Close Menu
  • Αρχική
  • Τοπικά
    • Ποδόσφαιρο
      • Αναγέννηση Ασφενδιού
      • ΑΟ Πυλίου
      • Δόξα Καρδάμαινας
      • Καλυμνιακός
      • ΠΑΟΚ Κω
      • ΑΕ Κως
      • Αντίμαχος
      • ΑΕ Λέρου
      • Νικαγόρας
      • Αργοναύτες
      • ΑΟ Βαθύ
      • Ξάνθος Πάτμου
      • Αστυπάλαια
      • Κωακός Αθλητικός Όμιλος Φιλίνος
      • Ανταγόρας
      • Α.Ο. Αθλοπαιδιών Κω
      • Άγιος Γεώργιος Καλύμνου
      • ΑΟ Λειψών
    • Μπάσκετ
      • Φοίβος
      • ΕΑΚΑ
      • Ιπποκράτης
      • ΑΕ Δικαίου
      • Αίολος Κεφάλου
      • Ακαδημία Καλύμνου
      • Έσπερος
      • Ηρακλής 2000
      • Πανιώνιος Λέρου
      • Ξάνθος Πάτμου
    • Στίβος
    • Ποδηλασία
    • Βόλεϊ
    • Διάφορα
    • Στίβος
    • Τέννις
    • Άλλα Σπορ
  • Κως
    • Ποδόσφαιρο
    • Μπάσκετ
    • Βόλεϊ
    • Στίβος
    • Διάφορα
    • Τέννις
  • Ελλάδα
    • SuperLeague 1
    • Basket League
    • Στοίχημα
  • Βαθμολογίες
  • Συνεντεύξεις
  • Vlog Giafkasports.gr
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΣΤΙΒΟΣ
  • ΒΟΛΕΙ
  • ΤΕΝΝΙΣ
  • ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
YouTube Facebook X (Twitter) Instagram
Giafkasports.grGiafkasports.gr
  • Αρχική
  • Τοπικά
    • Ποδόσφαιρο
      • Αναγέννηση Ασφενδιού
      • ΑΟ Πυλίου
      • Δόξα Καρδάμαινας
      • Καλυμνιακός
      • ΠΑΟΚ Κω
      • ΑΕ Κως
      • Αντίμαχος
      • ΑΕ Λέρου
      • Νικαγόρας
      • Αργοναύτες
      • ΑΟ Βαθύ
      • Ξάνθος Πάτμου
      • Αστυπάλαια
      • Κωακός Αθλητικός Όμιλος Φιλίνος
      • Ανταγόρας
      • Α.Ο. Αθλοπαιδιών Κω
      • Άγιος Γεώργιος Καλύμνου
      • ΑΟ Λειψών
    • Μπάσκετ
      • Φοίβος
      • ΕΑΚΑ
      • Ιπποκράτης
      • ΑΕ Δικαίου
      • Αίολος Κεφάλου
      • Ακαδημία Καλύμνου
      • Έσπερος
      • Ηρακλής 2000
      • Πανιώνιος Λέρου
      • Ξάνθος Πάτμου
    • Στίβος
    • Ποδηλασία
    • Βόλεϊ
    • Διάφορα
    • Στίβος
    • Τέννις
    • Άλλα Σπορ
  • Κως
    • Ποδόσφαιρο
    • Μπάσκετ
    • Βόλεϊ
    • Στίβος
    • Διάφορα
    • Τέννις
  • Ελλάδα
    • SuperLeague 1
    • Basket League
    • Στοίχημα
  • Βαθμολογίες
  • Συνεντεύξεις
  • Vlog Giafkasports.gr
Giafkasports.grGiafkasports.gr
Home » «Αυτή η Εθνική μπορεί και στα δύσκολα»
Ελλάδα

«Αυτή η Εθνική μπορεί και στα δύσκολα»

Γιώργος ΠίτσηςBy Γιώργος ΠίτσηςSeptember 12, 20133 Mins Read
Share Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Reddit Telegram Email

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Live Sport» αναφέρθηκε στην Εθνική Ελλάδος και στην πορεία της στα προκριματικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Ο «Σάλπι» τόνισε ότι η «γαλανόλευκη» είναι μαθημένη στα δύσκολα και το έχει… αποδείξει πολλές φορές.

Ο άσος του ΠΑΟΚ είπε ότι είναι πεπεισμένος πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα βρεθεί τελικά στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Σαλπιγγίδης στη «Live Sport»

Κάπως περίεργο το ματς με τη Λετονία. Φαντάζομαι ότι θα μπορούσατε να εκνευριστείτε ή να παρασυρθείτε σε ένα «φουλ επίθεση» παιχνίδι μετά τις πολλές χαμένες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος…

«Σε τέτοιου είδους παιχνίδια υπάρχει ο κίνδυνος να πέσεις σε παγίδα. Γιατί είναι λογικό αυτού του επιπέδου οι αντίπαλοι να σε περιμένουν για να σε πιάσουν τον ύπνο. Όχι, δεν μου δημιουργήθηκε η αίσθηση της ανασφάλειας κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ένιωθα ότι, αργά ή γρήγορα, θα το βάζαμε το γκολ. Γενικά, άλλωστε, σε μεγάλη σειρά τέτοιων αγώνων η Εθνική έχει αποδείξει ότι τα διαχειρίζεται ώριμα. Όχι πάντα, αλλά τις περισσότερες φορές».

Ήταν ένα ζευγάρι αγώνων, με Λιχτενστάιν και Λετονία, από αυτά που λέμε «δεν έχεις να κερδίσεις πολλά αν νικήσεις, έχεις να χάσεις τα πάντα αν χάσεις»;

«Δεν επικρατεί ποτέ τέτοια λογική στην ομάδα. Έχει περάσει στο σύνολο, και στους νεότερους συμπαίκτες μας πια, ότι εύκολος αντίπαλος δεν υπάρχει. Το ξέρουμε, το έχουμε δει, το έχουμε ζήσει. Καμία ομάδα δεν σου χαρίζεται. Εκ των υστέρων μπορεί να γίνονται και θετικά και αρνητικά σχόλια, αλλά όλοι πρέπει να καταλαβαίνετε ότι υπάρχουν καλές και κακές ημέρες».

Ο βαθμολογικός πίνακας αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα του ομίλου;

«Νομίζω ναι. Σε γενικές γραμμές, ναι. Από την αρχή φαβορί ήταν η Βοσνία και εμείς. Κρίνεται στις λεπτομέρειες τελικά, όλα παραμένουν ανοιχτά. Λεπτομέρεια, επί παραδείγματι, είναι ότι η Βοσνία πέτυχε πολλά γκολ με το Λιχτενστάιν. Σημαντική, όμως, όπως αποδεικνύεται. Λεπτομέρεια είναι ότι δεν τους νικήσαμε εντός έδρας, παρότι ήμασταν καλύτεροι και είχαμε περισσότερες ευκαιρίες. Λεπτομέρειες θα κρίνουν και τα τελευταία δύο ματς. Πιθανότατα θα πάμε στο μπαράζ, αλλά το έχουμε ξαναζήσει και τα καταφέραμε. Αυτή η Εθνική μπορεί και στα δύσκολα, το έχει αποδείξει».

Μήπως είναι πιο ωφέλιμο για την Εθνική ότι πλέον είναι απολύτως συνειδητοποιημένη για τα μπαράζ; Ότι η εικόνα είναι ξεκάθαρη πια;

«Μπορείς να το δεις και από αυτή την οπτική γωνία. Ναι, μπορείς να το πεις. Αλλά, επαναλαμβάνω, υπάρχουν ακόμη δύο ματς. Και, αν πάμε στα μπαράζ, δεν έχουμε κανέναν να φοβηθούμε».

Είναι και η Ουκρανία υποψήφια αντίπαλος με τα έως τώρα δεδομένα…

«(γέλια) Θα δούμε… όποια και αν είναι η αντίπαλος δεν τη φοβόμαστε. Δεν φοβάται αυτή η ομάδα. Και, από την άλλη, η πρόκριση δεν είναι σίγουρη με κανέναν αντίπαλο».

Τι σημαίνει για αυτή την ομάδα, τους παίκτες και τον προπονητή, αλλά και συνολικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο η πρόκριση σε δεύτερο σερί Μουντιάλ; Είναι το ταξίδι και η εμπειρία, που λέμε, ή αφήνουμε και μία παρακαταθήκη για το μέλλον και δείχνουμε τον δρόμο στους επόμενους, όπως η γενιά του 2004;

«Πρέπει να είμαστε παρόντες σε όλα τα σπουδαία ποδοσφαιρικά ραντεβού. Εφόσον τα καταφέρουμε, θα συνεχίσουμε, δεν σταματάμε! Θα παίξουμε, θα δώσουμε το 100% και θα συνεχίσουμε για το επόμενο Euro. Δεν είμαστε μια τεράστια χώρα, με σπουδαία ποδοσφαιρική παράδοση. Είμαστε μια χώρα που προοδεύει ποδοσφαιρικά και στέκεται σταθερά σε ένα σημείο υψηλό τα τελευταία 10-11 χρόνια».

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleΑπέκτησε Μποντμέρ η Νις
Next Article «Πρέπει να μας φοβούνται»
Γιώργος Πίτσης
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • Instagram

Σχετικά άρθρα

Ελλάδα

Ευρωμπάσκετ 2025: Χάλκινο μετάλλιο για την Εθνική Ομάδα

September 14, 2025
Ελλάδα

Eurobasket 2025: Πρεμιέρα «με το δεξί» για την Εθνική

August 29, 2025
Ελλάδα

Nίκη κόντρα στον Ισραήλ και 5η θέση για την Εθνική Νέων Ανδρών στο Eυρωμπάσκετ U20

July 20, 2025

Recent Posts

  • Camp ενδυνάμωσης και βελτίωσης δεξιοτήτων του Φοίβου σε συνεργασία με τον Προμηθέα
  • Ο Χρύσης στον Ασκληπιό Κω
  • Σ.Φ. ΠΑΟΚ ΚΩ – «Χριστούγεννα Για Όλους»
  • Ο Μαστρογιαννάκος στο Δόξα Καρδάμαινας – Αναγέννηση Ασφενδιού
  • Aντωνιάδης – Δημουλάς – Αρτελάρης στο Ιπποκράτης – Δούκας

Recent Comments

No comments to show.
Giafkasports.gr
YouTube Facebook X (Twitter) Instagram
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΣΤΙΒΟΣ
  • ΒΟΛΕΙ
  • ΤΕΝΝΙΣ
  • ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
© 2025 giafkasports.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Διαχείριση συγκατάθεσης
Χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Αυτό το κάνουμε για να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης και να προβάλλουμε εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.
Functional Always active
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Manage options Manage services Manage {vendor_count} vendors Read more about these purposes
Προβολή προτιμήσεων
{title} {title} {title}