Close Menu
  • Αρχική
  • Τοπικά
    • Ποδόσφαιρο
      • Αναγέννηση Ασφενδιού
      • ΑΟ Πυλίου
      • Δόξα Καρδάμαινας
      • Καλυμνιακός
      • ΠΑΟΚ Κω
      • ΑΕ Κως
      • Αντίμαχος
      • ΑΕ Λέρου
      • Νικαγόρας
      • Αργοναύτες
      • ΑΟ Βαθύ
      • Ξάνθος Πάτμου
      • Αστυπάλαια
      • Κωακός Αθλητικός Όμιλος Φιλίνος
      • Ανταγόρας
      • Α.Ο. Αθλοπαιδιών Κω
      • Άγιος Γεώργιος Καλύμνου
      • ΑΟ Λειψών
    • Μπάσκετ
      • Φοίβος
      • ΕΑΚΑ
      • Ιπποκράτης
      • ΑΕ Δικαίου
      • Αίολος Κεφάλου
      • Ακαδημία Καλύμνου
      • Έσπερος
      • Ηρακλής 2000
      • Πανιώνιος Λέρου
      • Ξάνθος Πάτμου
    • Στίβος
    • Ποδηλασία
    • Βόλεϊ
    • Διάφορα
    • Στίβος
    • Τέννις
    • Άλλα Σπορ
  • Κως
    • Ποδόσφαιρο
    • Μπάσκετ
    • Βόλεϊ
    • Στίβος
    • Διάφορα
    • Τέννις
  • Ελλάδα
    • SuperLeague 1
    • Basket League
    • Στοίχημα
  • Βαθμολογίες
  • Συνεντεύξεις
  • Vlog Giafkasports.gr
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΣΤΙΒΟΣ
  • ΒΟΛΕΙ
  • ΤΕΝΝΙΣ
  • ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
YouTube Facebook X (Twitter) Instagram
Giafkasports.grGiafkasports.gr
  • Αρχική
  • Τοπικά
    • Ποδόσφαιρο
      • Αναγέννηση Ασφενδιού
      • ΑΟ Πυλίου
      • Δόξα Καρδάμαινας
      • Καλυμνιακός
      • ΠΑΟΚ Κω
      • ΑΕ Κως
      • Αντίμαχος
      • ΑΕ Λέρου
      • Νικαγόρας
      • Αργοναύτες
      • ΑΟ Βαθύ
      • Ξάνθος Πάτμου
      • Αστυπάλαια
      • Κωακός Αθλητικός Όμιλος Φιλίνος
      • Ανταγόρας
      • Α.Ο. Αθλοπαιδιών Κω
      • Άγιος Γεώργιος Καλύμνου
      • ΑΟ Λειψών
    • Μπάσκετ
      • Φοίβος
      • ΕΑΚΑ
      • Ιπποκράτης
      • ΑΕ Δικαίου
      • Αίολος Κεφάλου
      • Ακαδημία Καλύμνου
      • Έσπερος
      • Ηρακλής 2000
      • Πανιώνιος Λέρου
      • Ξάνθος Πάτμου
    • Στίβος
    • Ποδηλασία
    • Βόλεϊ
    • Διάφορα
    • Στίβος
    • Τέννις
    • Άλλα Σπορ
  • Κως
    • Ποδόσφαιρο
    • Μπάσκετ
    • Βόλεϊ
    • Στίβος
    • Διάφορα
    • Τέννις
  • Ελλάδα
    • SuperLeague 1
    • Basket League
    • Στοίχημα
  • Βαθμολογίες
  • Συνεντεύξεις
  • Vlog Giafkasports.gr
Giafkasports.grGiafkasports.gr
Home » “Αυτοκτόνησε” ο Ολυμπιακός στο Κάουνας
Ελλάδα

“Αυτοκτόνησε” ο Ολυμπιακός στο Κάουνας

Γιώργος ΠίτσηςBy Γιώργος ΠίτσηςJanuary 22, 20214 Mins Read
Share Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Reddit Telegram Email

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Ο Ολυμπιακός έβαλε τα χέρια του και έβγαλε τα μάτια του στο Κάουνας, χάνοντας ένα δικό του παιχνίδι έτσι όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση απέναντι στη Ζαλγκίρις, καθώς αν και προηγήθηκε με 7 πόντους 90′ δευτερόλεπτα πριν τη λήξη (72-79), κατάφερε να ηττηθεί με συνεχόμενα δικά του λάθη με 81-79.

«Καυτός» Σλούκας, ακόμα πιο «καυτοί» οι Λιθουανοί
Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, ήταν πολύ άστοχος και είχε 1/6 σουτ εντός πεδιάς στα πρώτα 4 λεπτά, χάρη σε τρίποντο του Σλούκα. Η Ζαλγκίρις από την πλευρά της με ένα 8-0 σερί έκανε το 2-3, 10-3, όμως οι ερυθρόλευκοι με τον Σλούκα και τον Χάρισον να πετυχαίνουν από 6 πόντους έφεραν το ματς στον πόντο (13-12).

Στα τελευταία τρία λεπτά της περιόδου, Ολυμπιακός και Ζαλγκίρις δεν είχαν καλές επιθέσεις. Όμως οι Λιθουανοί εκμεταλλεύτηκαν την κακή άμυνα των ερυθρόλευκων και ξέφυγαν με +7 (24-17), με τον Μάρτιν και τον Τζένκινς να βρίσκουν σκορ για τον Ολυμπιακό. Στην τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού ο Λεκαβίτσιους έκανε φάουλ για τρεις βολές στον Σλούκα, ο οποίος το εκμεταλλεύτηκε, όμως ο Λιθουανός τρέχοντας μέσα σε τρία δεύτερα το γήπεδο σκόραρε για το 26-20 της πρώτης περιόδου, με τον Έλληνα γκαρντ να έχει ήδη 9 πόντους.

Βεζένκοφ και άμυνα ισορρόπησαν το παιχνίδι
Με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έριξε στο παρκέ τον Σπανούλη μαζί με τον Σλούκα και ο Ολυμπιακός λειτούργησε λίγο καλύτερα στην επίθεση. Η μπάλα κυκλοφόρησε καλύτερα και με τον Σλούκα να σκοράρει και πάλι με τρίποντο, όμως τους Λιθουανούς να απαντάνε με τον Γιοκομπάιτις και δυο καλάθια του Ρούμπιτ και να κάνουν το 33-25.
Όμως ο Ολυμπιακός αντέδρασε και με συνεχόμενους πόντους από τον Βεζένκοφ και δυο βολές του ΜακΚίσικ έκανε το 33-25 του 13′, 36-35 με πολύ καλές επιθέσεις και κυρίως πιο δυναμική άμυνα. Ο Βεζένκοφ έδωσε άλλον αέρα στον Ολυμπιακό στη δεύτερη περίοδο και στις δυο πλευρές του παρκέ, ενώ ο Σπανούλης μοίρασε πολύ καλά το παιχνίδι. Μάλιστα ο Ολυμπιακός μετά το ξεκίνημα και με συνεχόμενες καλές άμυνες πέρασε μπροστά με 38-41 με τρίποντο φάουλ του Σπανούλη. Οι Λιθουανοί όμως απάντησαν με τον Χέις και τον Μιλάκνις και έκαναν το 45-43 λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου. Οι Πειραιώτες είχαν την ευκαιρία τρεις φορές να περάσουν μπροστά πριν το ημίχρονο, όμως πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 45-44 υπέρ της Ζαλγκίρις.

Τον κράτησε ο Πρίντεζης, τον… πλήγωσε ο Λοβέρν
Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός δεν βρήκε ρυθμό, αν και ο Πρίντεζης τον κράτησε στο παιχνίδι με τρία σερί καλάθια στην επίθεση. Η άμυνα του δεν ήταν το ίδιο καλή με το δεύτερο δεκάλεπτο και το πλήρωσε και μέσα στη ρακέτα με τον Λοβέρν να κάνει θραύση, αλλά και από την περιφέρεια με τον Μιλάκνις να σκοράρει για τρεις. Το ματς πήγαινε από ισοπαλία σε ισοπαλία μέχρι να σκοράρει ο Λιθουανός φόργουορντ και να κάνει το 57-52 5 λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου.

Οι δυο άμυνες έσφιξαν στην τρίτη περίοδο, όμως ο Ολυμπιακός πληγώθηκε από τον Λοβέρν που έφτασε τους 15 πόντους με συνεχόμενα καλάθια μετά από επιθετικά ριμπάουντ. Ο Σλούκας απάντησε με ένα τρίποντο φάουλ κάνοντας το 61-58 και εν συνεχεία παρότι οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν καλές άμυνες δεν μπόρεσαν να περάσουν μπροστά, πηγαίνοντας στην τελευταία περίοδο στο -3 με καλάθι του Πρίντεζη (63-60), που έβαλε 8 πόντους στην τρίτη περίοδο.

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με ένα 4-0 από τη Ζαλγκίρις που έβαλε ακόμα πιο δύσκολα στον Ολυμπιακό, με το σκορ να πηγαίνει στο 67-60. Όμως οι καλές άμυνες και κυρίως οι οργανωμένες επιθέσεις έφεραν το ματς στα ίσια (67-67) με τρίποντο του Πρίντεζη και καλάθια τον ΜακΚίσικ και Μάρτιν.

Στη συνέχεια και μετά το 67-67 οι δυο ομάδες είχαν αρκετές άστοχες προσπάθειες, με τη Ζαλγκίρις να σκοράρει περίπου 1,5 λεπτό μετά με τρίποντο του Γκριγκόνις, αλλά τον Βεζένκοφ να απαντάει με ένα τρίποντο-μαχαιριά στη λήξη του χρόνου περίπου πέντε λεπτά πριν την ολοκλήρωση του ματς για το 70-70. Εκεί ήρθε η ώρα του Σπανούλη που με τρίποντο με το που μπήκε έκανε το 70-73 στα 4.20 για το τέλος. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού και ο υπαρχηγός, Γιώργος Πρίντεζης με νέο τρίποντο έκαναν το 70-76. Ο Λοβέρν απάντησε, όμως ο Σπανούλης έκανε το 72-79 με νέο τρίποντο και έκτοτε σαν έσβησαν τα φώτα.

Η Ζαλγκίρις με ένα σερί 9-0 στα τελευταία δυο λεπτά, υπό την ανοχή και τα ολέθρια λάθη των Πειραιωτών κατάφερε να κλέψει ένα ματς που ήταν του Ολυμπιακού για 39.58 δευτερόλεπτα. Σλούκας, ΜακΚίσικ, Ζαν Σαρλ έχασαν μοναδικές ευκαιρίες και το τελικό 81-79 το έκανε ο Γουόκαπ στο τελευταίο δεύτερο του ματς μετά από κλέψιμο πάνω στον Σλούκα, με τη νίκη αυτή να δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στους Λιθουανούς έναντι του Ολυμπιακού.

in.gr

Ολυμπιακός
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleΜεγάλο διπλό στη Μόσχα για τη Φενέρ
Next Article Θέλει τον Μπέρτραντ η Άρσεναλ
Γιώργος Πίτσης
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • Instagram

Σχετικά άρθρα

Ελλάδα

Ευρωμπάσκετ 2025: Χάλκινο μετάλλιο για την Εθνική Ομάδα

September 14, 2025
Ελλάδα

Eurobasket 2025: Πρεμιέρα «με το δεξί» για την Εθνική

August 29, 2025
Ελλάδα

Nίκη κόντρα στον Ισραήλ και 5η θέση για την Εθνική Νέων Ανδρών στο Eυρωμπάσκετ U20

July 20, 2025

Recent Posts

  • Camp ενδυνάμωσης και βελτίωσης δεξιοτήτων του Φοίβου σε συνεργασία με τον Προμηθέα
  • Ο Χρύσης στον Ασκληπιό Κω
  • Σ.Φ. ΠΑΟΚ ΚΩ – «Χριστούγεννα Για Όλους»
  • Ο Μαστρογιαννάκος στο Δόξα Καρδάμαινας – Αναγέννηση Ασφενδιού
  • Aντωνιάδης – Δημουλάς – Αρτελάρης στο Ιπποκράτης – Δούκας

Recent Comments

No comments to show.
Giafkasports.gr
YouTube Facebook X (Twitter) Instagram
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΣΤΙΒΟΣ
  • ΒΟΛΕΙ
  • ΤΕΝΝΙΣ
  • ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
© 2025 giafkasports.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Διαχείριση συγκατάθεσης
Χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Αυτό το κάνουμε για να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης και να προβάλλουμε εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.
Functional Always active
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Manage options Manage services Manage {vendor_count} vendors Read more about these purposes
Προβολή προτιμήσεων
{title} {title} {title}