Σε μια εξαιρετική αναμέτρηση στον Άγιο Σουλά ο Ευκλής Σορωνής κατάφερε να πάρει τη νίκη στις καθυστερήσεις του αγώνα κόντρα στην Αναγέννηση Ασφενδιού με «λυτρωτή» τον Αρφαρά στο 94’ κερδίζοντας με 3-2 και έμεινε πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας με 25 βαθμούς. Λα Βάλε (2) και Ζερβός (2) σκόραραν και έφτασαν και οι δύο τα δέκα γκολ στο πρωτάθλημα. Με εννέα ποδοσφαιριστές τελείωσε το ματς η Αναγέννηση αφού αποβλήθηκε ο Καματερός στο 83’ με δεύτερη κίτρινη και ο Κοκιρλεάνου στο 86’ με απευθείας κόκκινη για σκληρό μαρκάρισμα, πέντε λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς.
Εικόνα
Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι στο ματς όταν στο 7ο λεπτό ο Σπύρου έκανε την κάθετη πάσα με τον διαγώνιο πλασέ του Ζερβού να περνά άουτ. Στο 9’ ο Τζελάι έκανε το πλασέ με τον Μιχαλάκη να μπλοκάρει ενώ στο 15’ ο Ευκλής κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Λα Βάλε απ’ τον Σταφυλαράκη με τον ίδιο απ’ την άσπρη βούλα να νικά τον Μιχαλάκη και να κάνει το 1-0.
Πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της Αναγέννησης Ασφενδιού να κερδίσει πέναλτι σε ανατροπή του Μαυρογιαννάκη στον Ζερβό με τον επιθετικό των φιλοξενούμενων να ευστοχεί και να κάνει το 1-1 στο 21’. Στο 25’ η Αναγέννηση έχασε σπουδαία ευκαιρία όταν ο Κυριόπουλος έκανε την σέντρα απ’ τα δεξιά και ο Ζερβός βρέθηκε μόνος του στο ύψος της μικρής περιοχής αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ.
Στο 36’ οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα απ’ το 2-1 όταν ο Αρφαράς πάτησε περιοχή έκανε το πλασέ με την μπάλα να περνά ελάχιστα έξω απ’ το δεξί δοκάρι του Μιχαλάκη και το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα στο δεύτερο μέρος και απείλησαν με Λα Βάλε και Αρφαρά με τον Μιχαλάκη να έχει απάντηση και στο 50’ η ομάδα του Γιάννη Μπερετούλη πήρε προβάδισμα στο σκορ όταν ο Λα Βάλε με ένα εξαιρετικό σουτ έξω απ’ την περιοχή έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Μιχαλάκη για το 2-1 της ομάδας του.
Στο προβάδισμα των γηπεδούχων ήρθε να απαντήσει και πάλι ο Μάκης Ζερβός που εκμεταλλεύτηκε το λάθος γύρισμα απ’ τον Κορλό πρόλαβε την έξοδο του Μακαρούνα και πλάσαρε για το 2-2 της ομάδας του. Ο Ευκλής αμέσως μετά το 2-2 δημιούργησε και πάλι τελική φάση με το πλασέ να περνά πάνω απ’ τα δοκάρια του Μιχαλάκη ενώ στο 54’ ο Μακαρούνας είπε “όχι” σε στο πλασέ του Ζερβού μέσα απ’ την περιοχή.
Στο 56’ από εκτέλεση κόρνερ για τον Ευκλή ο Αρφαράς κινήθηκε στο πρώτο δοκάρι και το πλασέ στην κίνηση που επιχείρησε πέρασε άουτ ενώ ένα λεπτό αργότερα το γύρισμα του απ’ τα αριστερά πέρασε παράλληλα απ’ την εστία του Μιχαλάκη ενώ στο 68’ και η προσπάθεια του προωθημένου Καλαγρή πέρασε δίπλα απ’ την εστία του Μιχαλάκη.
Δύο λεπτά αργότερα στην κόντρα επίθεση η Αναγέννηση Ασφενδιού έχασε σημαντική ευκαιρία όταν ο Σπύρου βρήκε χώρο, δοκίμασε τα πόδια του με τον Μακαρούνα να διώχνει στην δεξιά του γωνία. Στο 71’ ήταν η σειρά του Λα Βάλε να βρει άλλη μια τελική προς την εστία των φιλοξενούμενων αλλά ο Μιχαλάκης έδιωξε σε κόρνερ ενώ εντυπωσιακή ήταν ο απόκρουση του Μιχαλάκη και ένα λεπτό αργότερα μετά το δυνατό σουτ του Γεωργαλλή.
Οι γηπεδούχοι πίεσαν για το προβάδισμα ενώ στο 83’ η Αναγέννηση έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω της δεύτερης κίτρινης που αντίκρυσε για μαρκάρισμα ο Καματερός ενώ στο 86’ ο Κοκιρλεάνου τέσσερα λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα για το σκληρό μαρκάρισμα του στον Γεωργαλλή.
Στα λεπτά που απέμειναν ο Ευκλής έχασε σημαντική ευκαιρία με τον Λα Βάλε στο 93’ με το σουτ του να περνά λίγο έξω απ’ το δεξί δοκάρι του Μιχαλάκη. Στην τελευταία φάση του αγώνα οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν τη νίκη όταν μετά από γύρισμα του Θυριάκη ο Αρφαράς από κοντά σκόραρε, έκανε το 3-2 και χάρισε το «τρίποντο» στην ομάδα του.
Ο κορυφαίος
Ο Νίκος Αρφαράς δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην άμυνα της Αναγέννησης, και ήταν αυτός που με το γκολ του στις καθυστερήσεις χάρισε το «τρίποντο» στην ομάδα του Γιάννη Μπερετούλη.
Στο ύψος τους
Λα Βάλε και Μάκης Ζερβός έδειξαν για ακόμη ένα παιχνίδι την τρομερή επαφή που έχουν με τα δίχτυα καθώς σκόραραν από δύο γκολ και έφτασαν τα δέκα στο φετινό πρωτάθλημα.
Διαιτησία
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Πατσιόπουλος με βοηθούς τους Αρέστη και Ροδίτη.
Οι συνθέσεις
Ευκλής Σορωνής (Γιάννης Μπερετούλης): Μακαρούνας, Γεωργαλλής, Λαός Γ. (88’ Τζαβάρας), Χατζηκυριάκος, Κορλός (82’ Χατζηκαντής), Καλαγρής, Λα Βάλε, Τζελάι, Αρφαράς, Μαυρογιαννάκης (26’ Θυριάκης), Νταϊλάνι.
Αναγέννηση Ασφενδιού (Γιώργος Σταμάτης): Μιχαλάκης, Μπούσδρας, Αρκούδας (54’ Ιωαννίδης), Κουρζής (54’ Θωνιάτης), Θεοδώρου Ν., Σωτήρη, Ζερβός, Σπύρου (81’ Χασμπάλλα), Σταφυλαράκης (81’ Κοκιρλεάνου), Κυριόπουλος (71’ Χατζηνικολάου), Καματερός.



