Εντυπωσιακός ήταν ο Αίολος Κεφάλου, ο οποίος κέρδισε εύκολα με 83-52 την Ακαδημία Καλύμνου στο εξ αναβολής παιχνίδι που διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο της Κω και πλέον ετοιμάζεται για τη μεγάλη «μάχη» πρόκρισης στο φάιναλ-φορ.
Η ομάδα του Κώστα Πολίτη μπήκε δυνατά μετά το ισορροπημένο ξεκίνημα (13-13 στο 6’) και επέβαλε πλήρως τον ρυθμό της, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με 22-13. Με πρωταγωνιστές τους Αναστασιάδη και Χαρταβέλλα, ο Αίολος ανέβασε στροφές και ξέφυγε με νταμπλ-σκορ (26-13 στο 13’), ενώ στο ημίχρονο το σκορ ήταν ήδη 42-22.
Στο δεύτερο μέρος η εικόνα δεν άλλαξε, με την ομάδα της Κεφάλου να κυριαρχεί σε άμυνα και επίθεση, να ανεβάζει τη διαφορά ακόμη και στο +31 (60-29 στο 27’) και να μετατρέπει το υπόλοιπο του αγώνα σε τυπική διαδικασία.
Πλέον ο Αίολος θέλει το «2 στα 2» για να τερματίσει στη δεύτερη θέση του ομίλου νήσων, με το επόμενο παιχνίδι απέναντι στον Φοίβο Κω να έχει χαρακτήρα… τελικού πρόκρισης. Από τους νικητές ξεχώρισε ο Αναστασιάδης, με πολύτιμες βοήθειες από τους Χαρταβέλλα και Μαχίνη, ενώ για την Ακαδημία πρώτοι σκόρερ ήταν οι Έλληνας και Μπουλαφέντης Κ.
Τα δεκάλεπτα ήταν: 22-13, 42-22(ημ.), 67-38, 83-52
Διαιτητές: Διαμαντής- Ρώτας
ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΦΑΛΟΥ (Πολίτης Κ.): Πολίτης Δ. 3, Αναστασιάδης 31(3), Μαχίνης 10(2), Κενανόπουλος 6, Σάζαλης 6, Χαρταβέλλας 15, Παντελής 2, Παπαντωνίου 6, Πολίτης Κ. 4, Καρακουλάκης.
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ (Καλαϊτζίδης): Κουλλιάς Π. 8, Πονήρης 1, Έλληνας 12(3), Μπουλαφέντης Κ. 12(2), Κουλλιάς Χ. 4, Τσάταρος 9(3), Μπουλαφέντης Σ. 4, Σισώης 2, Τόλιος.



