Η Ακαδημία Καλύμνου ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στον όμιλο νήσων, αφού στο μεγάλο ντέρμπι της πρεμιέρας των εφήβων επικράτησε του Ιπποκράτη Κω με 53-51. Το παιχνίδι είχε όλα τα στοιχεία του πραγματικού ντέρμπι ανάμεσα σε δύο ομάδες που στοχεύουν στην πρόκριση στο F-4 και στη διεκδίκηση του τίτλου. Καθοριστικό ρόλο στο φινάλε έπαιξε ο Έλληνας, που με δύο μεγάλα τρίποντα έφερε την ανατροπή, δίνοντας ώθηση στους Καλύμνιους για την πολύτιμη νίκη.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα, προηγήθηκαν με 11-6 έχοντας κορυφαίο τον Παύλο Κουλλιά και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο 12-7. Στη συνέχεια, ο Ιπποκράτης ανέβασε στροφές, βρήκε λύσεις με τους Σπατιώτη και Χατζηγιακουμή και όχι μόνο μείωσε (15-13), αλλά πήγε προηγούμενος στα αποδυτήρια με 19-21, κρατώντας χαμηλά την παραγωγικότητα της Ακαδημίας.
Το τρίτο δεκάλεπτο άνηκε στην ομάδα του Φραντζέσκου Χρήστου, που έφτασε στο +6 (26-32), με τους γηπεδούχους να μειώνουν σε 36-39 στο 30’. Στην τελευταία περίοδο το ματς πήρε φωτιά. Η Ακαδημία ισοφάρισε (42-42), πέρασε μπροστά με 46-44 και στο πιο κρίσιμο σημείο ο Έλληνας με δύο συνεχόμενα τρίποντα έγραψε το 52-44, με τη διαφορά να φτάνει και στο +9 με βολή του Μπουλαφέντη. Ο Ιπποκράτης, πάντως, δεν παράτησε το παιχνίδι και μείωσε σε 53-48 με τους Χατζημιχαήλ και Χατζηγιακουμή, ενώ λίγο πριν το φινάλε (1.5’’) ο Σπατιώτης με τρίποντο από τα 8 μέτρα διαμόρφωσε το τελικό 53-51, μια διαφορά που ενδέχεται να παίξει σημαντικό ρόλο στον β’ γύρο.
Από την Ακαδημία, ο Παύλος Κουλλιάς ήταν πρώτος σκόρερ με 22 πόντους, ενώ καθοριστικός αποδείχθηκε ο Έλληνας. Για τον Ιπποκράτη, ξεχώρισαν οι Σπατιώτης και Χατζηγιακουμής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το παιχνίδι ήταν πολύ απαιτητικό και δύσκολο για να το διαχειριστεί μόνο ένας διαιτητής, με τον Αντωνόπουλο να έχει δύσκολο έργο.
Τα δεκάλεπτα: 12-7, 19-21 (ημ.), 36-39, 53-51
Διαιτητής: Αντωνόπουλος

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ (Καλαϊτζίδης): Κουλλιάς Π. 22(1), Τόλιος 2, Τρικοίλης, Νίκζας 2, Κουλλιάς Χ. 7, Μπούζαλης, Πιλάτος 2, Έλληνας 7 (2), Πονήρης, Μπουλαφέντης 11(2).

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΚΩ (Χρήστου): Πετρίδης Κ., Χατζημιχαήλ 6, Σπατιώτης 19(4), Χατζηγιακουμής 16(1), Δρεττάκης, Λαουμζής 2, Ξυπολητάς 1, Χότζα 5(1), Χλαπάνης 2.



