Close Menu
  • Αρχική
  • Τοπικά
    • Ποδόσφαιρο
      • Αναγέννηση Ασφενδιού
      • ΑΟ Πυλίου
      • Δόξα Καρδάμαινας
      • Καλυμνιακός
      • ΠΑΟΚ Κω
      • ΑΕ Κως
      • Αντίμαχος
      • ΑΕ Λέρου
      • Νικαγόρας
      • Αργοναύτες
      • ΑΟ Βαθύ
      • Ξάνθος Πάτμου
      • Αστυπάλαια
      • Κωακός Αθλητικός Όμιλος Φιλίνος
      • Ανταγόρας
      • Α.Ο. Αθλοπαιδιών Κω
      • Άγιος Γεώργιος Καλύμνου
      • ΑΟ Λειψών
    • Μπάσκετ
      • Φοίβος
      • ΕΑΚΑ
      • Ιπποκράτης
      • ΑΕ Δικαίου
      • Αίολος Κεφάλου
      • Ακαδημία Καλύμνου
      • Έσπερος
      • Ηρακλής 2000
      • Πανιώνιος Λέρου
      • Ξάνθος Πάτμου
    • Στίβος
    • Ποδηλασία
    • Βόλεϊ
    • Διάφορα
    • Στίβος
    • Τέννις
    • Άλλα Σπορ
  • Κως
    • Ποδόσφαιρο
    • Μπάσκετ
    • Βόλεϊ
    • Στίβος
    • Διάφορα
    • Τέννις
  • Ελλάδα
    • SuperLeague 1
    • Basket League
    • Στοίχημα
  • Βαθμολογίες
  • Συνεντεύξεις
  • Vlog Giafkasports.gr
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΣΤΙΒΟΣ
  • ΒΟΛΕΙ
  • ΤΕΝΝΙΣ
  • ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
YouTube Facebook X (Twitter) Instagram
Giafkasports.grGiafkasports.gr
  • Αρχική
  • Τοπικά
    • Ποδόσφαιρο
      • Αναγέννηση Ασφενδιού
      • ΑΟ Πυλίου
      • Δόξα Καρδάμαινας
      • Καλυμνιακός
      • ΠΑΟΚ Κω
      • ΑΕ Κως
      • Αντίμαχος
      • ΑΕ Λέρου
      • Νικαγόρας
      • Αργοναύτες
      • ΑΟ Βαθύ
      • Ξάνθος Πάτμου
      • Αστυπάλαια
      • Κωακός Αθλητικός Όμιλος Φιλίνος
      • Ανταγόρας
      • Α.Ο. Αθλοπαιδιών Κω
      • Άγιος Γεώργιος Καλύμνου
      • ΑΟ Λειψών
    • Μπάσκετ
      • Φοίβος
      • ΕΑΚΑ
      • Ιπποκράτης
      • ΑΕ Δικαίου
      • Αίολος Κεφάλου
      • Ακαδημία Καλύμνου
      • Έσπερος
      • Ηρακλής 2000
      • Πανιώνιος Λέρου
      • Ξάνθος Πάτμου
    • Στίβος
    • Ποδηλασία
    • Βόλεϊ
    • Διάφορα
    • Στίβος
    • Τέννις
    • Άλλα Σπορ
  • Κως
    • Ποδόσφαιρο
    • Μπάσκετ
    • Βόλεϊ
    • Στίβος
    • Διάφορα
    • Τέννις
  • Ελλάδα
    • SuperLeague 1
    • Basket League
    • Στοίχημα
  • Βαθμολογίες
  • Συνεντεύξεις
  • Vlog Giafkasports.gr
Giafkasports.grGiafkasports.gr
Home » «Για μία καινούργια αρχή»
Ελλάδα

«Για μία καινούργια αρχή»

Γιώργος ΠίτσηςBy Γιώργος ΠίτσηςOctober 8, 20155 Mins Read
Share Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Reddit Telegram Email

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Ο Φερνάντο Σάντος ήταν αυτός που εκτίμησε το ταλέντο και τα ποδοσφαιρικά στοιχεία του Κώστα Φορτούνη, χρίζοντας τον διεθνή με την Εθνική Ανδρών σε ένα φιλικό κόντρα στο Βέλγιο, τον Φεβρουάριο του 2012. Κέρδισε τον προπονητή του και τρεις μήνες μετά ο 19χρονος Κώστας Φορτούνης, συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της «γαλανόλευκης» για το Euro 2012. 

Συνέντευξη στον Σωτήρη Ταμπάκο (sport-fm.gr)

Στην τελική φάση, ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού αγωνίστηκε στα δύο παιχνίδια με τη διοργανώτρια Πολωνία και την Τσεχία και πλέον έχει συμπληρώσει 15 συμμετοχές με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Η στιγμή αυτή είναι η δυσκολότερη των τελευταίων δώδεκα χρόνων για την Εθνική και μία από τις ελπίδες της για να βρει ξανά το δρόμο της είναι ο φορμαρισμένος, Κώστας Φορτούνης. 

Η φετινή παρουσία του με τους «ερυθρόλευκους» σε Ελλάδα και Ευρώπη τον έχει ωριμάσει ποδοσφαιρικά, δείχνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και δικαιολογημένα περιμένουν πολλά απ’ αυτόν στο σημερινό ματς κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία. Ο Κώστας Φορτούνης μίλησε αποκλειστικά στο sport-fm.gr για τη νέα αρχή που πρέπει να γίνει στο αποψινό παιχνίδι στο Μπέλφαστ, αναλύει την επόμενη μέρα της Εθνικής και παραδέχεται τα λάθη που έγιναν τον τελευταίο χρόνο. 

Κώστα, εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα η Εθνική ψάχνει την πρώτη της νίκη απέναντι σε μια ομάδα που θέλει τη νίκη για να εξασφαλίσει την πρόκριση της στα τελικά του Euro 2016. Πως πρέπει να το αντιμετωπίσετε το σημερινό ματς; 

«Σίγουρα, δεν πήγαμε καλά στα προκριματικά και αυτή η κατάσταση μας έχει πειράξει. Είμαστε στεναχωρημένοι, αλλά οφείλουμε όλοι να κοιτάξουμε μπροστά. Δεν πρέπει να γυρνάμε πίσω και να λέμε τι δεν πήγε καλά ή τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε. Έχουμε ακόμα δύο αγώνες. Στο τελευταίο ματς με τη Ρουμανία στο Βουκουρέστι παρουσιαστήκαμε βελτιωμένοι και πήραμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Θέλουμε να πετύχουμε την πρώτη μας νίκη σήμερα απέναντι σε μία ομάδα που έχει κίνητρο την πρόκριση στην τελική φάση. Πάμε για τη νίκη και για μια καινούργια αρχή». 

Με μία νίκη κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία πιστεύεις ότι θα φύγει από πάνω σας η ψυχολογική πίεση; 

«Αυτό θέλαμε να κάνουμε με αντίπαλο τη Φινλανδία πριν από ένα μήνα. Προσπαθήσαμε, ήμασταν άτυχοι και τελικά δεν ήρθε το αποτέλεσμα. Σε κάποια παιχνίδια δεν είχαμε τύχη και στο ποδόσφαιρο για να νικήσεις χρειάζεσαι και τύχη. Ψάχνουμε αυτή τη νίκη που θα μας δώσει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Αυτή η Εθνική πολλούς νέους ποδοσφαιριστές με ταλέντο. Με μία νίκη τα καλύτερα θα έρθουν». 

Έχουν αποχωρήσει από την Εθνική οι δύο τελευταίοι από την ομάδα του 2004, ο Γιώργος Καραγκούνης και ο Κώστας Κατσουράνης. Πολλοί λένε ότι η τωρινή Εθνική βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο, αναζητώντας τους επόμενους που θα σηκώσουν το βάρος. Συμφωνείς; 

«Λείπουν αυτά τα παιδιά. Είναι δύο μεγάλες προσωπικότητες, όπως και οι υπόλοιποι από την Εθνική του 2004. Θεωρώ, όμως ότι και τώρα έχουμε καλούς και έμπειρους παίκτες με προσωπικότητα, όπως ο Βασίλης Τοροσίδης, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και τα άλλα παιδιά. Είμαστε μία πολύ καλή ομάδα, απλά έχουν έρθει νέοι ποδοσφαιριστές και χρειάζεται λίγο χρόνο για να δέσουμε σαν σύνολο. Αυτό θα γίνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι και πιστεύω ότι τα πράγματα θα πάνε καλά σήμερα το βράδυ απέναντι σε ένα δύσκολο αντίπαλο». 

Η Εθνική είναι παρούσα σε όλα τα μεγάλα τουρνουά τα τελευταία χρόνια με εξαίρεση το Μουντιάλ της Γερμανίας το 2006. Τι λάθη έγιναν σε αυτή την προκριματική φάση; 

«Έγιναν λάθη από τους παίκτες, τους προπονητές απ’ όλους όσοι βρίσκονται κοντά στην ομάδα. Όλοι έχουν ευθύνη για ό,τι έχει γίνει μέχρι τώρα. Κοιτάμε να τα διορθώσουμε, εννοείται πως μας πείραξε γιατί δίνουμε το παρών σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Βέβαια, αρκετές μεγάλες χώρες δεν προκρίνονται κάθε φορά σε τελικές φάσεις. Κάποιες συγκυρίες μας έφεραν σε δύσκολη θέση και μόνο μέσα από τη σκληρή δουλειά αυτό μπορούμε να το αλλάξουμε». 

Ένα νέο ξεκίνημα μπορεί να γίνει στα προκριματικά του Μουντιάλ της Ρωσίας; 

«Η αρχή θέλουμε να γίνει στους δύο τελευταίους αγώνες με τη Βόρεια Ιρλανδία και την Ουγγαρία. Θέλουμε να δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο μέσα από αυτά τα δύο ματς. Είτε θετικά είτε αρνητικά είναι τα αποτελέσματα, εμείς θέλουμε να παίξουμε το ποδόσφαιρο μας. Δεν μας απασχολήσει αυτή την στιγμή η επόμενη διοργάνωση». 

Η Εθνική έχασε ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που είχε τα προηγούμενα χρόνια. Μπορεί να μην εντυπωσίαζε με την απόδοση της, αλλά έπαιρνε τα αποτελέσματα. Ξαφνικά και ανεξήγητα έγιναν προσπάθειες να αλλάξει αυτό και όλοι είδαμε τι ακολούθησε. Τελικά αποδείχθηκε λανθασμένη επιλογή… 

«Όπως είδατε οι προηγούμενοι προπονητές προσπάθησαν να αλλάξουν την αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας. Ωστόσο, δεν γινόταν να πετύχει κάτι τέτοιο διότι δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος στην Εθνική για να δουλέψει ο εκάστοτε προπονητής πάνω σε ένα διαφορετικό πλάνο. Η Ελλάδα έχει μάθει να παίζει με τον συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού. Έχουμε καλή αμυντική λειτουργία και στην επίθεση με την ποιότητα μας θα βρεθεί η ευκαιρία να βάλουμε ένα γκολ που θα μας δώσει τη νίκη. Εμείς θέλουμε να συνδυάσουμε την συμπαγή άμυνα με την καλή επίθεση. Η άποψη μου είναι ότι αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού πρέπει να βρούμε πάλι». 

Βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση από το ξεκίνημα της σεζόν. Νιώθεις, πλέον έτοιμος να πάρεις περισσότερες πρωτοβουλίες στο γήπεδο; 

«Εννοείται πως είμαι έτοιμος. Σε αυτή τη φάση που βρίσκομαι είμαι πάρα πολύ καλά και νιώθω έτοιμος για κάθε πρόκληση που θα μου παρουσιαστεί. Θα βοηθήσω την ομάδα με όλες μου τις δυνάμεις για να γίνουμε καλύτεροι και να κάνουμε τον κόσμο χαρούμενο. Θα δίνω και εγώ και οι συμπαίκτες μου το 100% σε κάθε αγώνα». 

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleΕνθουσιασμένος στην Μονακό ο Ελ Σαραουί
Next Article Στην Τσέλσι ο Αμέλια
Γιώργος Πίτσης
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • Instagram

Σχετικά άρθρα

Ελλάδα

Ευρωμπάσκετ 2025: Χάλκινο μετάλλιο για την Εθνική Ομάδα

September 14, 2025
Ελλάδα

Eurobasket 2025: Πρεμιέρα «με το δεξί» για την Εθνική

August 29, 2025
Ελλάδα

Nίκη κόντρα στον Ισραήλ και 5η θέση για την Εθνική Νέων Ανδρών στο Eυρωμπάσκετ U20

July 20, 2025

Recent Posts

  • Σπουδαίο «διπλό» της Αναγέννησης Ασφενδιού στην Καρδάμαινα
  • Live Streaming: Δόξα Καρδάμαινας – Αναγέννηση Ασφενδιού | 11η αγωνιστική Α’ κατηγορία
  • Camp ενδυνάμωσης και βελτίωσης δεξιοτήτων του Φοίβου σε συνεργασία με τον Προμηθέα
  • Ο Χρύσης στον Ασκληπιό Κω
  • Σ.Φ. ΠΑΟΚ ΚΩ – «Χριστούγεννα Για Όλους»

Recent Comments

No comments to show.
Giafkasports.gr
YouTube Facebook X (Twitter) Instagram
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΣΤΙΒΟΣ
  • ΒΟΛΕΙ
  • ΤΕΝΝΙΣ
  • ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
© 2025 giafkasports.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Διαχείριση συγκατάθεσης
Χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Αυτό το κάνουμε για να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης και να προβάλλουμε εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.
Functional Always active
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Manage options Manage services Manage {vendor_count} vendors Read more about these purposes
Προβολή προτιμήσεων
{title} {title} {title}