Close Menu
  • Αρχική
  • Τοπικά
    • Ποδόσφαιρο
      • Αναγέννηση Ασφενδιού
      • ΑΟ Πυλίου
      • Δόξα Καρδάμαινας
      • Καλυμνιακός
      • ΠΑΟΚ Κω
      • ΑΕ Κως
      • Αντίμαχος
      • ΑΕ Λέρου
      • Νικαγόρας
      • Αργοναύτες
      • ΑΟ Βαθύ
      • Ξάνθος Πάτμου
      • Αστυπάλαια
      • Κωακός Αθλητικός Όμιλος Φιλίνος
      • Ανταγόρας
      • Α.Ο. Αθλοπαιδιών Κω
      • Άγιος Γεώργιος Καλύμνου
      • ΑΟ Λειψών
    • Μπάσκετ
      • Φοίβος
      • ΕΑΚΑ
      • Ιπποκράτης
      • ΑΕ Δικαίου
      • Αίολος Κεφάλου
      • Ακαδημία Καλύμνου
      • Έσπερος
      • Ηρακλής 2000
      • Πανιώνιος Λέρου
      • Ξάνθος Πάτμου
    • Στίβος
    • Ποδηλασία
    • Βόλεϊ
    • Διάφορα
    • Στίβος
    • Τέννις
    • Άλλα Σπορ
  • Κως
    • Ποδόσφαιρο
    • Μπάσκετ
    • Βόλεϊ
    • Στίβος
    • Διάφορα
    • Τέννις
  • Ελλάδα
    • SuperLeague 1
    • Basket League
    • Στοίχημα
  • Βαθμολογίες
  • Συνεντεύξεις
  • Vlog Giafkasports.gr
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΣΤΙΒΟΣ
  • ΒΟΛΕΙ
  • ΤΕΝΝΙΣ
  • ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
YouTube Facebook X (Twitter) Instagram
Giafkasports.grGiafkasports.gr
  • Αρχική
  • Τοπικά
    • Ποδόσφαιρο
      • Αναγέννηση Ασφενδιού
      • ΑΟ Πυλίου
      • Δόξα Καρδάμαινας
      • Καλυμνιακός
      • ΠΑΟΚ Κω
      • ΑΕ Κως
      • Αντίμαχος
      • ΑΕ Λέρου
      • Νικαγόρας
      • Αργοναύτες
      • ΑΟ Βαθύ
      • Ξάνθος Πάτμου
      • Αστυπάλαια
      • Κωακός Αθλητικός Όμιλος Φιλίνος
      • Ανταγόρας
      • Α.Ο. Αθλοπαιδιών Κω
      • Άγιος Γεώργιος Καλύμνου
      • ΑΟ Λειψών
    • Μπάσκετ
      • Φοίβος
      • ΕΑΚΑ
      • Ιπποκράτης
      • ΑΕ Δικαίου
      • Αίολος Κεφάλου
      • Ακαδημία Καλύμνου
      • Έσπερος
      • Ηρακλής 2000
      • Πανιώνιος Λέρου
      • Ξάνθος Πάτμου
    • Στίβος
    • Ποδηλασία
    • Βόλεϊ
    • Διάφορα
    • Στίβος
    • Τέννις
    • Άλλα Σπορ
  • Κως
    • Ποδόσφαιρο
    • Μπάσκετ
    • Βόλεϊ
    • Στίβος
    • Διάφορα
    • Τέννις
  • Ελλάδα
    • SuperLeague 1
    • Basket League
    • Στοίχημα
  • Βαθμολογίες
  • Συνεντεύξεις
  • Vlog Giafkasports.gr
Giafkasports.grGiafkasports.gr
Home » Αφιέρωμα στον Άντρει Σεβτσένκο(video)
Διάφορα

Αφιέρωμα στον Άντρει Σεβτσένκο(video)

Σαρρής ΣουλειμάνBy Σαρρής ΣουλειμάνJuly 29, 20125 Mins Read
Share Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Reddit Telegram Email

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Andriy Shevchenko

Mιας και ο Αντρέι Σεβτσένκο αποφάσισε να βάλει τέλος στην τεράστια καριέρα του για να ασχοληθεί με την πολιτική αποφάσισα κι εγώ το σημερινό αφιέρωμα να είναι ο μεγάλος Ουκρανός επιθετικός….

Το είχε πει μετά το Euro ότι οι πιθανότητες να συνεχίσει για ακόμη έναν χρόνο ήταν 50-50. Κάτι άλλο ήταν στην άκρη του μυαλού του και τελικά τον κέρδισε, παρά την επιθυμία της Ντιναμό να υπογράψει την ανανέωση της συνεργασίας του. Ακόμη ένας τεράστιος επιθετικός των τελευταίων ετών αποφάσισε να ρίξει την αυλαία στην καριέρα του. Ο λόγος για τον Αντρέι Σεβτσένκο, που τελικά πήρε την απόφαση να κρεμάσει τα παπούτσια του.

AndriyShevchenkoUkraineΗ αποκάλυψη έγινε στο παιχνίδι της Ντιναμό με την Γκόβερλα την Παρασκευή (27/07), με τον Σέβα να δηλώνει ότι θα ασχοληθεί με την πολιτική. Ο τρίτος σκόρερ στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων με 67 γκολ, δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της Μίλαν με 175, κορυφαίος σκόρερ της Ουκρανίας με 48 και κάτοχος της Χρυσής Μπάλας (2004) έπαιξε για τελευταία φορά με την φανέλα της Εθνικής ομάδας της πατρίδας του απέναντι στην Αγγλία για το Euro. Το Σάββατο (28/07) θα δώσει συνέντευξη τύπου, όπου θα ανακοινώσει το ξεκίνημα της πολιτικής του σταδιοδρομίας….

Πάμε σιγά σιγά!!!

Shevchenko Dynamo

Ο Αντρέι Σεβτσένκο (Ουκρανικά: Андрій Миколайович Шевченко, Andrij Mykolajovyč Ševčenko) γεννήθηκε στις 29/9/76 στη Ντβιρκίβσινα της τότε Σοβιετικής Ένωσης. Είναι ο κάτοχος της Χρυσής Μπάλας του 2004, ενώ έχει κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ το 2003 και έχει αναδειχτεί πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης τρεις φορές.

Ξεκίνησε την καριέρα του στις νεανικές ομάδες της Ντιναμό Κιέβου. Στη βασική ομάδα έπαιξε από το 1994 ως το 1999, και στα πέντε αυτά χρόνια η Ντιναμό κέρδισε το πρωτάθλημα. Το 1999 με προπονητή τον Βαλέρι Λομπανόφσκι η Ντιναμό έφτασε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Από το καλοκαίρι του 2009 επέστρεψε στο Κίεβο και στην Ντιναμό για να ολοκληρώσει την καριέρα του το 2012.

andriy-shevchenko-ballon-d-or-2004

Το καλοκαίρι του 1999 ο Σεβτσένκο πήρε μεταγραφή στη Μίλαν για 25 εκατομμύρια δολάρια, που εκείνη την εποχή ήταν το μεγαλύτερο ποσό που είχε δαπανήσει η Μίλαν για κάποιον παίχτη. Στα χρόνια που έπαιξε με τη Μίλαν κατέκτησε το πρωτάθλημα Ιταλίας, το Τσάμπιονς Λιγκ και ήταν δύο φορές πρώτος σκόρερ στην Ιταλία. Επίσης, το 2004 ψηφίστικε κορυφαίος ευρωπαίος παίκτης και έγινε ο τρίτος ουκρανός παίχτης που κατακτά αυτή τη διάκριση, μετά τον Όλεγκ Μπλαχίν το 1975 και τον Ίγκορ Μπελάνοφ το 1986. Αποχώρσε από τον ιταλικό σύλλογο το 2006 και επέστρεψε για μια σεζόν (2008-09) ως δανεικός από την Τσέλσι.

andriy-shevchenko-chelsea

Στην Τσέλσι μεταγράφηκε το καλοκαίρι του 2006 για το ποσό ρεκόρ των 30.8 εκατομμυρίων δολαρίων Αγγλίας. Ήταν η πιο δαπανηρή μεταγραφή όλων των εποχών, της αγγλικής ομάδας ως το 2011, αλλά και όλων των αγγλικών ομάδων μαζί, ως το 2008. Η τιμή του σε σχέση με την απόδοσή του αποδείχτηκε υψηλή, αφού τα στάνταρ που αγωνιζόταν την περίοδο που έπαιζε στη Μίλαν δεν τα έφτασε ποτέ, λόγω και των τραυματισμών που είχε συχνά.

Το καλοκαίρι του 2008, έγινε ξεκάθαρο πως θα ήταν αναπληρωματικός στην Τσέλσι και έτσι η Μίλαν έκανε πρόταση για να τον αποκτήσει πάλι. Οι δύο ομάδες, συμφώνησαν στον δανεισμό του για μια σεζόν, με ρήτρα αγοράς. Η σεζόν 2008-09, μπορεί στατιστικά να χαρακτηριστεί ως η χειρότερη της καριέρας του Ουκρανού, καθώς σε 18 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα δεν σημείωσε γκολ, ενώ είχε επτά συμμετοχές και ένα γκολ στην Ευρώπη και μια συμμετοχή και ένα γκολ στο Κύπελλο Ιταλίας. Συνολικά σε 26, από τις οποίες ξεκίνησε ως βασικός μόλις τις 9, πέτυχε μόνο 2 γκολ. Μετά το τέλος του δανεισμού του, επέστρεψε στην Τσέλσι.

Shevchenko1

Ο προπονητής της Μίλαν, Κάρλο Αντσελότι, τον ακολούθησε στην Τσέλσι και τον χρησιμοποίησε στον πρώτο αγώνα πρωταθλήματος. Όμως πριν το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου των μεταγραφών, έγινε γνωστό από τον τελευταίο, πως ο Σεβτσένκο θα αποτελέσει παρελθόν για να βρει ομάδα που θα αγωνίζεται βασικός.

Από το καλοκαίρι του 2009, έχοντας την ελευθέρας του να συνεχίσει αλλού την καριέρα του από την Τσέλσι, επέστρεψε στο Κίεβο και στην Ντιναμό για να ολοκληρώσει την καριέρα του, τρεις σεζόν μετά, και συγκεκριμένα στις 28 Ιουλίου 2012, όπως ο ίδιος το ανακοίνωσε .Στο διάστημα αυτό κατάφερε και κατέκτησε ένα Σούπερ Καπ Ουκρανίας το 2011.

sevchenko-euro2012

Ο Σεβτσένκο έχει 111 εμφανίσεις και 48 γκολ με την Εθνική Ουκρανίας. Είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της. Επίσης, είναι ο πρώτος Ουκρανός που σκοράρει σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και είναι ο πρώτος επίσης, που σκοράρει και στον εν λόγω θεσμό, αλλά και σε Παγκόσμιο Κύπελλο για την Εθνική Ουκρανίας.

1994-1999
1999-2006
2006-2008
2008-2009
2009-2012
Ντιναμό Κιέβου
Μίλαν
Τσέλσι
Μίλαν (δανεικός)
Ντιναμό Κιέβου
117 (60)
345 (127)
48 (9)
18 (0)
27 (13)
Εθνική ομάδα
1994-1995
1994-1995
1995-
Ουκρανία U18
Ουκρανία U21
Ουκρανία
8 (5)
7 (6)
111 (48)

Shevchenko Dynamo1 

Ντιναμό Κιέβου

Πρωτάθλημα Ουκρανίας (5): 1994–95, 1995–96, 1996–97, 1997–98, 1998–99

Κύπελλο Ουκρανίας (3): 1996, 1998, 1999

Σούπερ Καπ Ουκρανίας: 2011

Μίλαν

Πρωτάθλημα Ιταλίας: 2003–04

Κύπελλο Ιταλίας: 2002–03

Σούπερ Κύπελλο Ιταλίας: 2004

Τσάμπιονς Λιγκ: 2003

Σούπερ Κύπελλο Ευρώπης: 2003

Τσέλσι

Λιγκ Καπ Αγγλίας: 2007

Κύπελλο Αγγλίας : 2007

sheva1Ατομικές διακρίσεις

Πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα Ουκρανίας: 1998–99

Πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα Ιταλίας: 1999–2000, 2003–04

Ευρωπαίος ποδοσφαιριστής της χρονιάς: 2004

Πρώτος σκόρερ στο Τσάμπιονς Λιγκ: 1998–99, 2000–01, 2005–06

Βραβεία Συλλόγων ΟΥΕΦΑ, καλύτερος επιθετικός: 1998–99

Τρίτος σκόρερ σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις – 67 γκολ

Δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών για την Μίλαν – 175 γκολ

Πρώτος σκόρερ στην Εθνική Ουκρανίας – 48 γκολ

Ένας πραγματικά μεγάλος στράικερ,που δεν χαριζόταν στις καλές του σε κανέναν!!!

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous Article«Βλέπει» Κόουλ ο Σερ Άλεξ
Next Article «Καλύτερη η Παρί από την Μίλαν»
Σαρρής Σουλειμάν
  • Facebook
  • Instagram

Σχετικά άρθρα

Διάφορα

Ο Χρύσης στον Ασκληπιό Κω

December 5, 2025
Διάφορα

Η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του τμήματος ενόργανης γυμναστικής του Ιπποκράτη του Κώου (Video)

December 1, 2025
Διάφορα

«Λαμπερή» Χριστουγεννιάτικη γιορτή απ’ το τμήμα ενόργανης του Ιπποκράτη του Κώου (pics & video)

December 1, 2025

Recent Posts

  • Camp ενδυνάμωσης και βελτίωσης δεξιοτήτων του Φοίβου σε συνεργασία με τον Προμηθέα
  • Ο Χρύσης στον Ασκληπιό Κω
  • Σ.Φ. ΠΑΟΚ ΚΩ – «Χριστούγεννα Για Όλους»
  • Ο Μαστρογιαννάκος στο Δόξα Καρδάμαινας – Αναγέννηση Ασφενδιού
  • Aντωνιάδης – Δημουλάς – Αρτελάρης στο Ιπποκράτης – Δούκας

Recent Comments

No comments to show.
Giafkasports.gr
YouTube Facebook X (Twitter) Instagram
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΣΤΙΒΟΣ
  • ΒΟΛΕΙ
  • ΤΕΝΝΙΣ
  • ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
© 2025 giafkasports.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Διαχείριση συγκατάθεσης
Χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Αυτό το κάνουμε για να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης και να προβάλλουμε εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.
Functional Always active
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Manage options Manage services Manage {vendor_count} vendors Read more about these purposes
Προβολή προτιμήσεων
{title} {title} {title}