Η Ακαδημία Καλύμνου έκανε το 2 στα 2 στο πρωτάθλημα, επικρατώντας με 74-72 του Πανιωνίου Λέρου σε ένα συναρπαστικό ντέρμπι στο νησί των «σφουγγαράδων». Η ομάδα του Χρήστου Καλαϊτζίδη έδειξε χαρακτήρα, ανατρέποντας το σκορ στα τελευταία λεπτά και φτάνοντας σε μια ακόμη μεγάλη νίκη, που τη διατηρεί αήττητη και στην κορυφή του ομίλου μαζί με τον Έσπερο Κω.
Οι φιλοξενούμενοι του Γιώργου Χατζηδάκη ήταν καλύτεροι στο β’ και στο γ’ δεκάλεπτο με πρωταγωνιστές τους Γρύλλια και Καπνουδάκη, κρατώντας το προβάδισμα (49-56 στο 30’). Στην τελευταία περίοδο όμως, η Ακαδημία ανέβασε στροφές στην άμυνα και με τους Κουλλιά Π. και Μπουλαφέντη να «τραβούν το κουπί» στην επίθεση, γύρισε το παιχνίδι.
Μία βολή του Μπουλαφέντη (73-72), άλλη μία του Κουλλιά Π. (74-72) και χαμένες ευκαιρίες του Πανιωνίου στα τελευταία δευτερόλεπτα διαμόρφωσαν το τελικό σκορ. Οι Λεριοί δεν κατάφεραν να στείλουν το ματς στην παράταση, με τον Καπνουδάκη να αστοχεί στην εκπνοή.
Τα δεκάλεπτα ήταν: 19-19, 37-46(ημ.), 49-56, 74-72
Διαιτητές: Νικολάου- Βιτζηλαίος
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ (Καλαϊτζίδης): Κουλλιάς Π. 30(3), Τόλιος, Τρικοίλης 8(1), Νίκζας 2, Κουλλιάς Χ. 7(1), Πιλάτος, Έλληνας 7, Μπουλαφέντης 20.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΛΕΡΟΥ (Χατζηδάκης): Κάβουρας 12(1), Ορφανός, Καπνουδάκης 25(5), Γρύλλιας 26(4), Μπήτρος, Μούτος 1, Χατζηκωνσταντίνου 8, Πατακιούτης.



