Close Menu
  • Αρχική
  • Τοπικά
    • Ποδόσφαιρο
      • Αναγέννηση Ασφενδιού
      • ΑΟ Πυλίου
      • Δόξα Καρδάμαινας
      • Καλυμνιακός
      • ΠΑΟΚ Κω
      • ΑΕ Κως
      • Αντίμαχος
      • ΑΕ Λέρου
      • Νικαγόρας
      • Αργοναύτες
      • ΑΟ Βαθύ
      • Ξάνθος Πάτμου
      • Αστυπάλαια
      • Κωακός Αθλητικός Όμιλος Φιλίνος
      • Ανταγόρας
      • Α.Ο. Αθλοπαιδιών Κω
      • Άγιος Γεώργιος Καλύμνου
      • ΑΟ Λειψών
    • Μπάσκετ
      • Φοίβος
      • ΕΑΚΑ
      • Ιπποκράτης
      • ΑΕ Δικαίου
      • Αίολος Κεφάλου
      • Ακαδημία Καλύμνου
      • Έσπερος
      • Ηρακλής 2000
      • Πανιώνιος Λέρου
      • Ξάνθος Πάτμου
    • Στίβος
    • Ποδηλασία
    • Βόλεϊ
    • Διάφορα
    • Στίβος
    • Τέννις
    • Άλλα Σπορ
  • Κως
    • Ποδόσφαιρο
    • Μπάσκετ
    • Βόλεϊ
    • Στίβος
    • Διάφορα
    • Τέννις
  • Ελλάδα
    • SuperLeague 1
    • Basket League
    • Στοίχημα
  • Βαθμολογίες
  • Συνεντεύξεις
  • Vlog Giafkasports.gr
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΣΤΙΒΟΣ
  • ΒΟΛΕΙ
  • ΤΕΝΝΙΣ
  • ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
YouTube Facebook X (Twitter) Instagram
Giafkasports.grGiafkasports.gr
  • Αρχική
  • Τοπικά
    • Ποδόσφαιρο
      • Αναγέννηση Ασφενδιού
      • ΑΟ Πυλίου
      • Δόξα Καρδάμαινας
      • Καλυμνιακός
      • ΠΑΟΚ Κω
      • ΑΕ Κως
      • Αντίμαχος
      • ΑΕ Λέρου
      • Νικαγόρας
      • Αργοναύτες
      • ΑΟ Βαθύ
      • Ξάνθος Πάτμου
      • Αστυπάλαια
      • Κωακός Αθλητικός Όμιλος Φιλίνος
      • Ανταγόρας
      • Α.Ο. Αθλοπαιδιών Κω
      • Άγιος Γεώργιος Καλύμνου
      • ΑΟ Λειψών
    • Μπάσκετ
      • Φοίβος
      • ΕΑΚΑ
      • Ιπποκράτης
      • ΑΕ Δικαίου
      • Αίολος Κεφάλου
      • Ακαδημία Καλύμνου
      • Έσπερος
      • Ηρακλής 2000
      • Πανιώνιος Λέρου
      • Ξάνθος Πάτμου
    • Στίβος
    • Ποδηλασία
    • Βόλεϊ
    • Διάφορα
    • Στίβος
    • Τέννις
    • Άλλα Σπορ
  • Κως
    • Ποδόσφαιρο
    • Μπάσκετ
    • Βόλεϊ
    • Στίβος
    • Διάφορα
    • Τέννις
  • Ελλάδα
    • SuperLeague 1
    • Basket League
    • Στοίχημα
  • Βαθμολογίες
  • Συνεντεύξεις
  • Vlog Giafkasports.gr
Giafkasports.grGiafkasports.gr
Home » ”Καθάρισε” την πρόκριση ο Ολυμπιακός
Ελλάδα

”Καθάρισε” την πρόκριση ο Ολυμπιακός

Σαρρής ΣουλειμάνBy Σαρρής ΣουλειμάνJanuary 8, 20143 Mins Read
Share Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Reddit Telegram Email

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Ο Ολυμπιακός φιλοξένησε τον Αστέρα Τρίπολης στον πρώτο αγώνα για τη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας και πολύ απλά διέψευσε τους πάντες. Ίσως ακόμη και τους ίδιους τους φίλους της ομάδας που δύσκολα θα περίμεναν μια τόσο άνετη νίκη. Κι αυτό γιατί ο Μίτσελ φρόντισε να ξεκουράσει πολλούς από τους ποδοσφαιριστές του, δίνοντας συνάμα φανέλα βασικού σε άλλους και χρόνο συμμετοχής ακόμη και στον νεοαποκτηθέντα Πελέ.

Δεν είναι μόνο το τελικό 4-0,αλλά κυρίως ο τρόπος με τον οποίο επιτεύχθηκε. Ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο έδειχνε άνετος και κατάφερε χωρίς ιδιαίτερο κόπο να πετύχει δύο τέρματα και ουσιαστικά να τελειώσει την υπόθεση νίκη ακόμη και την υπόθεση πρόκριση. Άλλωστε όσες ενστάσεις κι αν είχε ο Αστέρας εξαφανίστηκαν όλες, όταν λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Μπαράλες προτίμησε να δει το υπόλοιπο της αναμέτρησης από τον πάγκο, δεχόμενος δύο κίτρινες κάρτες στο ίδιο λεπτό.

Οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν στο γήπεδο αρκετά ευδιάθετοι, αλλά χωρίς να επιχειρούν να ασκήσουν μεγάλη πίεση. Άλλωστε ακόμη τα πράγματα θεωρητικά ήταν δύσκολα και έπρεπε να προσέξει να μη δεχτεί γκολ που θα μπέρδευε το παιχνίδι. Ευτύχησε όμως να προηγηθεί μόλις στο 18′ με το εύστοχο πέναλτι από τον Ντομίνγκες. Ένα πέναλτι που ήρθε σε μια φάση που δεν ενέπνεε κινδύνους για τον Αστέρα.

Όσο ο Αστέρας προσπαθούσε να βρει τρόπο να αντιδράσει  ο Ολυμπιακούς έβρισκε χώρους και τελικά στο 35′ σαν σε προπόνηση έκανε το 2-0 με το κοντινό πλασέ του Κάμπελ. Ως το τέλος του ημιχρόνου το μόνο που άλλαξε ήταν η αριθμητική ισορροπία.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να διατηρήσουν ένα… επίπεδο, αλλά δεν το κατάφεραν για περισσότερα από δέκα λεπτά. Αμέσως μετά ήρθε το τρίτο γκολ από τον Μπονγκ, για να ακολουθήσει ένα ακόμη από τον Ολαϊτάν στο 60′ για να φτάσει ο δείχτης του σκορ στο 4-0. Από το σημείο εκείνο και πέρα τα πάντα είχαν τελειώσει. Η απογοήτευση άλλωστε ήταν εμφανής στις προσπάθειες των φιλοξενούμενων, που έμειναν να κυνηγάνε το γκολ της τιμής. Κάπως έτσι ο Μίτσελ βρήκε την ευκαιρία να δώσει στον Πελέ την πρώτη του συμμετοχή με τη νέα του ομάδα.

Το τελικό 4-0 δεν αντικατοπτρίζει απόλυτα την εικόνα του αγώνα, αφού οι παίκτες του Ολυμπιακού θα μπορούσαν να έχουν πετύχει περισσότερα τέρματα, αν δεν είχαν ρίξει τόσο τον ρυθμό τους. Από την άλλη οι Αρκάδες από τη στιγμή που τους «στράβωσε» το παιχνίδι με το γκολ που δέχτηκαν έδειξαν πολύ νευρικοί και φυσικά έτσι δεν μπορούσαν να έχουν βλέψεις για κάτι καλύτερο. Βοήθησαν όμως τόσο ο Μπαράλες με την αποβολή του όσο και ο Ερνάντες ο οποίος έχει κάνει… δώρο δύο από τα τέσσερα τέρματα που δέχτηκε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Παπάζογλου, Χολέμπας, Σιόβας (46′ Μπονγκ), Μανωλάς, Μανιάτης (63′ Μασάντο), Εντινγκά, Κάμπελ, Βάις, Ντομίνγκες (70′ Πελέ), Ολαϊτάν

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ερνάντεζ, Τσάμπουρης, Κοντοές, Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Εντό, Ουσέρο, Μουνάφο (72′ Καράσκο), Ουρτάδο (46′ Χουάνμα), Κάφα (65′ Σανκαρέ), Μπαράλες.

Ολυμπιακός
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous Article«Μεγάλος παίκτης ο Πέτριτς»
Next Article Κόβει την πίτα του ο ΠΑΟΚ Κω
Σαρρής Σουλειμάν
  • Facebook
  • Instagram

Σχετικά άρθρα

Ελλάδα

Ευρωμπάσκετ 2025: Χάλκινο μετάλλιο για την Εθνική Ομάδα

September 14, 2025
Ελλάδα

Eurobasket 2025: Πρεμιέρα «με το δεξί» για την Εθνική

August 29, 2025
Ελλάδα

Nίκη κόντρα στον Ισραήλ και 5η θέση για την Εθνική Νέων Ανδρών στο Eυρωμπάσκετ U20

July 20, 2025

Recent Posts

  • Camp ενδυνάμωσης και βελτίωσης δεξιοτήτων του Φοίβου σε συνεργασία με τον Προμηθέα
  • Ο Χρύσης στον Ασκληπιό Κω
  • Σ.Φ. ΠΑΟΚ ΚΩ – «Χριστούγεννα Για Όλους»
  • Ο Μαστρογιαννάκος στο Δόξα Καρδάμαινας – Αναγέννηση Ασφενδιού
  • Aντωνιάδης – Δημουλάς – Αρτελάρης στο Ιπποκράτης – Δούκας

Recent Comments

No comments to show.
Giafkasports.gr
YouTube Facebook X (Twitter) Instagram
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΣΤΙΒΟΣ
  • ΒΟΛΕΙ
  • ΤΕΝΝΙΣ
  • ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
© 2025 giafkasports.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Διαχείριση συγκατάθεσης
Χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Αυτό το κάνουμε για να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης και να προβάλλουμε εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.
Functional Always active
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Manage options Manage services Manage {vendor_count} vendors Read more about these purposes
Προβολή προτιμήσεων
{title} {title} {title}