Close Menu
  • Αρχική
  • Τοπικά
    • Ποδόσφαιρο
      • Αναγέννηση Ασφενδιού
      • ΑΟ Πυλίου
      • Δόξα Καρδάμαινας
      • Καλυμνιακός
      • ΠΑΟΚ Κω
      • ΑΕ Κως
      • Αντίμαχος
      • ΑΕ Λέρου
      • Νικαγόρας
      • Αργοναύτες
      • ΑΟ Βαθύ
      • Ξάνθος Πάτμου
      • Αστυπάλαια
      • Κωακός Αθλητικός Όμιλος Φιλίνος
      • Ανταγόρας
      • Α.Ο. Αθλοπαιδιών Κω
      • Άγιος Γεώργιος Καλύμνου
      • ΑΟ Λειψών
    • Μπάσκετ
      • Φοίβος
      • ΕΑΚΑ
      • Ιπποκράτης
      • ΑΕ Δικαίου
      • Αίολος Κεφάλου
      • Ακαδημία Καλύμνου
      • Έσπερος
      • Ηρακλής 2000
      • Πανιώνιος Λέρου
      • Ξάνθος Πάτμου
    • Στίβος
    • Ποδηλασία
    • Βόλεϊ
    • Διάφορα
    • Στίβος
    • Τέννις
    • Άλλα Σπορ
  • Κως
    • Ποδόσφαιρο
    • Μπάσκετ
    • Βόλεϊ
    • Στίβος
    • Διάφορα
    • Τέννις
  • Ελλάδα
    • SuperLeague 1
    • Basket League
    • Στοίχημα
  • Βαθμολογίες
  • Συνεντεύξεις
  • Vlog Giafkasports.gr
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΣΤΙΒΟΣ
  • ΒΟΛΕΙ
  • ΤΕΝΝΙΣ
  • ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
YouTube Facebook X (Twitter) Instagram
Giafkasports.grGiafkasports.gr
  • Αρχική
  • Τοπικά
    • Ποδόσφαιρο
      • Αναγέννηση Ασφενδιού
      • ΑΟ Πυλίου
      • Δόξα Καρδάμαινας
      • Καλυμνιακός
      • ΠΑΟΚ Κω
      • ΑΕ Κως
      • Αντίμαχος
      • ΑΕ Λέρου
      • Νικαγόρας
      • Αργοναύτες
      • ΑΟ Βαθύ
      • Ξάνθος Πάτμου
      • Αστυπάλαια
      • Κωακός Αθλητικός Όμιλος Φιλίνος
      • Ανταγόρας
      • Α.Ο. Αθλοπαιδιών Κω
      • Άγιος Γεώργιος Καλύμνου
      • ΑΟ Λειψών
    • Μπάσκετ
      • Φοίβος
      • ΕΑΚΑ
      • Ιπποκράτης
      • ΑΕ Δικαίου
      • Αίολος Κεφάλου
      • Ακαδημία Καλύμνου
      • Έσπερος
      • Ηρακλής 2000
      • Πανιώνιος Λέρου
      • Ξάνθος Πάτμου
    • Στίβος
    • Ποδηλασία
    • Βόλεϊ
    • Διάφορα
    • Στίβος
    • Τέννις
    • Άλλα Σπορ
  • Κως
    • Ποδόσφαιρο
    • Μπάσκετ
    • Βόλεϊ
    • Στίβος
    • Διάφορα
    • Τέννις
  • Ελλάδα
    • SuperLeague 1
    • Basket League
    • Στοίχημα
  • Βαθμολογίες
  • Συνεντεύξεις
  • Vlog Giafkasports.gr
Giafkasports.grGiafkasports.gr
Home » «Φέτος όχι με άδεια χέρια»
Ελλάδα

«Φέτος όχι με άδεια χέρια»

Σαρρής ΣουλειμάνBy Σαρρής ΣουλειμάνSeptember 19, 20106 Mins Read
Share Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Reddit Telegram Email

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

http://www.sport.gr/files/news/2010-09-19/1284886887_dgeebour_250x.jpg

Βέβαιος πως το τέλος της φετινής σεζόν θα βρει την ΑΕΚ με έναν τίτλο παρουσιάστηκε ο Ράφικ Τζεμπούρ σε συνέντευξή του στην αλγερινή εφημερίδα «Competition», που εξασφάλισε η «SportDay». «Δεν θα τελειώσουμε τη σεζόν με άδεια χέρια», δήλωσε ο 26χρονος επιθετικός. Διαβάστε ακόμη τι είπε για τη θέση που αγωνίζεται, πώς άλλαξε η σχέση του με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και την προοπτική μεταγραφής. Αναλυτικά:

– Τέσσερα γκολ σε πέντε παιχνίδια, σχεδόν 100%, ποιο είναι το μυστικό σου φέτος;
«Πάνω απ’ όλα θα πρέπει να γίνει σαφές πως είμαι επιθετικός περιοχής και φέτος από το ξεκίνημα της σεζόν παίζω κανονικά στη θέση μου. Ο στόχος μου ήταν να βελτιώσω τις όχι υψηλές επιδόσεις μου στο σκοράρισμα και με τη βοήθεια του Θεού τα καταφέρνω πολύ καλά τις τελευταίες εβδομάδες. Θα πρέπει επίσης να πω ότι δέχομαι και εξαιρετικές μπαλιές, που μου δίνουν τη δυνατότητα να χριστώ σκόρερ, κι έτσι έχω πετύχει αυτά τα τέσσερα γκολ στα πέντε τελευταία ματς».

– Φέτος παίζεις στην κορυφή της επίθεσης στο 4-2-3-1 που επιλέγει ο προπονητής σου. Δεν είχες αυτόν τον ρόλο πέρυσι;
«Ακριβώς. Φέτος παίζω στην αγαπημένη μου θέση, στην κορυφή της επίθεσης, ενώ πέρυσι ήμουν περισσότερο κάτι σαν… 9½ και είχα κυρίως την ευθύνη να δίνω την τελική μπαλιά. Έτσι τώρα μπορώ να ολοκληρώνω τις φάσεις κι αυτός είναι ο ρόλος που μου ταιριάζει περισσότερο, γιατί αισθάνομαι σούπερ άνετα σε αυτή τη θέση».

– Απέναντι στη Χάιντουκ, πάντως, έδειξες πως δεν περιμένεις απλώς μία καλή μπαλιά, αλλά σκοράρεις και με ατομική προσπάθεια…«Κατ’ αρχάς φέτος έχω κάνει εξαιρετική προετοιμασία και είχα κάθε επιθυμία να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου και να αποδείξω την πραγματική μου αξία. Επίσης, έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση και όταν η αυτοπεποίθηση υπάρχει, επιχειρείς πράγματα που πριν από μερικούς μήνες δεν θα τολμούσες να κάνεις. Η επιτυχία έρχεται κι αυτό είναι ακόμα καλύτερο για μένα. Από εκεί και πέρα, οι στόχοι που έχει θέσει η ομάδα για τη φετινή χρονιά μού δίνουν μεγάλο κίνητρο και ώθηση, γιατί δεν θα τελειώσουμε τη σεζόν με άδεια χέρια, όπως πέρυσι…».

– Ποιοι είναι οι στόχοι της ΑΕΚ;
«Είναι απλό, το πρωτάθλημα. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν προσπαθούσαμε και τα προηγούμενα χρόνια να το κατακτήσουμε, αλλά φέτος έχουμε πραγματικά τις δυνατότητες και το σύνολο για να τα καταφέρουμε. Ομως το πρωτάθλημα δεν είναι ο μοναδικός τίτλος που θέλουμε. Θέλουμε να έχουμε καλή πορεία στο Europa League και να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται. Φέτος θέλουμε πολύ ένα τρόπαιο και θα είναι πάρα πολύ σημαντικό για μένα να το πετύχω».

Όσο για τους προσωπικούς του στόχους, είπε: «Θέλω να είμαι ακόμα πιο αποτελεσματικός και να σκοράρω ξανά και ξανά! Αυτό πραγματικά θέλω, ειδικά όταν ακούω τον κόσμο να φωνάζει το όνομά μου στην εξέδρα. Δεν θέτω συγκεκριμένους στόχους, θέλω όμως να σκοράρω για να μου δίνω ικανοποίηση, είτε στην Ελλάδα είτε στην Αλγερία, και να αναβαθμίζω το στάτους μου ως σκόρερ».

Για το χαμένο πέναλτι απέναντι στη Χάιντουκ, ο 26χρονος άσος τόνισε: «Όταν ένας παίκτης χάνει ένα πέναλτι, μπορεί να συμβαίνουν δύο πράγματα: είτε το πέναλτι δεν εκτελέστηκε σωστά είτε ο τερματοφύλακας αντέδρασε σωστά. Στην περίπτωσή μου νομίζω ότι ισχύει το δεύτερο, περισσότερο το έπιασε ο τερματοφύλακας της Χάιντουκ παρά το έχασα εγώ. Αλλά εντάξει, είναι αλήθεια πως όταν υπάρχουν τέτοιες ευκαιρίες για να σκοράρεις, πρέπει με κάθε τρόπο να τις αξιοποιείς».

«Τους τα αφιερώνω»

– Απέναντι στον Πανσερραϊκό και κόντρα στις συνήθειές σου πανηγύρισες έξαλλα το γκολ που πέτυχες…
«Δεν έχουμε κάθε μέρα τη δυνατότητα να παίζουμε εντός έδρας σε ένα γήπεδο στο οποίο οι κερκίδες είναι δίπλα στον αγωνιστικό χώρο. Κάθε φορά που σκοράρω χαίρομαι, είμαι ευτυχισμένος, αλλά σε αυτό το ματς ήταν κοντά στο τερέν οι οπαδοί μας και γι’ αυτό ήθελα ακόμα περισσότερο να το πανηγυρίσω μαζί τους».

Για τη σχέση του με τον κόσμο της ΑΕΚ, ανέφερε: «Όπως ξέρει όλος ο κόσμος, πέρυσι πέρασα πολύ δύσκολες στιγμές, κυρίως στο ξεκίνημα της χρονιάς. Από τη στιγμή που δέχεσαι γράμματα υποστήριξης και ενθάρρυνσης, είτε στο σπίτι είτε στα γραφεία του συλλόγου είτε μέσω Ιντερνετ, εκ μέρους των οπαδών κι όταν σε σταματούν στον δρόμο, δεν μπορείς παρά να αγαπάς αυτούς τους οπαδούς και να αισθάνεσαι υπόχρεος απέναντί τους. Γι’ αυτόν τον λόγο δεν ξεχνώ ποτέ να αφιερώνω τα γκολ μου στους οπαδούς, οι οποίοι πραγματικά μας δίνουν πολλά, είτε μέσα είτε έξω από το γήπεδο».

Η «ειρήνη» με τον Μπάγεβιτς

– Η αυτοπεποίθησή σου δημιουργείται και από την κουβέντα που είχες με τον προπονητή σου μετά τα περσινά επεισόδια που είχατε; Είπατε να τα διαγράψετε όλα και να ξεκινήσετε από την αρχή;
«Είναι ξεκάθαρο ότι η κουβέντα που είχα με τον προπονητή μου, μου έκανε πολύ μεγάλο καλό. Είχαμε μια πολύ ειλικρινή συζήτηση. Κατάφερε να βρει τις σωστές λέξεις για να μου δώσει κίνητρα…».

– Τι σου είπε δηλαδή;
«Αρχικά μου είπε ότι θα είχα μεγάλο ρόλο στον αγωνιστικό χώρο και εκτός αυτού, ούτως ώστε να εκπληρώσω τους στόχους της ομάδας. Μου γνωστοποίησε, επίσης, ότι θα είχα ρόλο ηγέτη στην ΑΕΚ και ότι θα έπρεπε να ξαναβρώ το ένστικτο του νικητή. Στην πραγματικότητα, πολύ απλά μου είπε ότι ήθελε να ξαναβρώ τον αληθινό Τζεμπούρ, ο οποίος, σύμφωνα με τον προπονητή μου, έχει όλα αυτά τα προσόντα».

Το νέο συμβόλαιο και η προοπτική μεταγραφής…

– Συμφώνησες με τον πρόεδρο για την επέκταση του συμβολαίου σου μέχρι το 2013, αλλά δεν έχεις υπογράψει ακόμα. Γιατί;
«Είναι αλήθεια ότι είχα μια συζήτηση με τον πρόεδρο της ΑΕΚ τις τελευταίες εβδομάδες, κατά την οποία συμφωνήσαμε στην ανανέωση του συμβολαίου μου μέχρι το 2013. Έχουμε οριοθετήσει τα σημαντικά ζητήματα και τις βάσεις για το νέο μου συμβόλαιο, όμως μένουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες να διευθετηθούν κι αυτός είναι ο λόγος που δεν έχω βάλει ακόμα την υπογραφή μου. Ομως αυτό δεν είναι πρόβλημα».

– Λες ότι μένουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες. Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία, αυτό μπορεί να σε κάνει να αλλάξεις γνώμη;
«Κατ’ αρχάς πιστεύω ότι οι παράγοντες της ΑΕΚ θέλουν από καρδιάς να ανανεώσουν το συμβόλαιό μου μέχρι το 2013. Οι παράγοντες της ομάδας μέχρι στιγμής έχουν φανεί πολύ σωστοί απέναντί μου και είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσουμε, παρά τις όποιες μικρές λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμα διευθετηθεί. Επιπλέον, και εγώ και οι παράγοντες της ΑΕΚ είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις προτάσεις, υπάρχει συνεννόηση μεταξύ μας. Σε κάθε περίπτωση, δεν έχω καμία ανησυχία και είμαι σίγουρος ότι ο πρόεδρος θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντί μου».

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleΈχει πάρει τον κακό το δρόμο…
Next Article Η μεγάλη δοκιμασία
Σαρρής Σουλειμάν
  • Facebook
  • Instagram

Σχετικά άρθρα

Ελλάδα

Ευρωμπάσκετ 2025: Χάλκινο μετάλλιο για την Εθνική Ομάδα

September 14, 2025
Ελλάδα

Eurobasket 2025: Πρεμιέρα «με το δεξί» για την Εθνική

August 29, 2025
Ελλάδα

Nίκη κόντρα στον Ισραήλ και 5η θέση για την Εθνική Νέων Ανδρών στο Eυρωμπάσκετ U20

July 20, 2025

Recent Posts

  • Σπουδαίο «διπλό» της Αναγέννησης Ασφενδιού στην Καρδάμαινα
  • Live Streaming: Δόξα Καρδάμαινας – Αναγέννηση Ασφενδιού | 11η αγωνιστική Α’ κατηγορία
  • Camp ενδυνάμωσης και βελτίωσης δεξιοτήτων του Φοίβου σε συνεργασία με τον Προμηθέα
  • Ο Χρύσης στον Ασκληπιό Κω
  • Σ.Φ. ΠΑΟΚ ΚΩ – «Χριστούγεννα Για Όλους»

Recent Comments

No comments to show.
Giafkasports.gr
YouTube Facebook X (Twitter) Instagram
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΣΤΙΒΟΣ
  • ΒΟΛΕΙ
  • ΤΕΝΝΙΣ
  • ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
© 2025 giafkasports.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Διαχείριση συγκατάθεσης
Χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Αυτό το κάνουμε για να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης και να προβάλλουμε εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.
Functional Always active
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Manage options Manage services Manage {vendor_count} vendors Read more about these purposes
Προβολή προτιμήσεων
{title} {title} {title}