Ταυτότητα

Το giafkasports.gr δημιουργήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου του 2009 με την πρώτη μας σκέψη μαζί με τον φίλο Σουλεϊμάν Σαρρή να πρόκειται για ένα στοιχηματικό site προβλέψεων ουσιαστικά με λίγες ειδήσεις από Ελλάδα, Ευρώπη και μια αναφορά για τις ομάδες του βορείου συγκροτήματος.

Στο δεύτερο κιόλας μήνα λειτουργίας βλέποντας και την  ανάγκη για πιο γρήγορα ενημέρωση απ’ το φίλαθλο κόσμο τόσο του νησιού όσο και των υπολοίπων ομάδων αλλάξαμε ρότα και αποφασίσαμε να  δώσουμε μεγαλύτερο βάρος στο τοπικό πρωτάθλημα.

Ευτυχήσαμε τα πρώτα τρία  χρόνια λειτουργίας μας να μπούμε αμέσως στα βαθιά αφού τρεις ομάδες μας (Ανταγόρας, Α.Ε Κως, Α.Ο Δικαίου) πανηγύρισαν τίτλο στην Α’ κατηγορία Δωδεκανήσου.

Φέραμε στην καθημερινότητα όλων την Live εξέλιξη όπου οποιοσδήποτε με ένα κλικ μπορούσε να μαθαίνει τι γίνεται στο ματς βλέποντας τις εντεκάδες, τις φάσεις αλλά και μετά πλούσιο φωτογραφικό υλικό με υπεύθυνο του Σουλεϊμάν Σαρρή που παραμένει και σήμερα σταθερός σε αυτό το πόστο.

Με το πέρασμα του χρόνου ζήσαμε και άλλες όμορφες στιγμές με πρωταθλήματα και ανόδους ομάδων και στο μπάσκετ και σιγά σιγά φέραμε κοντά μας το Live Streaming κάνοντας μάλιστα την πρώτη μας μετάδοση σε τελικό κυπέλλου το 2012 ανάμεσα σε Άρη Αρχαγγέλου και Α.Ο Δικαίου στην Ρόδο.

To video είχε μπει σιγά σιγά στα ρεπορτάζ του giafkasports.gr όπου φτάσαμε με τα πάνω μας και τα κάτω στο 2017, χρονιά ουσιαστικά ορόσημο για την συνέχεια του site. Η συνεργασία με τον Σκεύο Ξυλουρά έβαλε την ηλεκτρονική μας εφημερίδα σε μια νέα βάση.

Ουσιαστικά ξεκινήσαμε απ’ την αρχή με περισσότερη όρεξη, πάθος και με νέες ιδέες απ’ τον ευρηματικό σε αυτά Σκεύο Ξυλουρά που πλέον είναι η ψυχή της παρακάμερας βλέποντας τα πράγματα στον αθλητικό κόσμο όπως πρέπει, δηλαδή με χιούμορ και χαλαρότητα.

Πλέον απ’ το 2017 μέχρι και σήμερα το giafkasports.gr κάνει σε Live Streaming μεταδόσεις αγώνων, αθλητικές εκπομπές, έχει αναλάβει πολλές φορές την παραγωγή άλλων εκπομπών (όπως ήταν η κουζινοκατάσταση), την παραγωγή μεγάλων project (όπως ήταν η διεξαγωγή των Αιγαιοπελαγίτικων αγώνων το 2018 στην Κω) και φυσικά την επιμέλεια ήχου και εικόνας σε αρκετές μουσικές συναυλίες.

Το 2019 πλέον σκεφτήκαμε 10 χρόνια μετά με τον δημιουργό αυτού του site, τον Τάσο Μαρίνο και έναν ακόμη επαγγελματία του είδους του Δαυίδ Καραθωμά, να ανανεωθούμε. Να αλλάξουμε αρχικά το λογότυπο και στην συνέχεια την εικόνα του site φέρνοντας το πιο κοντά στα μοντέρνα πρότυπα. Αυτό που βλέπετε είναι ουσιαστικά μια δική τους δουλειά. 

Απ' το Μάιο του 2021 ήρθε η νέα αλλαγή για το giafkasports.gr. Την θέση του Σκεύου Ξυλουρά που ευχαριστούμε θερμά για την στήριξη του αυτά τα 4 χρόνια πήρε ο Δημήτρης Χρυσόπουλος και μαζί μας συνεχίζει αυτό το όμορφο ταξίδι της αθλητικής ενημέρωσης. Με τον ίδιο ζήλο και την ίδια διάθεση συνεχίζεται να δημιουργούμε. Αθλητικές εκπομπές (Η φανέλα με το γούρι) μεταδόσεις αγώνων και live podcast.

Γιώργος Πίτσης - Διευθυντής ενημέρωσης giafkasports.gr 

Συνεχίζουμε...