΠΑΟΚ Κω
      • ΑΕ Κως
      • Αντίμαχος
      • ΑΕ Λέρου
      • Νικαγόρας
      • Αργοναύτες
      • ΑΟ Βαθύ
      • Ξάνθος Πάτμου
      • Αστυπάλαια
      • Κωακός Αθλητικός Όμιλος Φιλίνος
      • Ανταγόρας
      • Α.Ο. Αθλοπαιδιών Κω
      • Άγιος Γεώργιος Καλύμνου
      • ΑΟ Λειψών
    • Μπάσκετ
      • Φοίβος
      • ΕΑΚΑ
      • Ιπποκράτης
      • ΑΕ Δικαίου
      • Αίολος Κεφάλου
      • Ακαδημία Καλύμνου
      • Έσπερος
      • Ηρακλής 2000
      • Πανιώνιος Λέρου
      • Ξάνθος Πάτμου
    • Στίβος
    • Ποδηλασία
    • Βόλεϊ
    • Διάφορα
    • Στίβος
    • Τέννις
    • Άλλα Σπορ
  • Κως
    • Ποδόσφαιρο
    • Μπάσκετ
    • Βόλεϊ
    • Στίβος
    • Διάφορα
    • Τέννις
  • Ελλάδα
    • SuperLeague 1
    • Basket League
    • Στοίχημα
  • Βαθμολογίες
  • Συνεντεύξεις
  • Vlog Giafkasports.gr
Giafkasports.grGiafkasports.gr
Home » «Ένας αγώνας είναι και όχι το τέλος του κόσμου»
Ελλάδα

«Ένας αγώνας είναι και όχι το τέλος του κόσμου»

Σαρρής ΣουλειμάνBy Σαρρής ΣουλειμάνFebruary 7, 20158 Mins Read
Share Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Reddit Telegram Email

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Ήπιων τόνων ο Βίτορ Περέιρα δύο μέρες πριν την Τούμπα. Ο κόουτς του Ολυμπιακού ξεκαθάρισε πως η ομάδα του δεν πάει… σε πόλεμο, έδειξε σεβασμό για τον ΠΑΟΚ και μίλησε για το πόσο λάτρεψε το… ΣΕΦ!

Αναλυτικά όσα είπε ο Βίτορ Περέιρα στην κάμερα της NOVA:

Κύριε Περέιρα, μέσα σε μία εβδομάδα άλλαξαν τα δεδομένα στο ελληνικό πρωτάθλημα και από το +2 βρεθήκατε στο +8 από τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό που μοιράζονται τη 2η θέση. Αυτή η σημαντική διαφορά στη βαθμολογία μπορεί να επηρεάσει τις ισορροπίες του ντέρμπι της Τούμπας;

«Το ελληνικό είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, ένα δύσκολο πρωτάθλημα. Τα πράγματα αλλάζουν. Για αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Ακόμη έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας. Αν είχαμε τη διαφορά των οκτώ βαθμών προς το τέλος του πρωταθλήματος, τότε πραγματικά θα σήμαινε κάτι. Όμως, από τη στιγμή που είναι τόσο νωρίς καθώς υπάρχουν πολλά παιχνίδια που θα δώσουμε, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Είναι ένα σκληρό πρωτάθλημα, ένα δύσκολο πρωτάθλημα. Και για αυτό εμείς θα πρέπει να παίρνουμε ένα – ένα τα παιχνίδια για να τα κερδίσουμε. Για αυτό άλλωστε δουλεύουμε».

Τι εικόνα έχετε για τον αντίπαλό σας, τον ΠΑΟΚ;

«Είναι μία πολύ καλή ομάδα. Μία ομάδα πολύ ανταγωνιστική. Για το λόγο αυτό βρισκόταν για μεγάλο διάστημα του πρωταθλήματος στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Πρόκειται για μία ομάδα η οποία είναι πολύ δυνατή στην έδρα της. Για το λόγο αυτό πιστεύουμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Θα είναι ένα παιχνίδι το οποίο δεν περιμένουμε ότι θα το κερδίσουμε εύκολα. Για το λόγο αυτό προετοιμάζουμε το παιχνίδι μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θέλουμε σε αυτό το παιχνίδι να δούμε την ομάδα μας να παίζει καλά. Να κάνουμε πράξη όλα όσα προετοιμάζουμε: τη συμπεριφορά των παικτών, τη σωστή τοποθέτησή τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Να δούμε στο γήπεδο όλα αυτά τα οποία δουλεύουμε καθημερινά. Και αυτό θα είναι κάτι που θα μας ικανοποιήσει. Πραγματικά θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι σε μία δύσκολη έδρα. Όμως, εμείς έχουμε σκοπό να κάνουμε πράξη όλα όσα δουλεύουμε. Και αυτό θα είναι που θα μας ικανοποιήσει και θα μας φέρει το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Σε ποια σημεία μπορεί να κριθεί το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης;

«Πιστεύω ότι ο έλεγχος των συναισθημάτων μας θα είναι πολύ βασικό στοιχείο σε αυτό το παιχνίδι. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι πρέπει να πάμε συγκεντρωμένοι για να παίξουμε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο ποδόσφαιρο. Να κατανοήσουμε όλοι μέσα μας πως δεν πάμε σε πόλεμο. Γιατί αν πηγαίναμε σε πόλεμο δε θα βάζαμε 11 ποδοσφαιριστές, αλλά θα βάζαμε 11 ανθρώπους της ασφάλειας να μπούνε στον αγωνιστικό χώρο. Είναι ποδόσφαιρο. Πρέπει να δείξουμε σεβασμό σε αυτό το άθλημα. Να δείξουμε πως είναι κάτι για το οποίο θέλουμε να αγωνιστούμε. Θέλουμε να παρουσιαστούμε καλοί. Πιστεύουμε πως αν έχουμε τον έλεγχο των συναισθημάτων μας τον οποίο χρειαζόμαστε και είναι πάρα πολύ σημαντικός σε τέτοιους είδους παιχνίδια, θα δείξουμε και την ποιότητα την οποία διαθέτουμε. Θα αγωνιστούμε έτσι όπως θέλουμε για τους τρεις βαθμούς».

Μία μεγάλη ομάδα, όπως ο ΠΑΟΚ, μπορεί να αποδειχθεί περισσότερο επικίνδυνη όταν είναι «πληγωμένη» εξαιτίας αποτυχημένων αποτελεσμάτων που έχουν προηγηθεί;

«Δεν έχω την παραμικρή ιδέα πως μπορεί να είναι για τον ΠΑΟΚ αυτό το παιχνίδι. Σημασία έχει πως είμαστε εμείς. Ως προπονητής προσπαθώ να συγκεντρώνομαι στη δική μου ομάδα και προετοιμάζομαι για αυτό το παιχνίδι. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι αυτό το παιχνίδι αποτελεί μεγάλο κίνητρο και για τις δύο ομάδες. Διότι για τις ομάδες είναι δύσκολο να παίζουν σε άδεια γήπεδα. Όταν πάμε να παίξουμε σε ένα άδειο γήπεδο, είναι πολύ δύσκολο οι ποδοσφαιριστές να αποκτήσουν το κίνητρο που χρειάζονται, ώστε να δείξουν το υψηλό τους επίπεδο. Άρα, σε αυτή την περίπτωση όπου το γήπεδο θα είναι γεμάτο από κόσμο και θα υπάρχει θερμή ατμόσφαιρα, όλοι μας θα έχουμε στο μυαλό μας ότι πάμε να παίξουμε ένα σημαντικό παιχνίδι. Θέλουμε, λοιπόν, να συγκεντρωθούμε, να εκτιμήσουμε σωστά το ντέρμπι με την αξία που έχει, να δείξουμε το υψηλό επίπεδο που διαθέτουμε και να παλέψουμε με τα δικά μας όπλα. Τα όπλα μας είναι η καλή οργάνωση του παιχνιδιού, η συγκέντρωσή μας και το πόσο πολύ θέλουμε να πάρουμε τη νίκη. Γιατί πάμε εκεί για να κερδίσουμε. Δεν πάμε ούτε για να προσπαθήσουμε να πάρουμε μία ισοπαλία, ούτε για να αμυνθούμε και να παίξουμε αμυντικό ποδόσφαιρο. Πάμε για να προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε τους τρεις βαθμούς. Αυτό είναι που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Και με αυτό το σκεπτικό προετοιμάζουμε αυτό το παιχνίδι».

Αλήθεια, ποιος είναι ο βαθμός ετοιμότητας του Ρομπέρτο, τι γνώμη έχετε σχηματίσει για τον Μέγερι και αν έχετε καταλήξει στον γκολκίπερ τον οποίο θα επιλέξετε στην Τούμπα;

«Ο σύλλογος έχει την τύχη να διαθέτει πολύ καλούς τερματοφύλακες. Επομένως, το μόνο σίγουρο είναι πως ο τερματοφύλακας ο οποίος θα εμφανιστεί την Κυριακή στο ντέρμπι, θα είναι τερματοφύλακας με υψηλό επίπεδο. Στις προπονήσεις έχω δοκιμάσει και τους δύο. Επίσης τους έχω δοκιμάσει στους αγώνες. Δεν με ανησυχεί καθόλου ποιος από τους δύο θα εμφανιστεί. Είμαι ήρεμος σε αυτό το θέμα. Το σίγουρο είναι πως ο τερματοφύλακάς μας θα έχει ένα υψηλό επίπεδο».

Ο Δημήτρης Σιόβας είναι ετοιμοπόλεμος;

«Ελπίζω πως ναι. Υπάρχουν ακόμη δύο ημέρες μπροστά μας. Και ελπίζω πως θα είναι έτοιμος»

Μία παρένθεση: θα θέλαμε να μοιραστείτε μαζί μας την εμπειρία σας από τον πρώτο αγώνα μπάσκετ του Ολυμπιακού που παρακολουθήσατε την Πέμπτη στο στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας».

«Λάτρεψα τη χθεσινοβραδινή εμπειρία. Ήταν κάτι που δεν είχα ξαναζήσει. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εμένα. Γιατί στην Πορτογαλία δεν υπάρχει αυτό το υψηλό επίπεδο στο μπάσκετ. Δεν είχα ξαναδεί τόσο υψηλού επιπέδου αγώνα από κοντά. Ήταν δύο πάρα πολύ καλές ομάδες. Ήταν ένα παιχνίδι με πολύ ένταση. Είχα την τύχη να το παρακολουθήσω από πολύ κοντά. Καθόμουν σχεδόν δίπλα στους μπασκεμπολίστες. Ποτέ μου δεν είχαν ζήσει ξανά κάτι τέτοιο. Και εύχομαι όσο πιο γρήγορα γίνεται να έχω ξανά αυτή την εμπειρία».

Έχετε ζήσει ντέρμπι στην Πορτογαλία ως προπονητής της Πόρτο. Πιστεύετε ότι μπορεί να υπάρχουν κοινά στοιχεία με τα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος;

«Τα ντέρμπι έχουν γενικότερα ίδιο χαρακτήρα σε όποια χώρα και αν τα βλέπεις. Υπάρχει πάρα πολύ ένταση. Το γήπεδο είναι γεμάτο. Όταν είσαι φιλοξενούμενος, το γήπεδο είναι γεμάτο με ανθρώπους οι οποίοι είναι εναντίον σου. Και όταν είσαι γηπεδούχος είναι γεμάτο με ανθρώπους οι οποίοι υπέρ σου. Όμως, σημασία έχει ότι το γήπεδο είναι γεμάτο. Μέσα στον αγωνιστικό χώρο υπάρχουν παίκτες, έντεκα εναντίον έντεκα. Και συνήθως κερδίζει εκείνος που παίζει καλύτερα. Δεν έχει σημασία η ατμόσφαιρα που επικρατεί στο γήπεδο. Δεν μπορεί να κερδίσει κάποιος επειδή θα έχει τον κόσμο στο πλευρό του ή επειδή οι φίλαθλοι του θα είναι «επιθετικοί». Σημασία έχει μέσα στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες να έχουν το κίνητρο για να δείξουν υψηλό επίπεδο παιχνιδιού και να καταφέρουν να πάρουν το αποτέλεσμα που θέλουν. Προσωπικά προτιμώ τα παιχνίδια αυτού του τύπου. Προτιμώ τα ντέρμπι από ένα παιχνίδι που δε θα έχει υψηλό ενδιαφέρον και δε θα έχει θερμή ατμόσφαιρα και πολύ κόσμο. Για αυτό δούλευα σε όλη τη ζωή. Για αυτό συνεχίζω να δουλεύω. Αυτό θέλω να κάνω πάντα. Να παίρνω μέρος σε τέτοιου είδους παιχνίδια».

Το γεγονός πως το ντέρμπι θα διεξαχθεί την ημέρα που συμπληρώνονται 34 χρόνια από την τραγωδία της θύρας 7, είναι ένα επιπλέον κίνητρο για την ομάδα σας προκειμένου να φθάσει στη νίκη;

«Για εμάς θα είναι μία ημέρα λύπης. Θα είναι μία ημέρα για να δείξουμε το σεβασμό μας, για να τιμήσουμε τα θύματα της τραγωδίας της θύρας 7. Πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να δείξουμε το πόσο σεβόμαστε και να τιμήσουμε τα θύματα αυτά, θα είναι μία νίκη. Για να την αφιερώσουμε στα ίδια τα θύματα και στις οικογένειές τους. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να κάνουμε κάτι τέτοιο. Ελπίζω τουλάχιστον να δείξουμε στον αγωνιστικό χώρο το υψηλό επίπεδο που διαθέτουμε, να αγωνιστούμε όπως πρέπει να αγωνιστούμε και έτσι να έρθει το αποτέλεσμα».

Θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα προς τους θεατές που θα βρεθούν την Κυριακή στις κερκίδες του γηπέδου της Τούμπας, αλλά και προς τους τηλεθεατές που θα παρακολουθήσουν το ντέρμπι μέσα από τα κανάλια novasports;

«Εύχομαι να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες. Ελπίζω να έχουμε ένα καλό διαιτητή ο οποίος θα τιμήσει το άθλημα. Να έχουμε δύο ομάδες οι οποίες θα τιμήσουν το ποδόσφαιρο. Ελπίζω ο κόσμος που θα βρίσκεται εκεί να καταλάβει πως θα είναι ένα παιχνίδι, ένα άθλημα, ένας ποδοσφαιρικός αγώνας. Δεν είναι το τέλος του κόσμου. Ελπίζω στο τέλος του παιχνιδιού να είναι το ποδόσφαιρο που θα είναι ο νικητής, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Ελπίζω να γίνει ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Οι δύο ομάδες να έχουν την ευκαιρία να δείξουν στον αγωνιστικό χώρο τι μπορούν να κάνουν. Να δούμε ένα ωραίο θέαμα. Και να δείξουν σε όλους αυτές οι δύο ομάδες τι μπορούν να κάνουν σε αγωνιστικό επίπεδο. Και αυτός που θα κερδίσει να είναι το ποδόσφαιρο».

Ολυμπιακός ΠΑΟΚ
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous Article«Μοναδικός στόχος η νίκη»
Next Article Στο Top 10 και πάλι οι ”αιώνιοι”!
Σαρρής Σουλειμάν
  • Facebook
  • Instagram

Σχετικά άρθρα

Ελλάδα

Ευρωμπάσκετ 2025: Χάλκινο μετάλλιο για την Εθνική Ομάδα

September 14, 2025
Ελλάδα

Eurobasket 2025: Πρεμιέρα «με το δεξί» για την Εθνική

August 29, 2025
Ελλάδα

Nίκη κόντρα στον Ισραήλ και 5η θέση για την Εθνική Νέων Ανδρών στο Eυρωμπάσκετ U20

July 20, 2025

Recent Posts

  • Σπουδαίο «διπλό» της Αναγέννησης Ασφενδιού στην Καρδάμαινα
  • Live Streaming: Δόξα Καρδάμαινας – Αναγέννηση Ασφενδιού | 11η αγωνιστική Α’ κατηγορία
  • Camp ενδυνάμωσης και βελτίωσης δεξιοτήτων του Φοίβου σε συνεργασία με τον Προμηθέα
  • Ο Χρύσης στον Ασκληπιό Κω
  • Σ.Φ. ΠΑΟΚ ΚΩ – «Χριστούγεννα Για Όλους»

Recent Comments

No comments to show.
Giafkasports.gr
YouTube Facebook X (Twitter) Instagram
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΣΤΙΒΟΣ
  • ΒΟΛΕΙ
  • ΤΕΝΝΙΣ
  • ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
© 2025 giafkasports.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Διαχείριση συγκατάθεσης
Χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Αυτό το κάνουμε για να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης και να προβάλλουμε εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.
Functional Always active
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Manage options Manage services Manage {vendor_count} vendors Read more about these purposes
Προβολή προτιμήσεων
{title} {title} {title}