Close Menu
  • Αρχική
  • Τοπικά
    • Ποδόσφαιρο
      • Αναγέννηση Ασφενδιού
      • ΑΟ Πυλίου
      • Δόξα Καρδάμαινας
      • Καλυμνιακός
      • ΠΑΟΚ Κω
      • ΑΕ Κως
      • Αντίμαχος
      • ΑΕ Λέρου
      • Νικαγόρας
      • Αργοναύτες
      • ΑΟ Βαθύ
      • Ξάνθος Πάτμου
      • Αστυπάλαια
      • Κωακός Αθλητικός Όμιλος Φιλίνος
      • Ανταγόρας
      • Α.Ο. Αθλοπαιδιών Κω
      • Άγιος Γεώργιος Καλύμνου
      • ΑΟ Λειψών
    • Μπάσκετ
      • Φοίβος
      • ΕΑΚΑ
      • Ιπποκράτης
      • ΑΕ Δικαίου
      • Αίολος Κεφάλου
      • Ακαδημία Καλύμνου
      • Έσπερος
      • Ηρακλής 2000
      • Πανιώνιος Λέρου
      • Ξάνθος Πάτμου
    • Στίβος
    • Ποδηλασία
    • Βόλεϊ
    • Διάφορα
    • Στίβος
    • Τέννις
    • Άλλα Σπορ
  • Κως
    • Ποδόσφαιρο
    • Μπάσκετ
    • Βόλεϊ
    • Στίβος
    • Διάφορα
    • Τέννις
  • Ελλάδα
    • SuperLeague 1
    • Basket League
    • Στοίχημα
  • Βαθμολογίες
  • Συνεντεύξεις
  • Vlog Giafkasports.gr
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΣΤΙΒΟΣ
  • ΒΟΛΕΙ
  • ΤΕΝΝΙΣ
  • ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
YouTube Facebook X (Twitter) Instagram
Giafkasports.grGiafkasports.gr
  • Αρχική
  • Τοπικά
    • Ποδόσφαιρο
      • Αναγέννηση Ασφενδιού
      • ΑΟ Πυλίου
      • Δόξα Καρδάμαινας
      • Καλυμνιακός
      • ΠΑΟΚ Κω
      • ΑΕ Κως
      • Αντίμαχος
      • ΑΕ Λέρου
      • Νικαγόρας
      • Αργοναύτες
      • ΑΟ Βαθύ
      • Ξάνθος Πάτμου
      • Αστυπάλαια
      • Κωακός Αθλητικός Όμιλος Φιλίνος
      • Ανταγόρας
      • Α.Ο. Αθλοπαιδιών Κω
      • Άγιος Γεώργιος Καλύμνου
      • ΑΟ Λειψών
    • Μπάσκετ
      • Φοίβος
      • ΕΑΚΑ
      • Ιπποκράτης
      • ΑΕ Δικαίου
      • Αίολος Κεφάλου
      • Ακαδημία Καλύμνου
      • Έσπερος
      • Ηρακλής 2000
      • Πανιώνιος Λέρου
      • Ξάνθος Πάτμου
    • Στίβος
    • Ποδηλασία
    • Βόλεϊ
    • Διάφορα
    • Στίβος
    • Τέννις
    • Άλλα Σπορ
  • Κως
    • Ποδόσφαιρο
    • Μπάσκετ
    • Βόλεϊ
    • Στίβος
    • Διάφορα
    • Τέννις
  • Ελλάδα
    • SuperLeague 1
    • Basket League
    • Στοίχημα
  • Βαθμολογίες
  • Συνεντεύξεις
  • Vlog Giafkasports.gr
Giafkasports.grGiafkasports.gr
Home » “Με κατηγόρησαν για χειραγώγηση ματς, επειδή είχα ακριβό αυτοκίνητο”
Ελλάδα

“Με κατηγόρησαν για χειραγώγηση ματς, επειδή είχα ακριβό αυτοκίνητο”

Γιώργος ΠίτσηςBy Γιώργος ΠίτσηςSeptember 24, 20213 Mins Read
Share Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Reddit Telegram Email

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Σε λίγες μέρες κυκλοφορεί η αυτοβιογραφία του Μαρκ Κλάτενμπεργκ, με τον Άγγλο αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ να μιλάει στην ιστοσελίδα theathletic.

Μεταξύ άλλων, μίλησε για τις απειλές θανάτου που δέχθηκε, την κατηγορία για χειραγώγηση αγώνων και την έλλειψη σεβασμού που εισέπραξε στο φινάλε της παρουσίας του στην Premier League.

Αρχικά, αναρωτήθηκε “Γιατί να γράψεις ένα βιβλίο, αν δεν είσαι ειλικρινής;” και, στη συνέχεια, μίλησε για την καταγγελία που είχε γίνει εις βάρος του.

Όπως τόνισε ο Κλάτενμπεργκ, για το περιστατικό του 2015: “Αγόρασα ένα ακριβό και ωραίο αυτοκίνητο γιατί είχα καλή δουλειά, η σύζυγός μου είχε καλή δουλειά και ήταν πραγματικά ντροπή που υπήρξε καταγγελία για χειραγώγηση αγώνων. Στην Αγγλία είμαστε καλοί διαιτητές. Μπορεί να κάνουμε λάθη, όμως για ένα πράγμα δεν μπορείς να μας κατηγορήσεις. Για την ακεραιότητά μας. Αν βγει στη δημοσιότητα εκείνη η ιστορία, θα με είχε καταστρέψει. Ξέρω ποιος είναι, αλλά δεν έχω πει το όνομά του δημόσια. Κάποια στιγμή θα ειπωθεί…

Γενικά δεν ήθελα να είμαι μέλος καμίας κλίκας από αυτές που σχηματίζονταν. Ήθελα απλά να κάνω τη δουλειά μου σωστά και να είμαι ήσυχος. Δεν ήθελα να είμαι κομμάτι της κλειστής ομάδας που είχε δημιουργηθεί κι έτσι προσπαθούσαν να μου κάνουν κακό με κάθε τρόπο και να μιλούν άσχημα για εμένα. Εγώ ήμουν στα χαμηλά της λίστας της PGMOL του Ρίλεϊ γιατί δεν πληρούσα τα κριτήρια που ήθελε”.

Στη συνέχεια, εξήγησε πώς… παιζόταν το παιχνίδι: “Με εμπιστεύονταν όμως για τα μεγάλα ματς. Υπήρχαν και διαιτητές όπως ο Μάικ Τζόουνς που ήταν στην κορυφή της λίστας, όμως έπαιρνε ματς τύπου Σαουθάμπτον – Γουότφορντ για να μην εκτίθεται πολύ.

Δεν τον εμπιστευόσουν για ένα ντέρμπι Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ, δεν είχε τις ικανότητες να διαιτητεύσει”.

Ο Κλάτενμπεργκ μίλησε και για την απόφασή του να σταθεί στο πλευρό του Μάικ Ντιν, όταν, την περασμένη σεζόν, ο διαιτητής είχε αποσυρθεί, για λίγο, όταν δέχτηκε απειλές για τη ζωή τη δική του και της οικογένειάς του. Ο Κλάτενμπεργκ είπε πως “τον πήρα τηλέφωνο γιατί ήξερα πως είναι μια τέτοια κατάσταση, είχα δεχθεί κι εγώ απειλές για τη ζωή μου. Αν κάποιος θέλει να σου κάνει κακό, δεν σε ενημερώνει νωρίτερα. Όταν μια τέτοια κατάσταση επηρεάζει την οικογένειά σου, τότε αλλάζει το πράγμα.

Κάποια μέρα ο ταχυδρόμος μου είχε φέρει κι εμένα ένα γράμμα το οποίο δεν είχε τίποτα απ’ έξω στον φάκελο, μόνο το όνομά μου. Κατάλαβα πως ήταν απειλή για τη ζωή μου αυτό… Το μετέφερα στην Αστυνομία, όμως, τι μπορούσε να κάνει κι εκείνη;”.

Παράλληλα, ο Κλάτενμπεργκ αποκάλυψε πως δεν έχει καθόλου καλή σχέση με τον επικεφαλής του σωματείου Άγγλων διαιτητών, τον Μάικ Ρίλεϊ. Ο Ρίλεϊ τον είχε κατηγορήσει για κλοπή στο παιχνίδι της Μίλαν με την Μπενφίκα για το Τσάμπιονς Λιγκ το 2007, όταν τότε “σφύριζε” εκείνος και ο Κλάτενμπεργκ ήταν τέταρτος.

Ο νυν επικεφαλής της ελληνικής ΚΕΔ μπήκε στ’ αποδυτήρια, είδε τον Ρίλεϊ να του πετάει τα πράγματα στο πάτωμα και να τον κατηγορεί για τα ηχεία του. “Εκείνος τα έβαλε, το έμαθα μια εβδομάδα μετά. Δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη” είπε ο Κλάτενμπεργκ.

Κλείνοντας τη συνέντευξή του, ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ θυμήθηκε τον τρόπο με τον οποίο έκλεισε την καριέρα του στην Premier League: “Με είχε πάρει ο Ρίλεϊ τηλέφωνο να με ρωτήσει πώς θα ήθελα ν’ αποχαιρετήσω. Του είχα πει με ένα ματς της Τότεναμ για να κλείσω και μια σουίτα για την οικογένειά μου να με δει. Τα τελευταία τρία παιχνίδια μου ήταν τα Γουέστ Μπρομ – Μπόρνμουθ, Έβερτον – Μπέρνλι και Γουέστ Μπρομ – Λέστερ. Είπα ‘ευχαριστώ πολύ, μου δείχνετε πόσο με εκτιμάτε…'”.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleΟ Φέστα νέος προπονητής στον Απόλλων Σμύρνης
Next Article Αναβολή στην κλήρωση της Γ’ Εθνικής
Γιώργος Πίτσης
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • Instagram

Σχετικά άρθρα

Ελλάδα

Ευρωμπάσκετ 2025: Χάλκινο μετάλλιο για την Εθνική Ομάδα

September 14, 2025
Ελλάδα

Eurobasket 2025: Πρεμιέρα «με το δεξί» για την Εθνική

August 29, 2025
Ελλάδα

Nίκη κόντρα στον Ισραήλ και 5η θέση για την Εθνική Νέων Ανδρών στο Eυρωμπάσκετ U20

July 20, 2025

Recent Posts

  • Camp ενδυνάμωσης και βελτίωσης δεξιοτήτων του Φοίβου σε συνεργασία με τον Προμηθέα
  • Ο Χρύσης στον Ασκληπιό Κω
  • Σ.Φ. ΠΑΟΚ ΚΩ – «Χριστούγεννα Για Όλους»
  • Ο Μαστρογιαννάκος στο Δόξα Καρδάμαινας – Αναγέννηση Ασφενδιού
  • Aντωνιάδης – Δημουλάς – Αρτελάρης στο Ιπποκράτης – Δούκας

Recent Comments

No comments to show.
Giafkasports.gr
YouTube Facebook X (Twitter) Instagram
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΣΤΙΒΟΣ
  • ΒΟΛΕΙ
  • ΤΕΝΝΙΣ
  • ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
© 2025 giafkasports.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Διαχείριση συγκατάθεσης
Χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Αυτό το κάνουμε για να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης και να προβάλλουμε εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.
Functional Always active
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Manage options Manage services Manage {vendor_count} vendors Read more about these purposes
Προβολή προτιμήσεων
{title} {title} {title}