Με μεγάλη συμμετοχή και ουσιαστικό περιεχόμενο πραγματοποιήθηκε το διήμερο 24–25 Ιανουαρίου 2026 το 2ο Κεντρικό Επιμορφωτικό Σεμινάριο του Δικτύου Ακαδημιών της ΑΕΚ. Οι εργασίες ξεκίνησαν σε θεωρητικό επίπεδο στην Allwyn Arena και ολοκληρώθηκαν με πρακτική εφαρμογή στις εγκαταστάσεις της συνεργαζόμενης ακαδημίας του Ερμή Άνω Λιοσίων.
Η πρώτη ημέρα ήταν αφιερωμένη στο διαχρονικό ζήτημα της βίας στα γήπεδα, με ημερίδα «Λέμε ΟΧΙ στη βία», παρουσία διακεκριμένων ομιλητών από τον χώρο του αθλητισμού, της εκπαίδευσης και της αθλητικής ακεραιότητας. Τον συντονισμό είχε ο Ηλίας Κυριακίδης, ενώ τη συνολική οργανωτική ευθύνη ο Λεωνίδας Χατζημιχάλης. Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε η παρουσία του Μητροπολίτη κ.κ. Γαβριήλ, καθώς και παλαιμάχων και στελεχών της ΑΕΚ.
Η δεύτερη ημέρα ήταν αποκλειστικά αγωνιστική, με έμφαση στον επιθετικό προσανατολισμό και απευθυνόταν σε προπονητές Ακαδημιών, μέσα από βιωματικές προπονητικές ενότητες, παρατήρηση και ανατροφοδότηση στο γήπεδο, υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Γκούρτσα.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας με την ΑΕΚ, στο σεμινάριο συμμετείχε και ο προπονητής του Αντίμαχου, Αντώνης Διακογιάννης, ενώ στην Αθήνα βρέθηκαν και τα παιδιά της Κ-16 του Αντίμαχου, αποκτώντας πολύτιμες εμπειρίες και εικόνες από το οργανωμένο περιβάλλον του Δικτύου Ακαδημιών της ΑΕΚ.




