Όντας πιο συγκεντρωμένη στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και με τον Παρδακά να πετυχαίνει 24 πόντους έχοντας βοήθειες όταν χρειάστηκε από Καταβαίνη, Τσιριλάκη και Κανύχη η Ελπίδα Πεταλουδών πήρε τη νίκη γοήτρου κόντρα στον Ιπποκράτη με 71-82 βάζοντας τους πρωταθλητές στην διαδικασία να ανεβάσουν ξανά στροφές στην συνέχεια και να παρουσιαστούν όπως πρέπει στα μπαράζ ανόδου.
Η Ελπίδα ξεκίνησε καλά το ματς και είχε σταθερά το προβάδισμα ωστόσο ο Ιπποκράτης με τον Χρήστου να ανεβάζει την απόδοση του κατάφερε να βγάλει αντίδραση. Η ομάδα του Παναγιώτη Παπακώστα ήταν αρκετά εύστοχη και κατάφερε να πάει προηγούμενη στο πρώτο δεκάλεπτο με 16-21. Στην δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι και πάλι με τον Χρήστου έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 10-2 και πήραν προβάδισμα στο σκορ ενώ προηγήθηκαν με 39-32 τρία λεπτά πριν το ημίχρονο ωστόσο η Ελπίδα έβγαλε και πάλι αντίδραση, μείωσε με τον Γυφτάκη και πήγε στο ημίχρονο στο -3 (41-38).
Στην 3η περίοδο η Ελπίδα μπήκε εξαιρετικά στο παρκέ, πήρε συνεχόμενους πόντους απ’ τον Παρδακά και με τους Συμιακό, Κανύχη και Καταβαίνη έτρεξε ένα σερί 0-14 απέναντι στον Ιπποκράτη που είχε κακές επιλογές και ήταν άστοχος στο ματς. Ο Ιπποκράτης προσπάθησε με τον Γερογιάνν, τον Τριτσάρη και τον Χρήστου να βρει λύσεις ωστόσο στο φινάλε ο Καταβαίνης και ο Παρδακάς με 3/3 βολές κράτησε την διαφορά ψηλά (52-64.).
Στην τελευταία περίοδο ο Ιπποκράτης θέλησε να βγάλει αντίδραση, προσπάθησε περισσότερο επιθετικά ωστόσο στην άμυνα δεν ήταν σε καλή μέρα με την Ελπίδα να βρίσκει συνεχώς λύσεις στο σκοράρισμα και να κρατά αυτήν την διαφορά ασφαλείας. Μάλιστα στο φινάλε πήγε και σε μεγάλες επιθέσεις και πήρε έτσι αυτή τη νίκη γοήτρου στο Κλειστό γυμναστήριο Κω «Δημήτρης Παππούλης».
Τα δεκάλεπτα ήταν: 16-21, 41-38(ημ.), 52-64, 71-82
Διαιτητές: Πατμίου- Φάκαρος
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΚΩ (Αργυρίου): Σκούφης 9(2), Χρήστου 25(1), Τριτσάρης 12(2), Βάση 13(1), Δρόσος Ζ. 3(1), Γερογιάννης 7, Κατσούβας 2, Κιοσέογλου.
ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΤΑΛΟΥΔΩΝ (Παπακώστας): Βασιλαράκης, Τελώνης, Παρδακάς 24(3), Σταύρου 2, Καταβαίνης 15(2), Κανύχης 14, Συμιακός 10(1), Γυφτάκης 3(1), Τσιριλάκης 14, Παπαδόπουλος.
Δείτε φωτογραφικό υλικό απ’ την κάμερα του Μαρίνου Χαϊντίνι